Завърши „БАЙКанджии 2016” в Априлци

* Победител при мъжете стана Димитър Михайлов, трети е троянецът Михаил Михайлов * „Беше униКАЛно!”, коментира
 участникът Велин Георгиев
Планинско колоездене
Победителите при мъжете, вдясно с червеното трико е троянецът Михаил Михайлов
В СЕРИОЗНО препятствие дори за опитните майстори на педалите се превърна второто състезание по планинско колоездене „БАЙКанджии 2016”, провело се в района на Априлци в събота (28 май). Което обаче по никакъв начин не попречило на настроението и усмивките на над 300-та участници във всички възрастови групи – от 9 до 69 години. Това съобщи специализираният спортен сайт sportal.bg. Причина за повишената трудност били дъждовете през седмицата и свирепата кал в някои участъци по 34-километровото трасе.

ПОБЕДИТЕЛ при мъжете с време 1:39:57 ч. е Димитър Михайлов, следван на малко над 4 мин. от Пламен Илиев и на 5:55 мин. от троянеца Михаил Михайлов. Основен организатор на крос кънтри надпреварата, чиято „скрита” цел е да рекламира туристическата дестинация Априлци и да засили интереса към този прелестен старопланински край, са познатият ни Тур клуб „РеМарк” на Даря и Нико Заричинови и Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм (София) с подкрепата на Община Априлци и елитния троянски колоездачен клуб КК „Хемус 1896”.

"Беше униКАЛно!"
СЪБИТИЕТО се превърна в празник и за местните жители, които искрено се радваха на случващото се, коментираха от sportal.bg. „Много благодаря на всички готини и усмихнати хора за незабравимото преживяване. Беше униКАЛно!”, сподели шеговито в профила си във фейсбук участникът Велин Георгиев от Шумен.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Да припомним още веднъж, че въпросната частна фирма Ремарк от години е на много сериозна хранилка в Община Троян.Бруталното в случая,е че с парите от туристическата такса, заплащана от троянския ресторантьорски и хотелиерски бизнес, господата развиват друга община.Но, какво от това,така или иначе в България никой за нищо не дава отчет, нито някой му търси отговорност!

Анонимен каза...

Мдаа, Ремарк цуцкат от Община Троян от повече от 15 години. Иначе са си класически мошеници. А за състезанието и участниците - голямо браво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |