На 20-21 август: Пенсионерското надпяване и пчеларите на Беклемето

* Надпяването ще е под мотото „Баба, дядо и внуче”, очакват се 73 групи и състави от цялата страна *  Пчеларската среща „Север – юг” се провежда за 52-ри път
Предстоящо
ТАЗГОДИШНОТО 23-то поредно издание на традиционния Събор надпяване за пенсионерски състави на Беклемето (началото е през 1993 г.) и провеждащата се паралелно от доста години вече Национална пчеларска среща „Север – юг” ще се състоят на 20-21 август, събота и неделя, на обичайното си място – голямата поляна до хотел „Виа Траяна”.

ПО ИНФОРМАЦИЯ на съорганизаторите от Община Троян заявка за участие в надпяването са направили 73 певчески групи и състави от цялата страна. Събитието този път ще се проведе под мотото „Баба, дядо и внуче”, което подсказва, че на сцената редом с „младежите” от третата възраст ще излязат и съвсем млади изпълнители. Основен организатор е Културният клуб на пенсионера – Троян, официалното откриване - в 10:00 ч. на 20 август.

52-ТА НАЦИОНАЛНА пчеларска среща „Север – юг”, чиито организатори са пчеларските дружества „Майка” (Троян) и „Лаваднула” (Карлово), ще предложи на гостите си цялото многообразие на пчелните производи; като всеки ще може да си закупи какъвто мед желае и всякакъв друг продукт, включително пчеларски „такъми”, с гарантирано качество и сертификат. По традиция за участниците пчелари ще бъде изнесена лекция от изявен специалист – този път темата е „Начини за подхранване на пчелните семейства”.

Т21
Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Събор,надпяване,пчелари, ,,баба ,дядо и внуче,, ,туристически център...Качете се и вижте състоянието на пътната настилка на Беклемето(в градчето доколкото съществува)....Дупка до дупка,изронен и изнесен от водата асфалт,а в долната си част от Общинската вила до Лесопласт почти го няма....Така ли ще развиваме туризъм и ще каним гости????????

Анонимен каза...

То да беше само това???
Но явно толкова си можем.
Имаше в началото едни хора,които го правеха добре,но вместо да се продължи и развие започнатото,се тръгна по течението и всяка следваща година само се преправя датата в плаката.

Анонимен каза...

Давай Генади, реклама на пенсионерските комунистически мероприятия на кметицата. Явно си на голям зор за всяка подхвърлена от нея троха.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |