Совалки на кмета заради случващото се с „Елматех“

* Срещи с полиция, съд, прокуратура, за да се стопира унищожаване на имущество на фирмата * Работниците притеснени от изнасянето на архива, дали им уверения, че ще получат документите си за регистрация в Бюрото по труда
Гореща тема
Обичайната гледка на входа на "Елматех" в последно време - заключено и с полицейско присъствие
КМЕТЪТ на община Троян Донка Михайлова е поканила на 26 октомври на среща представители на работниците от фирма „Елматех“ АД (Троян), научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева. По време на срещата г-жа Михайлова изразила загриженост за съдбата на работниците, потърпевши от спирането на производството и започналото масово освобождаване на хора (виж "И "Елматех" се спомина" - бел. ред.). Тя информирала присъстващите, че след първите сигнали за унищожаване на имущество на фирмата и нарасналото напрежение е провела спешни срещи в Районната прокуратура в Троян и Окръжна прокуратура - Ловеч, полицията и с председателя на Районен съд – Троян, за да се предотврати унищожаването на спорното имущество (а имуществото е спорно, тъй като част от него, както и помещенията, в които се извършва дейността на „Елматех“, са на намиращата пред финализиране на търга за цялостната продажба на активите й фирма „Елма“ АД /в несъстоятелност/, която доскоро бе на същия собственик - спрягания за олигарх крупен приватизатор и настоящ кандидат за президент Николай Банев - бел. ред.). 

РАБОТНИЦИТЕ изразили тревога и от предстоящото преместване на архива на „Елматех“, както и опасения, че част от документите за трудовите им взаимоотношения могат да бъдат загубени. А г-жа Михайлова поела ангажимент да се търсят всякакви възможности за гарантиране правата на работниците. Ангажирала се и с организиране на среща с институциите във връзка със съхранението и опазването на архива на фирмата.

Ще се спре ли доразграбването на "Елматех" - въпросът остава с неясен отговор
ОЩЕ СЪЩИЯ ден били проведени нови срещи - с ръководството на РУ на МВР - Троян и прокуратурата и с ръководството на Инспекция по труда - Ловеч. Митко Митев, временно изпълняващият длъжността началник на Инспекцията по труда, гарантирал, че архивът на „Елматех“ няма да бъде изнесен от фирмата, докато и последният работник не получи документите си за регистрация в Бюрото по труда (по неофициални данни заетите във фирмата са били около 130 души - бел. ред.). Г-жа Михайлова се срещнала също с представители на Бюрото по труда в Троян и с работодатели от района за търсене на възможности за устройване на работа на съкратените от „Елматех“.

Т21, по информация на Станислава Цукева

Още по темата:

14 коментара:

Анонимен каза...

Неделно зализване на кметицата ?

Анонимен каза...

Донке ,недей да правиш совалки ,ами сезирай прокуратура и данъчните ,да погнат измамника мондешки ,че на хората взе да и писва от това леке ,протеже на делянчо пеевски .

Анонимен каза...

Браво на кметицата. Винаги помага.

Анонимен каза...

По-тъп си отколкото можеш да си представиш.

Анонимен каза...

В новината има продуктово позициониране.

Unknown каза...

Много сте ербап бе !!! Що ли един не си написа името отдолу ами акъл сте тръгнали на кметицата да раздавате !!!

Анонимен каза...

Поредната хранилка замина.Няма вече часпром, няма вече далавера.Ни медна тел, ни мотори, ни нищо...

бай Иван каза...

4-ти не знам 3-ти да ли е тъп ,ама по -наше време когато затваряха Машстрой тогавашния кмет не си мръдна пръста да не характеризам и аз както ти правиш със прежде пишещия така ,че по-спокойно с харктеристиката на хората.

Анонимен каза...

Оф колкото помага тя незнае студена лада да запали ами се прави на кмет тя и за смет не става

Анонимен каза...

Браво на Михайлова. Вярвам, че ще помогне на хората.

Анонимен каза...

Бях на срещата. Единственият човек, който се опитва нещо да направи.

Анонимен каза...

https://www.24chasa.bg/novini/article/5847559

Анонимен каза...

Хубаво е, че Михайлова е реагирала за спиране на разсипията на "Елматех". Май само тя остана да се бори.

Анонимен каза...

http://www.troyan21.com/2016/11/blog-post_3.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |