Местни фирми ще санират първите две сгради в Троян

* ДЗЗД „Гарант – Перфект“ ще работи по бл. 219 в жк „Лъгът“,
 „Димко 6“ ЕООД отговаря за бл. 3 в жк „Младост“ * Договорните суми са съответно 671 хил. лв. и 490 хил. лв., срокът за изпълнение –
 120 календарни дни
Тема с продължение
Кметът Михайлова подписва договора с ДЗЗД "Гарант - Перфект"
ТРОЯНСКИ ФИРМИ бяха избрани за изпълнители на първите два обекта в Троян – бл. 219 в жк „Лъгът“ и бл. 3 в жк „Младост“, одобрени за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (програмата за саниране на панелките, насочена към сгради, строени по промишлен начин и с не по-малко от 36 самостоятелни жилища – бел. ред.). Реализацията ще е по инженеринговия способ, т. е. изпълнителите поемат едновременно проектирането и строително-монтажните работи. Програмата се финансира с европейски средства и ресурсът й за цялата страна е 1 млрд. лв., а одобрените сгради получават 100% безвъзмездно финансиране.

Бл. 219 в жк "Лъгът" е с 60 самостоятелни жилища, ще го санира ДЗЗД "Гарант - Перфект"
НА 24 ОКТОМВРИ кметът Донка Михайлова от името на бенефициента Община Троян подписа договор с изпълнителя на проекта за бл. 219 в жк „Лъгът“. Това е дружеството ДЗЗД „Гарант – Перфект“, включващо троянските фирми „АС – Гарант“ ЕООД (управител Пламен Стоянов), „Перфект строй“ ЕООД (управител Петър Стоименов) и „Троянарх“ ЕООД (управител арх. Пенко Терзиев). Стойността е 671 хил. лв. Дейностите ще засегнат 60 самостоятелни апартамента и включват: изготвяне на работен проект; конструктивно възстановяване, усилване и основен ремонт - предписани в техническото обследване; подмяна на дограмата; топлинно изолиране на външните стени, покривите и еркерите; обновяване на общите части; съпътстващи дейности. Строителният надзор е поверен на „Мултиплекс инженеринг“ ЕООД (София). Срокът за изготвяне на инвестиционния проект е 20 дни от датата на сключване на договора за изпълнение; а срокът за изпълнение на строителството е 120 календарни дни от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строеж.

Управителят на "Димко 6" ЕООД подписва договора
НА 25 ОКТОМВРИ бе подписан договорът с изпълнителите на проекта за бл. 3 в жк „Младост“ – сградата е с 38 апартамента, а общата стойност на проекта възлиза на 490 хил. лв. Изпълнител е троянската фирма „Димко 6“ ЕООД (управител Димчо Кюрекчиев) с подизпълнител друга местна фирма „Атанасов Архитекти“ ЕООД (управител арх. Иван Атанасов); строителният надзор се осъществява от „Геоексперт България“ ЕООД (София). Сроковете са 12 календарни дни за изготвяне на инвестиционния проект и 120 календарни дни за строителството.
 
Бл. 3 в жк "Младост" е с 38 апартамента, ще го санира "Димко 6" ЕООД
ПО ИНИЦИАТИВА на кмета Михайлова при подписването на договорите с изпълнителите на 24 и 25 октомври присъствали и представители на Сдруженията на собствениците в двете сгради (бл. 219 в жк „Лъгът“ и бл. 3 в жк „Младост“), които имали възможност да зададат своите въпроси. За още две сгради в Троян - бл. 13 и бл. 15 в жк „Лъгът“, има подписани първоначални договори между Общината и Сдруженията на собствениците и предстои да се направят следващите стъпки за реализация на проектите за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Набирането на заявления по програмата продължава, като обхватът на допустимите за кандидатстване сгради е разширен (виж „Продължава набирането на кандидати за саниране на панелките“ в бр. 41 на Т21 от 19 октомври т. г. – бел. ред).

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Не виждам Евгени Уз. при подписване на договора с димко6,а и конкуренцията липсва(ГЕРБ) при техния договор или те само си вземат комисионните

Анонимен каза...

Как ще липсва?! "Гарант" и "Перфект строй" са точно гербаджийските фирми

Анонимен каза...

Знам,дали това е цената на кметския мандат

Анонимен каза...

при ликвидация на сдружението или предявен иск към един от участниците да се стигне до превръщане на индивидуалната отговорност в колективна по смисъла на това, че имуществото на длъжника е част от имуществото на Сдружението.

Тогава всички участници ще са солидарни при погасяване на задълженията не само на Сдружението, но и на отделните участници в него.

Молете се някой комшия да не би да не може да си плаща дълговете!

Анонимен каза...

Какво става, ако някой е излъгал за идеалните и части, укрил е помещение, което отдава под наем, или офис на фирма, или стопанска дейност, която извършва в помещение на входа и т.н.? Банката съответно получава права да откаже или спре финансирането и тогава вие ще дължите сумите за вече извършените дейности
„Чл. 14 (1) Извън законоустановените случаи, при които би било налице неизпълнение, настъпването на което и да е от изброените по-долу събития представлява неизпълнение по този Договор и се третира като случай на неизпълнение:
– нарушение на което и да е от условията по този Договор;
– констатиране на предоставени неточни, неистински, неверни или подправени декларации и/или документи, установяващи използването на средствата за целта, уговорена в този Договор и/или размерът и/или дължимостта им.
(2) При възникване на случай на неизпълнение, Банката има правото, но не е длъжна, без да дава предизвестие или да изчаква определен срок, по свой избор и преценка да преустанови отпускането на каквито и да е средства по Целевото финансиране и уведоми за тези си действия останалите страни по Договора.“

В такъв случай извършените разходи ще са дължими. Естествено – от Сдружението. Има и срокове, и условие какво се дължи от Сдружението (наречено „доверител“)

Анонимен каза...

Не се правете на интересни 4 и 5 и не дрънкайте глупости!!!!!!!

Анонимен каза...

Ако се въведе и правило след санирането, и въвеждането в приличен вид на жилищните кооперации живеещите да не простират занемареното в много случаи пране по терасите, ще помогне доста за европейския вид на града! Това трябва да важи и за всички останали жилища. Няма "по-романтична" гледка от развяващи се прани гащи на провиснала тел. Ако терасата е паяжинясала и отдавна небоядисана-още по-добре! Прави впечатление и многото некролози навсякъде из града/много са и върху едно дърво в района на малкия пазар/.
Абе, депресивен климат навсякъде!

Анонимен каза...

Дано Димо ("Димко 6"), се смели над работниците си, и им изплати някоя и друга заплата.Публична тайна е, че взимат с около 6 месеца назад заплатите си, и то им дава по 100 лв. на месец!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |