Троян ще чества 120 години колоездене

* За юбилея - двудневни състезания за Купа „Троян” (14-15 май), заявки за участие от всички водещи клубове у нас * Тазгодишната Обиколка на България ще финишира в Троян
Победители
Тодор Колев
ТРОЯН, единственият град у нас с петима победители в Обиколката на България, ще чества по подобаващ начин 120-годишнината на троянското колоездене. Юбилейното празненство ще е на 14 и 15 май с двудневни състезания за Купа „Троян” във всички възрастови групи – от малчугани от детските градини и училищата до елита на България при мъжете, а заявки за участие вече са постъпили от повечето родни клубове. Това научихме от треньора и президент на КК „Хемус 1896” (Троян) и зам.-председател на Българската федерация по колоездене Тодор Колев при участието му в редовната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова (13 април). 

Лалю Цочев - първият троянец,
 победител в Тура, 1963 г.
Г-Н КОЛЕВ припомни, че КК „Хемус 1896” е наследник и правоприемник на първия троянски колоездачен тим – „Буря”, основан през 1896 г. и наброявал в началото 180 члена. „Буря” е и първото спортно дружество в Троян и дава началото на организираното спортно движение в нашия град. „Ще се опитаме подобаващо да уважим всички хора, допринесли през годините за развитието на нашия спорт в Троян, а и в България”, заяви човекът, който е в основата на възхода и успехите на троянското колоездене през последните две десетилетия.

В ПЪРВИЯ ден на Купа „Троян” – 14 май, събота, ще се състои критериум по улиците на Троян за всички възрастови групи. А вечерта, на официалното награждаване, ще бъдат почетени и заслужилите ветерани – състезатели, треньори, спортни деятели, помагачи, дали много за развитието на колоездачния спорт в Троян през годините. За всички тях ще бъде даден празничен коктейл в „Троян Плаза”. На втория ден, 15 май, неделя, е състезанието със старт-финал в с. Велчево – малките възрастови групи ще участват в надпревара индивидуално по часовник, а юношите старша възраст и мъжете ще бягат 120 км с общ старт по маршрута Велчево – Беров мост – Драшкова поляна – Велчево, като ще направят по 9 обиколки. „Маршрутът е много тежък и добре познат от редица други състезания – наши и международни”, коментира президентът на КК „Хемус 1896”. В 14:00 ч. в неделя на площада във Велчево ще е официалното закриване на Купа „Троян”.

СЪОРГАНИЗАТОР на юбилейното честване на троянското колоездене е Община Троян, която е традиционен помагач на големите колоездачни прояви в нашия град, включително на традиционното ни домакинство на Обиколката на България. Във връзка с Обиколката на България г-н Колев даде и една важна подробност. Тазгодишният български Тур ще финишира в Троян, тук ще стане ясен крайният победител и ще се състои официалното награждаване. „Признание за ролята и заслугите на Троян за българското колоездене”, бе коментарът на специалиста.

Троян посреща Обиколката на България, 2013 г.
ОТ САЙТА на КК „Хемус 1896” (Троян) научихме още една добра новина – троянският клуб ще има нов генерален спонсор в лицето на голямата белгийска компания Soudal, която е спонсор и на един от водещите тимове в световното колоездене Lotto. „Това е огромно признание за нас”, написали са по повода от КК „Хемус 1896”.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Добре сте ни дошли във Велчево

Анонимен каза...

Ракия вадите ли?

Анонимен каза...

Тоше кажи колко са хванати от твойте до сега допинг

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |