Ще ремонтират тротоарите срещу бензиностанция „Петрол”

* Предстои премахване на големите липи в участъка и замяна с по-подходящи дървесни видове – обикновен явор и шестил
 * Инж. Николай Райковски: „Едно наистина трудно решение, дискутирано неведнъж с гражданите”
Болезнено, но неизбежно
Дървета или тротоар?
ПРЕДСТОИ сериозен ремонт на тротоара на ул. „Ген. П. П. Карцов“ в участъка срещу бензиностанцията на „Петрол”, който в момента е в отчайващо състояние и използването му е невъзможно. Това стана ясно на традиционната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова, в която участва и началникът на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура” в общинската администрация инж. Николай Райковски (8 юни). Проблемът в случая са големите липи, чиято коренова система е разрушила тротоарната настилка, а на места е засегнато и пътното платно и решението, макар и много трудно, е едно-единствено – премахване на дърветата в участъка и засаждане на нови от друг подходящ вид. За тротоарния ремонт на въпросния участък има още едно важно условие – наскоро там бе извършена подмяна на водопроводната система и предстои трасиране на останалата подземна инфраструктура.

инж. Николай Райковски
„ЕДНО НАИСТИНА трудно решение, дискутирано неведнъж с гражданите, които не могат да се придвижват в този участък и са недоволни. През годините тротоарите тук са разрушени точно от корените на дърветата и единственият вариант да имаме нормални тротоари, по които да се придвижват пешеходците, за наше голямо съжаление изисква премахване на въпросните дървета. Те ще бъдат заменени с подходящите дървесни видове, които ще позволят съществуването на новата тротоарна настилка във времето без да се разрушава. Нашите еколози подбраха за замяната дървесните видове обикновен явор и шестил, каквито има на не едно място в Троян и смятаме, че това е доброто решение. За жалост, пак казвам, големите красиви липи няма как да останат”, обясни инж. Райковски.

Донка Михайлова
„ЗА СЪЖАЛЕНИЕ решението е много болезнено, но неизбежно. Има напрежение сред хората, които не могат да ползват тротоарите, а проблемът с тротоарите по ул. „Ген. П. П. Карцов” е до края на града. При срещите ни с гражданите уточнихме, че ще започнем от въпросния тротоарен участък (срещу бензиностанция „Петрол”), тъй като той се използва най-интензивно. Има и други няколко места в Троян, където проблемът е сходен – например на ул. „Акад. Ангел Балевски” в промишлената зона; там също ще се търси решение на някакъв следващ етап и вероятно също в някои участъци ще се наложи подмяна на дърветата”, бе уточнението на г-жа Михайлова.

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Инж. Райковски дали може да хвърли малко информационна светлина относно дърветата по булевард Минко Акимов, в участъка Автогара-Поделение?

Анонимен каза...

Какво стана с делото на депутата Балончев, дето блъсна жена на малкия пазар?

Анонимен каза...

Кога другарката Дона ще си оправи къртичините на Ливадето? Нали уж даде честна комсомолска!

Анонимен каза...

А кога инж. Николай Райковски ще монтира легналите полицай , и ще пребоядиса пешеходните пътеки???

Анонимен каза...

4-ти защо да монтира легналите полицай.Нали есента трябва да ги демонтира.Предните две години снегорините ги демонтираха защото в общината трябваше някой да се сети.Ето решиха проблема.Няма да ги слагат и толкова

Анонимен каза...

Не е нужно на главна улица да има спящи полицай. Имаме си достатъчно в полицията :)

Анонимен каза...

Живея в близост до училище Кирил и Методи , и като гледам олигофренчетата с каква скорост минават покрай училището ми настръхва косата! В една нормална държава не се чака да се случи най-лошото , а се взимат превантивни мерки. А длъжностните лица ,които не си вършат работата и в резултат на това се е случило нещо лошо влизат моментално в затвора.

Анонимен каза...

6 и 7 са прави а за липите на мен до гуша ми дойде от тези недоразумения който ги е садил преди 60 години и после се е хванал за щепсела.Ако една липа е толкова дебела че почти запушва тротоар къде да си поръчам еколог или пишманзащитник да ме носи на конче за да ги заобикалям???

Анонимен каза...

Знаеш ли,че като си бил на 2 години, майка ти ти купила детски обувки.Да ама ти понеже много си папкал, и си взел та порастнал(ма само на ръст),обувките ти умалели,а баща ти се хванал за щепсела.

Анонимен каза...

Много интересно място за ремонт на тротоари.Отгоре е циганско гето постоянните избиратели на успешната Дона дето им плаща за да идат да гласуват.Браво на Дона харчи парите на данъкоплатците с лека ръка и лъже като за последно.Доне не те ли е срам толкова да лъжеш.

Анонимен каза...

Тъпунгер с тъпи шегички и ти си някой инженерче убитаче

Анонимен каза...

11 ти е не сме умнички като вас общинските чиновници дето знаете как да заобиколите закона и да не го спазите за да гушнете някой лев в джоба.Е не сме толкова велики като вас и не сме хванали господа за шлифера.

Анонимен каза...

А Дона върви ли пеша да види ,че няма сянка от няколкогодишните фиданки?!Например от Топливо към автогарата.И хейтъри-запазете си коментарите,не всеки се движи с кола!

Анонимен каза...

Какви плочки,какъв тротоар?!Там плочки не е имало от незнам кога си.Минава се,но това,че ВИК разкопаха и само заринаха дупките,никой не казва.

Анонимен каза...

А тези екскурзианти от общината като ходят всяка година по Европата и най вече в Германия с капаци ли са на очите та не виждат ,че пред всяко училище има задължително пещеходен сфетофар ,който си го включват децата когато пресичат.И в тези зони скороста е ограничена на 30км. ,а и на много места има и радари с камери да засичАт и снимат евентуалните състезатели и говеда.Повече ли струват тези светофари от живота на децата ни!!! А кога ще заприличаме малко поне на норманите държави и се поставят такива светофари и в Троян?
Иначе всичко правим да задържим младите в Троян само ,че не е ясно точно какво!

Анонимен каза...

Цукева лъже
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%83%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b8%d0%b2-%d0%b5-%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%b7/#comment-6576

Анонимен каза...

Прав си 15-ти много си прав.Ама Дона само на приказки може да го докара,а иначе работа да свърши не я търси.Освен това в общината са хора на този или онзи с мозъци колкото едно аспиринче с една резка по средата.Какво да гледат и да мислят като ходят на екскурзий.Те са на екскурзия не да мислят.Ама като отидеш в общината лъжат като за последно и смятат,че ние сме глупаци.Като им се бърка работата да гушнат някой лев така лъжат,че свят да ти се завие,а иначе успешната Дона така ги гали и им вярва във всичко каквото излъжат.Нали Дона щеше да ни увеличава доходите и да задържа младите хора в Троян.Да ама само на приказки го докарва лицемерката Дона.

Анонимен каза...

И.Пеевски 14/06/2016 до 5:34
Уважаема г-це Цукева, помолете „успешната” ви работодателка, когато тиражирате подобни безогледни лъжи и то НАГЛИ лъжи – източникът на информация да е тя, а не вие. Защо – друг път ще ви обясня.
Ако си направите трудът да се информирате поне малко – ще установите, че от много години регистрираните безработни в Троян са около 1350 души. Явно това е квотата, спусната от кое да е от циниците от държавното управление.
Хайде сега идете и попитайте „успешната” ви работодателка – как така при КОНСТАНТНО число на регистрираните безработни /1350 годишно през последните 7-8 години/ и ТРАЙНО НАМАЛЯВАЩО като бройка население на община Троян – как така процента на безработицата не се увеличава , както е според всички закони и правила на математиката – а този процент намалява, според измислената математика на кмета Михайлова.
КОГО и ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ?
Защо си въобразявате, че всички хора в Троян са все общински съветници или поне от нивото на А.Балев и заместилият го… „Тъпото”?
*
От изнесената „информация“ има само две нови неща:
1. На „Бюрото по труда явно са намалили „квотата“ и от 1350 души с право за региствация, мутро-комунистическото правителство на ГЕРБ е намалило бройката на 830 души.
2. Населението в Община Троян е намаляло още повече, след като само около 14 400 души са „икономически активни“. Защото в тези 14 400 „икономически активни“ троянци са и онези, които „успешната“ ви работодателка плюс колегите и от ГК на БКП Троян най-безцеремонно ПРОГОНИХА от Троян така, както мен прогониха, както П.Ковачева прогониха, както стотици и хиляди млади и не само млади хора бяха прогонени от Троян да си търсят поминъка и поцеляването в други градове и държави.
*
Спрете да лъжете! Един ден ще си платите и вие за тези лъжи и то много жестоко, а не само гражданите да плащат тежката цена на троянската общинска некадърност, наглост и лъжи и демагогия.

П.п. Припомням, че др. Генадий Маринов ми е наложил ЦЕНЗУРА в сайтчето си на „Троян 21” /което се издържа и от моите данъци/ за да не мога да информирам жителите на Троян за безобразията и некадърността на днешните и вчерашните управници. И за да може лицето Генадий Маринов най-безогледно да лъже, да манипулира и да подменя историята на Троян за удобство на господарите си от бившата БКП и ДС Троян, както и да си пълни гушката, лапайки бюджетни пари, които му подхвърлят господарите от община Троян.

Анонимен каза...

Как какво стана? Този, дето я караше да подскача загуби интерес и тя си седна на гъза.

Анонимен каза...

Илиане, ти какво очакваш от госпожица Цукева?Нали тя бе първа назначена, след като успешната я направихме кмет, по партийни заслуги.Жалко, че младо и хубаво момиче познава света на семейно-партийните връзки, с които НАШИТЕ деца се уреждат.Тя няма как да усеща вина, разбира се тя не се чуства виновна, че заради такива ИЗБРАНИ като нея, България всеки ден е напускана от млади и кадърни хора.За другата ИЗБРАНА, Старвска, да говорим ли изобщо?
Така е било и така ще бъде в Троян и в България!

Анонимен каза...

Успешната Дона като дойде на власт втори мандат почна да дава пресконференций и да ръси глупости,че ще ни увеличава доходите и ще задържи младите хора в Троян.Тука от известно време е млъкнала като бит ...... Защо ли е млъкнала.Ръсеше че има дефицит на леви идей.Доцке и това ли се изпари след като те ритнаха от ЦК на БСП,а и твоя човек дето те лансираше Янаки Стоилов го ритнаха.Защо се умълча Доцке няма ли да думкаш тъпана че си свършила някаква.

Unknown каза...

Всяка сутрин и всеки следобед минавам с колата покрай бензиностанция Петрол. Почти не съм забелязала движение по въпросния тротоар. Така, че не мога да се съглася с горенаписаното!!!! Каравелов е в много по-плачевно състояние. Вярно - красива, сенчеста улица, но тротоарите са "дунавски вълни". И ще става все по-лошо..... Не знам кога са посяти тези дървета, но наистина не е мислено в перспектива.

Unknown каза...

Всяка сутрин и всеки следобед минавам с колата покрай бензиностанция Петрол. Почти не съм забелязала движение по въпросния тротоар. Така, че не мога да се съглася с горенаписаното!!!! Каравелов е в много по-плачевно състояние. Вярно - красива, сенчеста улица, но тротоарите са "дунавски вълни". И ще става все по-лошо..... Не знам кога са посяти тези дървета, но наистина не е мислено в перспектива.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |