И „Елматех“ се спомина

* Поредното предприятие на олигарха Банев хлопна кепенците - машините са изнесени, 130-те работници са на улицата, чакат се неизплатени възнаграждения * Защо „Елматех“ бе
 затворен точно сега?
Гореща тема
На портала на "Елматех" през миналата седмица бе така
КАКВО става с „Елматех“ – троянската фирма за производство на асинхронни електромотори, единственият работещ остатък от фалиралия/фалиран някогашен национален и балкански лидер в това производство „Елма“ („Елпром“)? Този въпрос е особено актуален през последните една-две седмици, когато се разбра, че собственикът на „Елматех“ (олигархът Николай Банев, доскорошен собственик и на „Елма“) изнася всички машини, работниците са изхвърлени на улицата (научихме, че ги натискали да подписват доброволно молби за напускане с обещанието, че ще им изплатят дължимите от няколко месеца трудови възнаграждения), а предприятието приключва съществуването си. Че с „Елматех“ е свършено и около 130 троянци остават без работа, бе потвърдено от различни източници. А пък засиленото полицейско присъствие около централния вход на предприятието през миналата седмица беше само щрих, допълващ „погребалната“ картина.

ДА ПРИПОМНИМ. Споменахме, че „Елматех“ е последният работещ остатък от „Елма“, макар де юре предприятието да е самостоятелен стопански субект (основан през 1991 г.). Но че „Елматех“ е родено върху снагата на съсипания гигант в съседство, е очевидно, доказателства колкото искате: вече споменахме за общия собственик; използване на помещения на „Елма“; машини от „Елма“ (закупени или просто „отклонени“); кадри от „Елма“ (най-яркият пример е с дългогодишния бивш изпълнителен директор инж. Теодор Енев – техничар от класа и не по-малко класен мениджър, благодарение на когото предприятието, въпреки всичко, бележеше успехи); партньори и пазари на „Елма“. И още нещо – „Елматех“ се появи и просъществува във вакуума, оставен от „Елма“.

Катинарът виси на входа на "Елма" от години
И "Елматех" по пътя на "Елма"?
А ЗАЩО „Елматех“ бе затворен точно сега? Според нас краят бе предизвестен и неизбежен и, както се казва, кучето пак е заровено в „Елма“. Споменахме, че „Елматех“ ползва помещения на „Елма“, но по-важното е, че ги ползва без да плаща наема. И тъй като „Елма“ е пред продажба, ясно е, че наемът вече ще трябва да се плаща, което би било непосилна задача. В последните три месеца синдикът организира два търга за продажба ан блок на активите на „Елма“, като и двата пъти имаше избран купувач, но в крайна сметка и двата пъти Ловешкият окръжен съд анулира сделките по различни формални причини. Но дали това блокиране има някаква връзка с казаното за „Елматех“, не е ясно. Ясно е обаче, че при бъдещата и вероятно скорошна продажба на „Елма“ „Ематех“ би се изправил пред непреодолими проблеми.

ГОВОРИХМЕ с един от бившите директори на „Елма“ инж. Пенчо Адърски. Неговата оценка бе, че „Елматех“ би могъл да продължи работа, че има потенциал за развитие и перспективи пред такова производство. С други думи – историята се повтаря; както и при „Елма“, насила се съсипва нещо добро. Причините? Явно не са само в калпавия мениджмънт и/или алчния собственик. Има и нещо по-голямо, нещо в околната среда, в правилата, в цялото, във всички нас, което позволява подобни неща да се случват. И то безнаказано.

Т21

Още по темата:

70 коментара:

Анонимен каза...

Патрика нали щеше да оправи работата , какво стана???

Анонимен каза...

Ти вярваш ли си, или всички в този град са абсолютни глупендери?Кви патреци, кви мондеци?
Бягайте надалеч час по скоро от тази държава.Бог отдавна я е изоставил !

Анонимен каза...

Едни хора печелят, като организират и ръководят производства. Разбираемо Други затварят произвоства и пак не са най-зле. Как така?

Анонимен каза...

Въпроса ми беше подигравателен , към всички шарани в този град. То беше ясно още от самото начало какво ще стане , ама троловете на патриците ви пишеха тук как господин Мондешки ще оправи нещата.

Анонимен каза...

Този Николай Банев няма ли най-сетне да спре да ограбва държавата ни. Срам и позор!

Анонимен каза...

Не стига, че скри толкова много пари в своите офшорки данни за които бяха официално изнесени, ами продължава да съсипва и без това почти спрялата ни икономика.

Анонимен каза...

Съгласен съм с предходния коментар и бих добави, че не само съсипва предприятието ами остава и клетите хорица без препитание. Срам и позор!

Анонимен каза...

Това е единственото работещо предприятие на фалиралия някогашен балкански лидер Елпром. И сега какво, изнасят се всички работещи машини и масово се уволняват хора. Това ли заслужават тези работници които дадоха мило и драго това предприятие да продължи да съществува. Засрамете се бе хора!

Анонимен каза...

На хора като банев в затвора им е мястото...

Анонимен каза...

Не е само това, този човек за десетина години съсипа десетки предприятия, разпродаде каквото можа и сега живее като бей за сметка на трудещите се хора в България. Кога най-сетне ще има правосъдие в тази страна?

Анонимен каза...

Докато алчността управлява предприятията няма как индустрията да се развива и хората да имат по-добра перспектива за работа

Анонимен каза...

Вземанията на Банев по несъстоятелността на Елма са на офшорки, т.е. негови! Срам и позор за такива като Банев.

Анонимен каза...

Аман от такива "предприемачи" като Николай Банев!

Анонимен каза...

А какво да кажем за работниците които остават без препитание за семействата си. Явно въпросният господин, тези въпроси въобще не го интересуват и както винаги гледа само себе си.

Анонимен каза...

Елма е платила за всички луксозни коли на Н. Банев, както и за прословутият му Майбах, както и за частният му самолет. Това се знае от всички. А сега какво, напускаме кораба....

Анонимен каза...

Задавам си въпроса , защо синдика определен по несъстоятелността на Елма не си търси активно парите, като всички знаят че в автопарка на Банев има поне 30 луксозни автомобила. Всичко е ясно - аз на тебе, ти на мене. Позор.

Анонимен каза...

Баневата ера свърши.Този гражданин Николай Банев придоби 130 завода от който всички са фалирали.
Сега се явяват купувачи и пак недоволстваме.
Нека да спрем охолния живот на Баневи на гърба на клетите хорица.

Анонимен каза...

От къде ли олигарха Банев има всички тези възможности в живота си? Като баща му е бил най-младият официално признат активен борец против фашизма и капитализма - нещата някак си се изясняват.

Анонимен каза...

Колко пъти Банев успява да се отърве? Взе Елма за жълти стотинки. Източи всичко каквото можеше да се изстиска, наряза всички машини за скраб, успя да събори и сградите и сега мястото е напълно пусто. Да не забравяме, че този завод беше лидер на Балканите. Докога в нашата страна ще продължават тези безобразия.

Анонимен каза...

Няма и да се изясни скоро откъде г-н Банев има всичко това. Всичко в тази държава е въпрос на интереси. Явно някой има интерес да прикрива тези безчинства и в крайна сметка нещата се покриват и замитат под килимчето както става и с много други олигарси.

Анонимен каза...

Банее фалира и Елматех, поради причината че Мондеците ще купят целия Елпром и като му направят наема 50хил.лв пак щр фалира.Те са същите като него

Анонимен каза...

Браво на синдика, най-накрая да се намери деен синдик, който да спре разграбването на предприятието!

Анонимен каза...

При наличие на установена от закона процедура синдикът е длъжен да предприеме всички допустими от закона мерки, за да запази имуществото на дружествито, което е в производство оо несъстоятелност!

Анонимен каза...

Как е възможно след като има синдик, назначен от съда, бившите законни представитвли или органи на управление на дружеството да се разпореждат с активите на дружеството. Къде остават правата на кредиторите тогава?

Анонимен каза...

Производството по несъстоятелност е строго регламентирано, не може всеки да си прави каквото поиска.

Анонимен каза...

Старата песен на нов глас:
ЕЛМА” АД - гр. Троян е правоприемник на бившия завод „Елпром - Троян” - най-голямото предприятие на Балканския полуостров за електромотори средна мощност, 85% от продукцията на което се изнасяше в над 40 държави, включително Западна Европа, Близкия изток и Източния блок; с 2500 работници.

През 1997 г. при масовата приватизация АКБ „Форес” на г-н Николай Банев придоби собствеността върху „ЕЛМА” АД , както и върху много други предприятия (сред които 28 основни предприятия от промишлеността). От над 16 млн. лева печалба през 2004 г, към 2011г. фирмата има загуби над 8 млн. лв., с приходи от продажби – 290 хил. лв. (видно от публикуваните одиторски доклади). За периода 2008-2009 г. персоналът беше съкратен от 1000 работници - до 5-6 работника в момента (счетоводител и завеждащ „Личен състав”, портиер и др.).

Системното забавяне или частично изплащане на заплати на работниците започна от края на 2002 г., а от 2008 г. спря изплащането на заплати, в резултат на което всички работници бяха съкратени или напуснаха поради неизплащане на трудови възнаграждения. Към настоящия момент има заведени и спечелени трудови дела за неизплатени заплати от над 150 работници.

От 2010 г. всички годни машини – над 350 броя универсални стругове, фрези, координатни фрези, автоматични и полуавтоматични машини, всяка една с пазарна стойност въпреки овехтяването над 3-5 хил.лева, както и четири изключително скъпи полуавтоматични линии за производство на тела и лагерни щитове бяха нарязани и закарани за вторични суровини. съборен беше и сграден фонд в базовия завод в Троян. Много от работниците бяха съгласни вместо заплати да получат по един струг или фреза, но въпреки това изпълнителният директор ги продаде за скрап при цена 40 ст./кг.

Налице са основателни съмнения за умишлен фалит, тъй като голяма част от задълженията на „ЕЛМА” са към свързани дружества. А за изненада на всички нас собственикът на „АКБ Форес” г-н Николай Банев си назначи за изпълнителен директор човек без каквото и да било техническо или икономическо образование - г-жа Ана Райкова, дългогодишен обслужващ персонал (готвач) във ваканционно селище „Русалка”.

Въпреки приходите от продажба на скрап и вземанията от свързани фирми, дружеството създава всякакви пречки работниците да си получат полагаемото им се и изработено трудово възнаграждение. От началото на масовата приватизация до момента г-н Банев е бил в близки отношения с всички управляващи, но се надяваме, че това няма да Ви възпрепятства за една обективна проверка. Освен „Елма” АД (Троян) по същия начин бяха доведени до окаяно състояние и „Динамо” (Сливен), „Полимери” (Девня), „Берое” (Стара Загора), „Изида” (Елин Пелин), „Панайот Волов” (Шумен), „Бимас” (Русе) - всички те сред най-големите български промишлени предприятия; както и много други по-малки предприятия, всичките придобити при масовата приватизацията от холдинга на г-н Банев .

До средата на 2010 г. положението беше все още търпимо, тъй като работниците получаваха обезщетения от Бюрото по труда и имаха някакви надежди да си получат старите заплати. Но към настоящия момент положението на над 400 работници и техните семейства е КРИТИЧНО. Потърпевшите не могат да намерят работа, не получават обезщетения за безработица, има хора които не могат да издържат децата си да учат или да им купят облекла за абитуриентския бал. Има хора инвалиди, които нямат пари за лекарства и лечение, има хора със заеми към банки, които ги грози продажба на жилищата им.

С настоящата протестна нота ПРИЗОВАВАМЕ за спешна намеса от Ваша страна, като се надяваме да направите всичко възможно да бъде принуден фактическият собственик на дружеството – Николай Банев, да изплати дължимите заплати. В противен случай Ви уведомяваме, че започваме организация за провеждане на акции на ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ и сме готови на всякакви действия, за да защитим фактически правото си на живот.

Анонимен каза...

Старата песен на нов глас: РАБОТНИЦИ ОТ докарания до фалит и вече изтърбушен до голо - с разпродадени и нарязани за скрап машини и рушащи се халета - завод за електромотори „Елма”, Троян (бивш „Елпром”), някогашната гордост на троянската промишленост и водещ производител в бранша си у нас и на Балканите, готвят акция на гражданско неподчинение, научи Т21. Причината – въпреки спечелените дела срещу собственика на фалиралото предприятие, спрягания за роден олигарх Николай Банев (АКБ Корпорация), стотици бивши работници не могат да си получат заработените заплати за периода от 2008 г. до днес. Инициативният комитет за протеста се оглавява от бившия генерален директор на „Елма” Георги Гачевски, подал оставката си през м. ноември 2003 г. заради несъгласия с некоректните действия към работниците на приватизатора Банев.

ПОВЕЧЕТО ОТ ДЪЛЖИМИТЕ СУМИ са от порядъка на няколко хиляди лева, като има „ужилени” с над 6 бона; само при един троянски адвокат – адв. Красимир Немски, има 76 изпълнителни дела на бивши работници на „Елма” АД за неизплатени трудови възнаграждения на обща стойност 158 000 лв. С подобни дела са затрупани и още няколко троянски адвокати, като досега над 150 работници са спечелили съдебните си искове и чакат съдия-изпълнителите да се преборят с длъжника Николай Банев, за да си получат парите.

НО ВЪПРЕКИ извървените съдебни процедури и спечелените дела потърпевшите работници на „Елма” АД (Троян) имат своите притеснения, че отново ще бъдат изиграни. Което ги тласка и към крайна мярка като гражданското неподчинение. Казваме отново, защото и в годините, когато „Елма” все още произвеждаше и печелеше, заплатите бяха бавени с месеци и недоволствата към работодателя Банев бяха големи.

ПРИПОМНЯМЕ – през м. октомври 2009 г. народният представител от Ловешкия избирателен район Кирил Гумнеров отправи официално парламентарно питане към вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков във връзка с фалита на четири големи троянски предприятия: мебелното „Хемус” и машиностроителните „Елма”, „Машстрой” и „Унитех”. Същината на питането бе има ли начин държавата да потърси отговорност на собствениците на тези предприятия, които с действията си съсипват икономическия облик на община Троян, според хората – умишлено. В ОТГОВОРА СИ министър Дянков заяви: „С изключение на „Елма” АД срокът за следприватизационен контрол по отношение на цитираните дружества и за разтрогване на тези договори вече е изтекъл, така че и ние, и вие сме поставени пред свършен факт (…) Единственото дружество, което все още е в сроковете, в които ние можем реално да направим нещо, това е „Елма” АД”. В репликата си пък депутатът Гумнеров подчерта: „Явно е, че когато държавата иска, тя може да влияе. Това е случаят с „Елма”. Важното е, че няма бездействие, а има започнати мерки”. Година по-рано – през м. декември 2008 г., тогавашният кмет на община Троян Минко Акимов изпрати, по искане на протестиращите работници от „Елма” АД, две писма до прокуратурата и до премиера Сергей Станишев; причината - неизплатени заплати и принудително спиране на завода по вина на работодателя.

СЕГА, ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА СЛЕД парламентарната разговорка и три години след споменатите кметски писма, нещата не са се променили към по-добро и мерките на държавата, ако изобщо ги е имало, са били неефективни. Нещо повече – влезлите в сила десетки и стотици съдебни решения за изплащане на дължими трудови възнаграждения на работници от „Елма” АД (Троян) не могат да бъдат изпълнени?! Което е на косъм да изкара хората на улицата. „Закъсняхме, но по-добре късно, отколкото никога”, коментираха пред Т21 потърпевши от некоректността на собственика Николай Банев. Казаното е пределно ясно – протестите е трябвало да започнат много по-рано.

Анонимен каза...

Трябва да се сложи край на своенравните действия в производствата по несъстоятелност. След като има назначен синдик и съд по несъстоятелността си има правила, коита да се спазват!

Анонимен каза...

Старата песен ан нов глас:

ИНАЛАТА СУТРИН (сряда, 25 април) по бТВ изненадващо бе излъчен спреният преди две седмици репортаж за идиотщините, които продължават да се случват във фалиралия завод „Елма” (Троян), някогашния лидер в производството на електромотори средна мощност у нас и на Балканите, но след приватизацията от групировката на олигарха Николай Банев докаран до пълна разруха и със щракнат катинар на централния вход. Идиотщините с неизплатените трудови възнаграждения на над 400 работници за периода от 2008/9 г. насам и още по-идиотски заради невъзможността на страдалците, спечелили съдебни дела, да си получат парите.

Т21 ПРЪВ ОГЛАСИ (10 април) протестната нота на Инициативния комитет, оглавяван от някогашния генерален директор на „Елма” Георги Гачевски, която заплашваше с акции на гражданско неподчинение; изпратихме нотата и до десетина централни медии (вестници, телевизии, сайтове), повечето от които веднага реагираха и дадоха гласност на троянското работническо недоволство. бТВ също откликна и още на следващия ден екип на телевизията пристигна в Троян, направи репортаж и го анонсира за излъчване в сутрешния си блок на 12 април. По някакви причини обаче материалът не бе излъчен, но най-неочаквано вчера (25 април) бТВ се върна към темата и 5-минутният репортаж видя бял свят в сутрешния блок. КАКВО ОБАЧЕ СЕ РАЗБРА от показаното? Че над 400 бивши работници имат да вземат от Банев и „Елма”, а 150 вече са осъдили фирмата – да. Само че вместо главният виновник и длъжник Николай Банев да бъде посочен с пръст, се цитира негово изявление, че той бил „един от най-големите кредитори на „Елма” и като губещ „би подкрепил недоволните”. Този абсурд бе „доказан” с данни от търговския регистър, според които още през 2008 г. Банев е „заличен от списъка на управителите на дружеството”. А че неговата групировка не е преставала да контролира предприятието – голяма работа?! Чудно обаче защо най-гледаната родна телевизия тъй безкритично тиражира подобна подигравка с истината?! И още – защо премълча факта, че сегашната изпълнителна директорка на предприятието и бивша готвачка Ана Райкова не е коя да е, а близка роднина и поставено лице на „потърпевшия” олигарх.

ОБЩО 8 МЛН. ЛВ. били задълженията на „Елма” в настоящия момент, като, според бТВ, голямата част от тях – към самия Банев. Този абсурд обаче може и да има своето основание – нищо чудно троянската фирма да е „задлъжняла” към други фирми на същия собственик и сега крадецът да има пълното право да вика дръжте крадеца. Кой да ти каже – ни съд, ни прокуратура, ни друга някоя власт в тази държава?!

НЯКОЛКО ДНИ ПО-РАНО (20 април) с репортаж за случая „Елма” излезе и Националната телевизия (БНТ 1). Тук твърде любопитна бе оценката на троянския адвокат Красимир Немски – защитник на десетки от изиграните работници, който в прав текст заяви: „Абсолютно мародерско източване на фирмата. Освен граждански протест друг начин няма”. Интервюиран бе и социалният министър Тотю Младенов, който се измъкна от неудобната тема за случващото се в троянската „Елма” с репликата, че след като има неизпълнени съдебни решения „съдът и прокуратурата трябва да се заемат с този казус”. (Те – да, ама Вие, г-н министър, не бива ли да заемете по-категорична позиция и да защитите борещите се за хляба си, а някои затънали в дългове и неплатени сметки и буквално мизерстващи троянски работници?! Нали това Ви е работата, г-н министър – да защитавате социално слабите и да въдворявате социална справедливост?! – бел. Г.М.) Министър Младенов опита да се измъкне и с обяснението, че се готвят законодателни промени, предвиждащи „задълженията към работниците да се изплащат с по-голям приоритет” и че вече имало консенсус по тази тема. Накрая БНТ обяви, че „в Троян се подготвят за протест и очакват намесата на държавата”.

Анонимен каза...

тОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МОШЕНИЦИ,НАГЛЕЦИ И СЕГА ПАК ЛИ ЩЕ БЪДАТ ОБВИНЕНИ НЯКОИ,ЧЕ ЗАПЛАШВАТ И ТОРМОЗЯТ МИЛОТО СЕМЕЙСТВО МОШЕНИЦИ.ТИЯ СА ЗА ЗАТВОРА

Анонимен каза...

Банев е наглец,а защо братя Мондешки да не купят завода,какво против тях имате.Че до каквото се докосне Банев всичко се разпада,достатъчно окраде и нищо на никого няма да върне.Измислен герой е той,Наглец

Анонимен каза...

Полицията е виновна ,във троян има страшна Корупция,това е заблуда на Гяурите на всяка статия Патрука снимана да всява смут и респект а Глупавият Българин Нищо не знае за това Ще Мрете От глад и мизерия и ще работите за 200лв.

Анонимен каза...

Банев президент!

Анонимен каза...

БАНЕВ ПРЕЗИДЕНТ.ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА 23

Анонимен каза...

Не разбрах точно, на коя дата, в колко часа и в коя зала ще се проведе предизборното събрание, с кандидат-президента, Николай Банев????

Unknown каза...

Поредната идиотия на Банев,след като съсипа ЕЛМА и остави хората без работа и с неизплатени заплати,и то не една,или две!

Анонимен каза...

Субранието ще се проведе в изгорялата къща на семейство Баневи.Носете си работно облекло за да почистите докато ви се говори.

Анонимен каза...

За такива безобразия давност и срокове не трябва да има.
Какво значи изпуснат срок?За какво?
Крадеца краде и понеже ограбеният е манипулиран и не се оплакал,минал срока.И какво???
Крадеца невинен.
Има ли нормални в тая държава???
Хора борете се!!!
Тая смрад,трябва да се унищожи.
И не само баневци,а всички като тях.

Анонимен каза...

Малко разяснения за овцете, които гласуват за милиционери, ченгета, комунета и всякаква подобна паплач, а после се възмущават и вдигат лозунги за възмездие, ама отново анонимно.
Та, драги ми вакли овчици, дето гласувате за милиционерите и комунягите, днес вече не може да пипнете никого с пръстче за това, че ви е окрал и измамил като последните балъци. Още по времето на синия комунист Иван Костов започна това безогледно крадене и съсипване на икономическия ресурс, без в държавата да влезнат пари и без на някой да му пука, че след 10 години кое да е РМД ще бъде заличено. Точно тогава се измисля и създава т.нар. от мен "Приватизационен договор 12 без 1 секунда".
Според този договор, никой не може да изисква от приватизатора да си плати задълженията, защото до 12 без една секунда все още има време да плати. Точно в 12 часа обаче, според този договор никой не може да търси сметка от приватизатора, че не си е платил задълженията???
Разбрахте ли го това, вакли троянски овчици, дето гласувахте за милиционери, ченгета и шибаните разноцветни комуняги?
Нещо повече, синия комунист И.Костов направи закон, в който забраниха на прокуратурата да се самосезира. Дори едно РМД видимо да се води към фалит - прокуратурата остава безмълвна. А овца да сезира прокуратурата - това още не се е виждало.
Банев е милиционер и ченге от ДС точно като трапчанския милиционер, комуняга и ДС/КГБ кадър, любимия ви на цял Троян др.Минко Акимов. Вашата лика прилика, когото избрахте за кмет, ограби ви с над 15 милиона в пари и имущество, а за благодарност, вие, троянските овце го избрахте още два пъти за общински съветник, че и председател на ОбС Троян.
Милиционерът Банев окраде едно държавно предприятие и част от троянците. Вдигна се голяма пушилка, което все пак е добре.
Милиционерът Минко Акимов окраде общината и всички троянци. Пълно мълчание с изключение на об.съветник И.Пеевски, който пък този комунистически и слугински вестник Т21 се опита да го изкара луд, че да отклони вниманието на хората от кражбите на Акимов, Балев, Топалова, ГЕРБ, БСП и останалите боклуци в ОбС Троян.
До ден днешен виете по Банев и се правите на герои, защото Банев е далеко от Троян, а в същото време продължавате да си траете и дума да не обелвате за милиционера Акимов, който отново си избрахте за об.съветник от ГЕРБ и защото той е тук, а вас героите-овчици май много ви е страх.
п.п. Въпросите, които задава депутата г-н Гумнеров към министър Дянков за Елма и Машстрой /а после и за прохода Беклемето/ са провокирани и подготвени от об.съветник И.Пеевски.

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

Банев Е.А МАЙКАТА НА 130 ПРЕДПРИЯТИЯ!!!
СЕГА ИСКА ДА Е.Е МАЙКАТА НА ДЪРЖАВАТА!
ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО ВСИЧКИ ТРОЯНЦИ НА КОИТО Е.А МАЙКАТА!
За такова стадо, такъв оВчар!БАНЕВ ПРЕЗИДЕНТ!!!!

Анонимен каза...

Защо ми изстрихте коментара,който беше от едно изречение и в който нямаше нещо нецензурно или обидно???..След като поддържате обществен сайт,ще търпите коментари и които не ви харесват.Другото мирише на цървул.Моля,не ми трийте и този коментар,защото ще го копи-пействам навсякаде и постоянно!

Анонимен каза...

Троян21 пропада от момента когато стана местен вестник на Братя Мондешки!

Анонимен каза...

Стоенчо не съм Илиян Пеевски да уточня.И така да си кажа,че интелекта ти е на ниво под нулата.Хем цензурирате,хем триете коментари,а се нервиш,че те наричат цървул.Ами такъв си колкото и да ти е неприятно.Защо тука не се отразиха далаверите коитовърши общинска администрация по незаконното строителство в ж.к. Лъгът.Пълно мълчание.А Стоенчо защо мълчите а се сърдиш че те наричат цървул.

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

Стоенчо, чак сега видях какво си нацвъкал напоително в този сайт.
Да, Стоенчо, току що съвсем самичък доказа и самоопредели, че си несъмнен ЦЪРВУЛ, а че си ДОНОСНИК - то отдавна се знае и един ден ще си платиш с лихвите!!!
*
Сега да ти обясня, Стоенчо, присъствието си. Ти, Стоенчо ДОНОСНИКА и Г.Маринов всяка година вземате много хилядарки от комунистическата кметица Михайлова за да и правите положителен ПиАр и за да манипулирате и лъжете най-безогледни обществото в Троян. Има обаче един не малък проблем - това не са личните пари на Михайлова, а са парите на троянските данъкоплатци, в т.ч. и моите пари, които плащам на общината.
Та, като спреш да ми вземаш МОИТЕ пари от общината, чрез кметицата Михайлова, която здраво ви "храни" - тогава ще ми заповядваш или ще ми тьрсиш сметка, защо пиша тук. Разбираш ли го това, Стоенчо ДОНОСНИКА?
*
Другата причина е, че на практика Г.Маринов като твой работодател е написал, че този сайт е СВОБОДЕН и с тържество на свободата на словото.
Само че това не пречи на Стоенчо ДОНОСНИКА
- постоянно да ми трие коментарите /и не само моите, а и на много други, които постоянно се оплакват/
- постоянно да "донася" /нали е ДОНОСНИК/ и да осветлява анонимните ми коментари, което е абсолютен прецедент и само един ПОБЪРКАН И МАЛОУМЕН ЦЪРВУЛ с малко власт, която са му дали като администратор - само едно такова нищожество може да си позволи подобна свинщина.
- години наред да пише гнусни анонимни коментари по мой адрес или след мои коментари като общински съветник. А когато чашата преля - най-нагло да излъже следователите в троянската полиция, че не можело да се разбере кой пишел и отново да ИЗМАМИ троянската полиция, като прати следователите за зелен хайвер при Гугъл.
Стоенчо, прибавям и ИЗМАМНИК към познатите ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК.
Напишете, че сайта е Цензуриран и че няма свобода на словото и проблема ви ще отпадне. Ама май не ви стиска??!! /не на теб, Стоенчо. То ако зависеше от теб - отдавна да си издал съответните забрани и най-вече, любимото ти - коментарите да са само от две най-много три ...буквички като "ах", "ох" и "ура"/
*
И за финал /за сега само/ - Стоенчо, ти защо се оприличаваш и отъждествяваш с един чужд сайт? Ти тук си само едно слугинче бе, ЦЪРВУЛ нагъл?
Този сайт носи белезите на собственика си, а не твоите бе, Стоенчо. Така че сайта може да е посткомунистически или слугински на троянските комуняги, може да е поръчков, но не и "цървулски" или "доноснически", съобразно твоите лични качества, Стоенчо, които демонстрираш по-горе с 6 /ШЕСТ/ еднакви коментара. Така че - въпросът ти е абсолютно неадекватен
А това дали го разбра, Стоенчо? Или е прекалено сложно за един ЦЪРВУЛ?
*
п.п. 1 ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК взаимствах от коментара на гореподписалия се Стоян Борджуков. Определението ИЗМАМНИК е лично мое и му го връчвам
- заради измамите които направи в троянската полиция
- заради и опитите му тук да ме злепоставя, като лъже, че Гугъл ме "преследвал" и ми триел коментарите като спам
*
п.п. 2 След всяко повторение на неадекватния ти въпрос, Стоенчо - ще получаваш и този отговор, но ще го дообогатявам с твоите и на Г.Маринов свинщини, които "творихте" последните 8-10 години. Хабер си нямаш до къде може да загрубее играта, Стоенчо. Прекалено си глупавичък и безкрайно елементарен за да почваш подобна игра!!! Тук не ти е училището, където да се правиш на бабаит и на голям герой пред учениците.
А иначе:
Стоенчо, и аз "Ви" желая крепко здраве!

Анонимен каза...

Стоенчо аз съм 46-ти и точно ти написах,че не съм Илиян Пеевски.Ама умствения ти багаж ако изобщо го имаш е нулев за да разбереш.Може да триете коментари и да блокираш достъпа до сайта ако нещо не ви изнася или се засягат вашите благодетели.СРЕЩУ ТВОЯТА МЕСТОРАБОТА СУ"КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" СЕ СТРОИ ОГРОМЕН НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ НА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ, КОЙТО ТИ ПОНЕ ДВА ПЪТИ НА ДЕН ВИЖДАШ (ПРИ ИДВАНЕ НА РАБОТА И ПРИ ОТИВАНЕ).ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА ЕНКИН,МИХАЙЛОВА,ЧОЛАКОВА И КРЪСТЕВ.НЕ ВИ ИЗНАСЯ ДА ПИШЕТЕ СРЕЩУ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ СИ ИЛИ ВИ Е СТРАХ,ЧЕ МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ ОЩЕ НЕЩА ЗА НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО В ТРОЯН И НЕГОВОТО УЗАКОНЯВАНЕ.

Анонимен каза...

Много тъпи и злобни коментари в този сайт!

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

накой помни ли за какво ставаше дума в статията

Анонимен каза...

Стоенчо, в горния коментар подробно ти обясних. Давам си сметка, че на един цървул му е необходимо повечко време за да осмисли и разбере написаното. Затова продължавай да спамиш и да нарушаваш собствените си правила.
А аз ще опитам да намеря време по-често да присъствам тук, за да видя как ще доунищожиш този сайт. Сайт който има претенциите да е обществен и поради която причина лапа пари от троянските данъкоплатци.
Дори идва времето гражданите да поискаме от Михайлова не само да спре да ви храни с бюджетни пари, но и да възстанови всичко което ви е дала.
Така де, откъде накъде ще плащаме за да бъдем гонени и цензурирани от някакъв нагъл и самоопределили се за цървул.
Желая ти крепко здраве, Стоенчо, че да ни забавляваш все така :)
п.п. и не се напървай да доказваш за зеления кон и умния даскал. При теб нещата са ясни.

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

Стоенчо нервиш ли се.Да цензурираш, да триеш да блокирваш достъпа до сайта можеш.Че то и по комунизма не беше чак толкова строго.Ама ти си велик и не може да ти се противи човек.Няма друго мнение освен твоето.МАЙ МНОЖКО ТЕ БОЛИ ГЛАВАТА.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СИВОТО ВЕЩЕСТВО В НЕЯ.НЯМАШ ОТ ТАЗИ МАТЕРИЯ.

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

Давай Стоенчо, още можеш. И защо спамиш само по три пъти след коментарите - опитай по пет пъти бе, Стоенчо. Ни акъл те бърка ни зелената боя на коня.
Стоенчо, ама ти още ли не си вдянал с пилешкото си мозъче /цървулите имат пилешки мозъчета/, че тук пишат няколко души, които си правят с теб тотален ташак. А понеже приписваш всички неудобни за теб коментари по сметката на Пеевски - да не стане така, че пак да квичиш и да хленчиш, да лъжеш и да мамиш, обвинявайки Гугъл, че не знаеш от кое IP са пуснати коментарите?
п,п, Стоенчо, май ще се наложи да докажеш и да покажеш коментара, в който си определен като "ЦЪРВУЛ". Иначе за "доносник" - факта, че сам призна, че си "донасял" на Гугъл" и си ме клеветил е повече от достатъчен. Да не говорим, че си единствения админ в света, който си позволява да осветлява коментиращите, което пък те прави СМРАДЛИВ ДОНОСНИК. Възможно е да си бил и копой от ДС. Ще проверя! Иначе очаквам от Гугъл информация какво и с какви гадости си ме клеветил, че да видиш тогава, Стоенчо, "кон боб яде ли".

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Анонимен каза...

Хахаха това е пълен цирк тука.големи мъже пък си мерят малките п....ки.Господин Бурджуков имах ви уважението като преподавател но сега вече си мисля ,че не е трябвало.Това е пълна и неадекватна по детски реакция.Смях във залата ������

Анонимен каза...

Баси тъпанарите са тези двамата.

Анонимен каза...

Давай Стоенчо, ама слагай по пет пъти :) Има ефект - в горните статии вече почти няма коментари.
Както казва Камен Донев, проблемът на България е "Простакът". Аз ще добавя.... и забавлението :)

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

St.Bordjukov каза...

Г-н Пеевски,
ЦЪРВУЛЪТ и ДОНОСНИКЪТ и т.н. се обажда!
Отново сте на сайта!? Пак Ви питам:
Как имате очи, след като сте си позволили да ме обиждате по този начин, отново да се появявате на сайт администриран от ЦЪРВУЛ и ДОНОСНИК?!

ПАК ВИ ПИТАМ - ЗАЩО ОТНОВО СТЕ НА ЦЪРВУЛСКИ И ДОНОСДНИЧЕСКИ САЙТ???

При всеки следващ ВАШ коментар ще Ви питрам ПОСТОЯННО ТОВА!

Желая Ви крепко здраве!
ЦЪРВУЛЪТ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |