Троянци по стъпките на Васил Левски

* „И когато тази дата отмине, за нас остава да пожелаем и да повярваме, че можем не само да го честваме,
 но и да го следваме. Дали?!”
Ойларипи

И ТАЗИ ГОДИНА, за втори път, без излишен патос и претенциозна показност, 22-ма троянци, туристи от ТД „Амбарица 1912“, взеха участие в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“.

Част от троянската група пред паметника на Васил Левски в Карлово, 18 юли 2016 г.
МАРШРУТЪТ ни започва от Мазането, за малко спираме в хижа „Плевен” - за по един сандвич, и много скоро поемаме по дългия път през Новоселски поленици и Костенурката към хижа „Васил Левски“. Който не е минавал по тази пътека, е пропуснал неописуеми картини и преживявания. Привечер достигаме хижата. Както се очакваше, тя е пълна с туристи отвсякъде, тръгнали към родния град на Апостола. Ние, разбира се, имаме резервация отпреди месец. Вечерята под звездите, сред приятели, ни зарежда с ведрост, топлина и спокойствие. Няма умора, няма пек – само мир, тишина, красота и хармония…

НА ДРУГИЯ ДЕН, 18 юли, тръгваме рано -  пътят е 4 часа, в 10:30 ч. е официалното посрещане на туристическите групи. Пътеката върви покрай река, а тя ни изпраща хлад и свежест, за да е лека и бърза крачката ни. Стигаме навреме и търсим троянския автобус, в който е поръчаният венец за Апостола и знамето на Дружеството. Оставяме раниците и се вливаме в шествието от хора, дошли в Карлово, за да се поклонят пред светлата памет на Дякона Левски в чест на 179-годишнина от неговото рождение. И когато тази дата отмине, за нас остава да пожелаем и да повярваме, че можем не само да го честваме, но и да го следваме. Дали?!

БЛАГОДАРИМ за съдействието от страна на Община Троян, която осигури транспорта за тази наша проява.

18 юли 2016 г., Карлово
ТД „Амбарица 1912“, Троян

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво за маршрута! Наистина не е лек, а и си струва заради гледните, които предлага.
Иначе на мен лично ми е много странно, че Община Троян осигурява транспорт на ПЪЛНОЛЕТНИ хора, да си веят перчемите (да не кажа друго) в планината, а междувременно много детски спортни клубове от града не могат да си заведат всички деца на състезание, точно заради транспортът, който обикновено е 7къп и сами си плащат. Докога теА леки и чичковци от снимката ще харчат общински пари, а няма да се бръкнат поне да си платят рейса. Ужас!
Смешно е Дами и Господа, туристунгели. Смешно е, Община Троян! Надали Апостола би го направил по вашият начин. Не мислите ли?!

Анонимен каза...

Знам, че за много детски състезания е осигуряван безплатен транспорт с общински училищен автобус! За кое конкретно състезание говорите?

оти каза...

Това е национална проява и всички общини в РБългария осигуряват транспорта за туристическите групи. Нашата благодарност не беше слугинска, а продиктувана от добро възпитание.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |