На 11 юни откриват новия храм „Достойно ест” в мах. Длъжковска

* Ктиторите Деневи канят: „Нека заедно за запалим свещичка с благодарност, мъдрост и вяра!”
Предстоящо
Първата копка на новия храм, 11 юни 2015 г.
СТОЛИЧАНИТЕ Йоана и Владимир Деневи – ктитори на новопостроения параклис „Достойно есть” в мах. Длъжковска над Троян (живописната махаличка е в състава на с. Горно Трапе), канят на отриването на храма. Богоугодната церемония ще е на храмовия ден  - 11 юни (9:00 ч.), когато е църковният празник, свързан със святото изображение „Св. Богородица – Достойно ест” и с чудното песнопение „Достойно ест” във възхвала на Божията майка. Лично Негово високопреосвещенство Ловешкият митрополит Гавриил ще даде началото и ще отслужи Божествена света литургия. „Обръщаме се към вас с молба да ни удостоите с присъствието си и нека заедно за запалим свещичка с благодарност, мъдрост и вяра и да се помолим за зраве, благоденствие и мир!”, обръщат се към троянци двамата ктитори.

ПРИПОМНЯМЕ – първата копка на длъжковската църква бе на 11 юни миналата година (2015 г.). „На днешния ден – 11 юни, преди време имах едно изпитание и с благословията на Ловчанския владика Гавриил решихме, че тук може да се направи храм, носещ името „Св. Богородица – Достойно ест”. Доколкото знам, в България има само един параклис с това име”, сподели тогава пред Т21 г-жа Денева, чиито родови корени са от мах. Длъжковска, а новият параклис е точно срещу семейната й вила. Предната година, на 6 ноември 2014 г., бе открит и новият параклис „Св. вмчк. Мина” в Горно Трапе, което бе едно от малкото села в района без собствен храм. Беше, а сега е с два, амин!

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Поредните грешници, в опит да си закупят индулгенция. Обаче господ забавя, но не забравя!

Анонимен каза...

А от колко часа? Или това са пофробности?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |