Донка се отказа

* Кметът на Троян оттегли номинацията си за вицепрезидент и улесни избора на Илияна Йотова * Печели или губи г-жа Михайлова от
 това си решение?

Донка Михайлова
Партийни

КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова, която бе сред предварителните номинации за вицепрезидент в кандидат-президентската двойка на БСП, си е направила отвод пред партийния лидер Корнелия Нинова ден преди заседанието по избора (8 септември). Това научихме от самата нея, а тя го сподели и публично в страницата си във фейсбук. Основните кандидатури за подгласник на вече ясния президентски кандидат на БСП ген. Румен Радев бяха две – на г-жа Михайлова и на евродепутатката от левицата Илияна Йотова. И по предварителните оценки шансовете били изравнени, но отказът на троянката улеснил избора.

ПЕЧЕЛИ или губи Донка Михайлова от това си решение? По наше мнение по-скоро ходът й е добър, най-вече – защото остава вярна на неотдавнашните си предизборни кметски обещания към Троян и троянци. Върху този мотив акцентува и тя в разяснението си във фейсбук: „Преди близо година гражданите на Троянска община ме избраха за кмет. Нямам морално право да пренебрегна това и то в началото на възможности за финансиране на проекти в новия програмен период”. И още – явно добрият политически усет на г-жа Михайлова й подсказа, че е излишно да се хвърля в тежка и със сигурност груба битка с предизвестен минимален шанс за победа. Вероятно има и друго – отказът й да играе ролята на умиротворител между враждуващите крила в столетницата (знае се, че г-жа Михайлова е от хората на бившия лидер Михаил Миков).

Двойката на БСП вече е ясна - ген. Румен Радев и Илияна Йотова
РАЗБИРА СЕ, завъртането на името ти сред евентуалните кандидати за един от най-високите постове в държавата няма как да не ласкае и безспорно е сериозно лично признание. Макар че у нас точно този пост, вицепрезидентският, в доста случаи бе заеман от твърде семпли и незначителни хорица, стигнали дотам заради някакъв нашенски политически алъш-вериш.

Т21 

29 коментара:

Анонимен каза...

Не ме учудва реакцията и действието на уважаемата г-жа Кмет. БСП ритуално сложиха край на тези избори дори преди започването им с поредните разногласия. БСП от много време насам няма вътрешно партийна хармония за да управлява този народ и тази семпла държава. Решението е повече от логично.

Анонимен каза...

Донка просто трябваше да напише както оня зам председател на правителството преди години:"Егати държавата щом аз ще и бъда вицепрезидент"

Анонимен каза...

Генади, освен тебе никой в централните медии не обяви, че точно Донка е конкурент на Йотова... Нещо да кажеш?!

Анонимен каза...

Да, съобщиха за кандидатура на Янаки Стоилов, но не и на Донка наша. Не си измисляйте

Анонимен каза...

http://webnovinar.com/2016/08/29/%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7/

Анонимен каза...

http://frognews.bg/news_118182/Frogoko!-Troianskata-kmetitsa-vitse-za-balans-na-levi-strasti/

Анонимен каза...

Питам се колко други биха постъпили като Михайлова. Не харесвам партията й, но уважавам постъпката й.

Анонимен каза...

А може би не е трябвало да си прави отвод. Троян не е имал кандидат за вицепрезидент, още по-малко вицепрезидент. Това си е признание за града ни.

Анонимен каза...

http://www.standartnews.com/balgariya/tarsyat_zhena_za_vitse_na_gen_rumen_radev-342876.html

Анонимен каза...

Абе тя един малък град не може да оправи, тръгнала да оправя цялата държава!

Анонимен каза...

Най-добре си оправя тя града. А явно може много повече. Не й харесвам екипа. Мисля, че трябва да е по-твърда с администрацията си. Но е интелигентна, честна и е жена с характер. Такива трябват на България.

Анонимен каза...

Ами то и членовете на моята партия да тъпчат знамето на Евросъюза пред всички медии и то пред погледа на кандидат президента "руското" генералче - ами и аз ще се откажа да съм му вице.

Анонимен каза...

Ако Михайлова е искала, щеше да се откаже от тази кандидатура веднага след номинирането и, а не да чака до последния момент. Истината както винаги е съвсем друга, но при всички случаи при такова изчакване явно Михайлова силно се е надявала да бъде избрана за вице на кандидата за президент ген.Радев и да избяга от Троян, който град насади на пачи яйца. Добре, че троянските "политици" и "журналисти" са тъпи като цървули и със слугински манталитет, което все още и позволява да си живурка в Троян като кмет без да има някой грамотен, който да и потърси сметка за реалното състояние на община Троян и за което вече никой не обелва дума. Пък и дано се отпушат "европроектите", че то там е голямата кметска далавера, за която пак всички си мълчат... било от слугинаж, било от простотия и невежество.
В крайна сметка какво се е случило в последния момент преди "избора" за вице на ген.Радев - Михайлова ще мълчи като "комунист на разпит", колкото и това да е някакво литературно клише.
А след "отказа" и следва забавната част. Местните певци на троянския посткомунизъм веднага са впрегнати да запеят поредната ода за "Донка" - ама как само се жертвала и се отказала в името на Троян щото нали, дала обещания, казала това и онова и т.н. слугински бълвоч от познатия репертоар на Г.Маринов, с който от 20 години се мазни и пълзи в краката на троянските некадърни управници-комуняги Енкин, Акимов и Михайлова /все бивши номенклатури на ГК на БКП Троян/.
Разбира се и клакьорите на БСП не спят - появяват се някакви смешници, които видите ли нямали нищо общо с БСП ама така уважавали Михайлова, ама така се възхищавали от постъпката и, ама така ....ох, после ах.... да му се доповръща на човек от тази троянска помиярщина.
Между другото - някой знае ли колко струва на данъкоплатците личния ПиАр на кмета Михайлова. Парите които се дават за заплата, дейност и командировки на общинската чиновника, която вместо да работи като "връзки с обществеността“ се е превърнала в личен говорител и личен певец на оди конкретно за кмета Михайлова? Колко ни струват днес двете вестничета "Тр.глас" и "Троян 21", на които кмета Михайлова дава по 4-5 хилядарки годишно /а може вече и повече/ от данъците ни за да бъде хвалена отново персонално и в личен план. Колко ли пари се дават и на други медии извън Троян?
А колко ни струва "концертната дейност" на кмета Михайлова, която като няма европроекти е превърнала общината в "бюро естрада" и отново за собствена реклама?
Я вижте преди седмица събитието в Орешак как бе премълчано, че и обругано от медийната слуга на Михайлова др.Генадий Маринов? Ако там беше кмета Михайлова като организатор или поне да го открие - дали този пишман журналист щеше да си позволи този речник срещу организаторите на това събитие в Орешак? Сещате ли се какви оди щеше да запее за кмета Михайлова, ако тя имаше нещо общо с това събитие? Защото сребърниците са си сребърници. А веднъж като си станал проститутка на повикване на троянските комуняги - то си остава за цял живот.

Анонимен каза...

13-ти, виждам и разбирам от написаното, че си насъбрал много на г-н Маринов, четейки се чудех на кого повече на Михайлова или Маринов, не можах да преценя. Може би си прав, аз дори мисля, че знам кой си, но мога само да гадая. Хубаво е да има мислещи хора, ти показваш, че мислиш, но един съвет от мен. НЕ смесвай мисълта с арогантното поведение. Ако успееш да абсорбираш това арогантно поведение ще бъдеш още по- напред. Ясно е, че знаеш доста, ясно е, че имаш логика за нещата, но не това е начина!

Анонимен каза...

Никой в ръководството на БСП не си е и помислял, че Донка може да бъде кандидат на БСП за вицепрезидент. Ако е имало подхвърляния в тази посока то те са били с цел преодоляване на различия с групата Миков.Все пак официално беше съобщено, че са обсъждани двама кандидати - Янаки и Илиана Йотова. А че номинацията е обещана на Илиана беше ясно доста отдавна.

Анонимен каза...

Ако БСП е опряла до Донка, то можем да считаме, че тази партия приключва земния си път

Анонимен каза...

Донке, стегни се и направи нещо за Троян. Иначе следващия мандат няма да бъдеш нито кмет, нито вицекмет.

Анонимен каза...

Много троянски политици не могат да преглътнат това, че Михайлова има признание на национално ниво. За това трябват качества. Остава им само това - да мразят.

troyan21 каза...

До №13: Здравейте, г-н Пеевски, но не разбирам защо не се подписвате?! Как само навързахте феста в Орешак, кмета Михайлова, посткомунизма, медийния слугинаж, моята скромна персона - прелюбопитен микс, забавно е, със сигурност има и интересни идеи. Но едно нещо е подозрително - зад всичко прозира голямото внушение, че единствен Вие ги разбирате нещата, никой друг; надявам се сте наясно, че не е така?! И още нещо - прекалено много обиди сипете, цитирам: "тъпи като цървули", "от простотия и невежество", "медийна слуга", "пишман журналист", "певци на троянския посткомунизъм", "проститутка на повикване на троянските комуняги"...; това също е подозрително (макар че всеки има право на мнението си, това е свято правило в сайта на Т21) и при всички случаи блокира диалога. За комунизма няма какво да говорим, просто и ясно е - долу комунизма! За чалгата е същото. Поздрави на далечна Австралия!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Пеевски, всичко друго от теб можех да приема, но не очаквах,че си фен на чалгата!

Анонимен каза...

Хапчетата бързо!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

20-ти, Илиан е не просто фен на чалгата. Той е самата чалга в троянската политика.20 години той повтаря все едни и същи фрази - комуняги, рекомунизация, декомунизация, посткомунизъм и тям подобни.Видимо е, че с еднакъв замах Илиан громи и леви и десни, и сини и червени, и БСП и ГЕРБ.Интересно след напускането му на Атака той от коя партия е. Кой би искал /партия, личност/ да управлява Троян.Или само плямпа, за да се държи на сцената на безсмисленото и неефективно мърморене.

Анонимен каза...

Илияне, ако настина си в Австралия, паси кенгурата и не досаждаой с километричните си постове. Ако пък беше много ербап нямаше да се скриеш, а щеше да успееш да възцариш гениалните свои идеи за развитието на Троян.Но докато си там приспи великите си напъни да оправиш града ни.

!!!!! каза...

Г-н Пеевски,с удоволствие чета коментарите ви,чест ви прави и че ги подписвате с името си. Сещам се как баща ми казваше, че който казва истината го гонят през девет села в десето...прав е бил.
Относно пасенето на кенгура - пред общината и околностите често пасат коне, та разликата не е голяма.

Анонимен каза...

Г.Маринов, бях написал един дълъг и предълъг коментар, в който се опитах да ти обясня защо си пишман-журналист, защо си Певец на троянския посткомунизъм и защо от 20 години до днес в Троян се избират и го управляват тотални малоумници, които освен познатите от миналото социалистически номера и напъване да управляват днешната неадекватна политическа и посткомунистическа СИСТЕМА – друго не знаят и не могат.
И за „тъпите цървули“ и за „простотията и невежеството“ ти бях обяснил. Дори ти бях вдъхнал надежда, че един ден, когато се поограмотите – първото нещо което ще видите и усетите е каква огромна пропаст ни дели. Сега сте напълно неадекватни и безпросветни да проумеете каквото и да е. Бях ти обяснил също, че само един бивш и/или настоящ доносник на милицията/полицията може да си позволи да осветлява коментиращите в собствения си сайт, което те прави и журналист-доносник и т.н.
Фактите и събитията от последните 27 години се изливаха като пълноводна река и не бе проблем да ти докажа стократно всяка една моя дума за отчайващото ви невежество и войнстващата ви простотия и наглост.
Бях ти обяснил дори защо сте си лика прилика с този цървул номер 21, с който никога няма да надскочите жалкото си ниво с „хапчетата“ и „псоихиатрите“. До там сте и това е тавана на нивото ви.
И т.н.
Да, ама не! Всичко захвърлих и изтрих. Бях „забравил“.... сега ще ви издам една малка тайна!
След толкова много години и то съвсем наскоро, най-после проумях, че на един малоумен роб и тъп крепостен селянин на троянските комуняги, каквото и да му говориш е все тая. Той сам си е избрал да бъде роб и крепостен селянин и нищо не може да го накара това да се промени.
Най-после проумях, че по никакъв начин не може да се въздейства на тези окаяни хорица, които сами са си подписали присъдата да прекарат живота си като роби и крепостни селяни на една банда простаци, измамници и некадърници.
Най-после проумях, че тези окаяни хорица са щастливи в собствената си робия и крепостничество и че изобщо не им тежи хомота на немотията и нищетата.
Най-после проумях, че тези нещастници обичат и обожават собствените си палачи и че мразят и ненавиждат тези, които не ги крадат и са честни и почтени с тях.
Най-после разбрах, че да се опитваш да направиш живота на тези жалки и окаяни роби и крепостни селяни адекватен на нормалните хора в цивилизования свят е голяма грешка, кауза пердута и че това няма начин да ти се размине безнаказано!!!
Разбрах и много други ИСТИНИ от живота, къде болезнени, къде още по-болезнени.
Хубавото е, че осъзнаването настъпи, макар и късно. А още по-хубавото беше, че това се случи на о-в Бали и че шофьорът подкара колата, която бяхме наели към „Potato head bali”, където, уверявам ви анонимнико 20-ти – нито има чалга, нито пък аз понасям чалга. А какво има там – ами то не е за троянските роби и крепостните селяни на троянските тъпи комуняги. Стойте си в троянската комунистическа клоака и се самонапомпвайте колко сте умни и велики и каква най-успешна кметица си имате :)

Анонимен каза...

Абе тоя глупак не може ли да го блокиращ , Донка давзла пари а на Вас цървулчо Митко Динушев кой ти дава Иванчо боша ли за смешния вестник троянът виж само за кого пише за едни и същи фирми ротарианчета кредитни милионери слънца , Родопа и Орешашкия гълфон на Горски кът Краси затънали в кредити

Анонимен каза...

Това очевидно е прощалвното писмо на Илиан с нас, троянските крепостни селяни.Защото с двата си поста тук той упорито ни внушава, че ние, троянци, сме тъпи, прости, жалки, окаяни роби И т.н и т.н. Не мога да повярвам /а страшно ми се иска/ Илиане наистина да спреш да ни тормозиш със своята непогрешимост, политическа гениалност и всеосведоменост.

Анонимен каза...

Не-е-е не спирай Илиане. Твоите писма от далечна Аделаида са единственият светъл лъч в нашето така скучно и тъпо всекидневие. Ама ако не си ти направо ще изгинем от скука. Ти си нашият виц, ти си нашият хумор, ти си нашето развлечение. Пиши си, ние ще те четем и записки ще си водим, белким някой ден прозрем гениалните ти революционни напътствия. А иначе и ти , и Б Б ни считате за прости. Ама ти май за хептен прости...

Анонимен каза...

Илиане, преди окончателно да спреш да ни сайдисваш с гениалните си прозрения, анализи и разкрития можеш ли да отговориш на въпроса, който №22 ти е задал - ти коя партия и коя личност считаш, че трябва да ни управлява. Ама конкретно отговори. Ако се наемаш де.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |