На 20-21 август: Пенсионерското надпяване и пчеларите на Беклемето

* Надпяването ще е под мотото „Баба, дядо и внуче”, очакват се 73 групи и състави от цялата страна *  Пчеларската среща „Север – юг” се провежда за 52-ри път
Предстоящо
ТАЗГОДИШНОТО 23-то поредно издание на традиционния Събор надпяване за пенсионерски състави на Беклемето (началото е през 1993 г.) и провеждащата се паралелно от доста години вече Национална пчеларска среща „Север – юг” ще се състоят на 20-21 август, събота и неделя, на обичайното си място – голямата поляна до хотел „Виа Траяна”.

ПО ИНФОРМАЦИЯ на съорганизаторите от Община Троян заявка за участие в надпяването са направили 73 певчески групи и състави от цялата страна. Събитието този път ще се проведе под мотото „Баба, дядо и внуче”, което подсказва, че на сцената редом с „младежите” от третата възраст ще излязат и съвсем млади изпълнители. Основен организатор е Културният клуб на пенсионера – Троян, официалното откриване - в 10:00 ч. на 20 август.

52-ТА НАЦИОНАЛНА пчеларска среща „Север – юг”, чиито организатори са пчеларските дружества „Майка” (Троян) и „Лаваднула” (Карлово), ще предложи на гостите си цялото многообразие на пчелните производи; като всеки ще може да си закупи какъвто мед желае и всякакъв друг продукт, включително пчеларски „такъми”, с гарантирано качество и сертификат. По традиция за участниците пчелари ще бъде изнесена лекция от изявен специалист – този път темата е „Начини за подхранване на пчелните семейства”.

Т21
Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Събор,надпяване,пчелари, ,,баба ,дядо и внуче,, ,туристически център...Качете се и вижте състоянието на пътната настилка на Беклемето(в градчето доколкото съществува)....Дупка до дупка,изронен и изнесен от водата асфалт,а в долната си част от Общинската вила до Лесопласт почти го няма....Така ли ще развиваме туризъм и ще каним гости????????

Анонимен каза...

То да беше само това???
Но явно толкова си можем.
Имаше в началото едни хора,които го правеха добре,но вместо да се продължи и развие започнатото,се тръгна по течението и всяка следваща година само се преправя датата в плаката.

Анонимен каза...

Давай Генади, реклама на пенсионерските комунистически мероприятия на кметицата. Явно си на голям зор за всяка подхвърлена от нея троха.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |