Ами Тола в Троян

* Писателката подари на децата от училището 
най-новата си пиеса „Снежанка“

Ами Тола
В ОУ „Иван Хаджийски“

ЧАСТНОТО посещение на талантливата  детска писателка Ами Тола в нашия град съвпадна с патронния празник на ОУ „Иван Хаджийски“ (13 октомври, рождения ден на Иван Хаджийски) и празника на град Троян – Петковден (14 октомври)

АВТОРКАТА се срещна с деца от театрално студио „Фют“ при ОУ „Иван Хаджийски“, участвали в постановките на нейните пиеси „Моя Пепеляшке“  и „Котаракът в чизми“, реализирани на троянска сцена от техните учители – Соня Пенчева, Николай Цочев и Бонка Минкова. Младата писателка подари на децата от училището най-новата си пиеса „Снежанка“.

АМИ ТОЛА (Ева Иванова) е родена в град Казанлък, а в момента живее в Бургас. Автор е на романите „Заблуденият завоевател“ и „Гледай си работата“ и на пиесите „Вагон“, „Добро утро, мой малък  ад!“, „Моя Пепеляшке“, „Котаракът в чизми“, „Долу – Горе“  и други. Носител е на наградата „Народни будители“ за 2010 година.

Ами Тола (третата отляво) с деца и учители от театрално студио "Фют", Троян, 13.10.2016 г.
СЪТРУДНИЧЕСТВОТО между училището и писателката ще продължи с реализацията на нов театрален проект с участието на деца от студио „Фют“ под ръководството на г-жа Пенчева, г-н Цочев и г-жа Минкова.

Николай Цочев, учител
ОУ „Иван Хаджийски“

4 коментара:

Анонимен каза...

Никой не се интересува от писатели.
Политиката е най-важната и зрелищата.
Културата не е на мода тука.

Анонимен каза...

Чакай бе 1-ви що хокаш хората? Каква култура те гони като безработицатс се увеличава и най-смешното в деня, в който изхвърлят буквално на улицатс нови над 100 безработни, кметицата съобщава в национален ефир, че в Троян безработицата е най-ниска за областта. Разбираш ли на къде бия? Човек може да се отдаде на култура едва тогава когато е сит и на сухо. Другото е просто един PR. Една снимка, една писателка, и няколко госпожи. Браво за поканата и организацията ама нещо ми се губи логиката на тази показност.

Анонимен каза...

Ами Тота кога ша доди?

Анонимен каза...

Що бе, втори? Тя безработицата пак може да си е най- ниска. Нали знаеш - лъжа, по-голяма лъжа, най-голяма лъжа, статистика. Па и те комунягите кога ги е било срам да лъжат. Нъл тъй.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |