Беломъжев пише история, обра всичкото злато в Тула

* Летящият троянец спечели и трите индивидуални старта в първото в историята Световно студентско първенство по ски ориентиране; днес – титла в общия старт * Тачо спази традицията да си прави златни подаръци за рождения ден
Ски ориентиране
Тачо Беломъжев - абсолютният хегемон на СП в Тула, 2016 г.
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Станимир (Тачо) Беломъжев спечели и последния трети индивидуален старт на Световното студентско първенство по ски ориентиране в Тула, Русия (10-16 февруари 2016 г.) и вече е трикратен световен студентски шампион. След златния медал в спринта (11 февруари) и второ злато в преследването (12 февруари), днес (15 февруари) шампионът попълни колекцията си със злато в общия старт, оставяйки след себе си двамата финландци Юри Уситало и Теро Линаинмаа – съответно на 10 сек. и 19 сек. след победителя (същите двама финландци бяха непосредствено след нашето момче и в преследването).

ПОСТИЖЕНИЕ, което ще се помни дълго. И заради факта, че първенството в Тула е първото по рода си в историята на световното ски ориентиране. Но най-вече заради абсолютната хегемония на летящия троянец. Тук с гордост ще кажем, че носителят на вече 15 медала от Световни и Европейски първенства, колекция, с каквато не може да се похвали никой друг български състезател в зимните спортове, е възпитаник на троянската школа, продължава и до днес да е състезател на троянския Ски клуб „Хемус” и негов личен треньор и мениджър е баща му Иван Беломъжев, също изявен състезател от близкото минало; а за уникалните си спортни постижения през 2014 г. Тачо бе удостоен със званието почетен гражданин на Троян. 

На почетната стълбичка за третото злато, Тула, 15 февруари 2016 г.
БЪЛГАРИНЪТ направи своя забележителен хеттрик в навечерието на рождения си ден (на 16 февруари Тачо става на 28), с което спази една отдавнашна своя традиция – да си прави подобни подаръци за рождените дни. Да припомним, че първата си европейска титла Беломъжев извоюва навръх 16 февруари през 2013 г. – в спринта на ЕП в Латвия. И от нас – ЧРД, Шампионе! С пожелание да не спираш да си правиш и да ни правиш подобни подаръци!

Т21

 Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО ТАЧКА!

Анонимен каза...

браво на момчето,ама не разбрах след като се състезава за троянския клуб по ориентиране в коѝ троянски ВУЗ учи че да защитава името му на студентското първенство

Анонимен каза...

Пише история младежа,ама троянеца не го е еня,няма клюка няма цигански каруци няма Илиянката в общ.съвет,с една дума скука.Дайте нещо за пазара за светлифарите за цигането,за чалгарето че да се включиме във хора на утайките троянски,Айде,нема времее

Анонимен каза...

Троянски вестникар е открил, че Беломъжев е топ спортистът на България за всички времена с тези най-много медали.
На този троянски вестникар предстои да открие, че Беломъжев има повече медали от Яница и Ивица Костелич, Рок Петрович, Боян Крижай и още 10-на скиори от Балканите, което прави Беломъжев топ-скиор номер едно за всички времена на Балканите.
И накрая предстои на същия този троянски вестникар да открие, че Беломъжев има два пъти повече медали от световни и европейски п-ва спрямо Бьорндален и Стенмарк взети заедно, което прави Беломъжев топ-скиор номер едно за всички времена на Светът.
Давай, Троянецо! Цялата Галактика е в очакване Генадий Маринов да обяви Беломъжев за най-успешния скиор в нашата, а утре и в останалите Вселени.
Само едно не може да обясни Генадий Маринов - какъв е този спорт и кой и къде го практикува с всичките му измислени световни, европейски, студентски и междуселски състезания, където се "пише история" как да спортуваме за здраве.
Очевидно днешния троянец е изключително тъп, след като може да му се пробутва нееднократно тази боза от Г.Маринов. Аман от дребни тарикати, които дори не са толкова дребни след като са пробутали на малоумните общински съветници да направят Беломъжев Почетен гражданин на Троян. Пълна гавра както с това почетно отличие, так и с другите му носители.

Анонимен каза...

Прави ли ви впечатление, че никога не се дава информация колко са състезателите, от колко и кои държави? А има ли втори или трети български участник?
Прави ли ви впечатление, че тези "велики подвизи" за които пише и буквално се е олял до ушите Г.Маринов - в централните български медии отсъстват или се споменават все едно става дума за състезания от родът на "Мамам, татко и аз"
Прави ли ви впечатление, че при наличието на толкова големи успехи на световно или европейско ниво, неотдавна ски-федерацията се чудеше от къде да намери четвърти състезател за ски-бяганията. А би следвало Беломъжев дори да е класи над тримата ни налични бегачи според изнесеното от Г.Маринов. Ама дали е така?
Хайде, някой да изплюй камъчето най-после. Или предпочитате да си останете с потресаващата комплексарщина и провинциалната селяндурщина и смешни изхвърляния на Г.Маринов?

troyan21 каза...

Много се забавлявах с горните два коментара на г-н Илиян Пеевски (№№4, 5). Но не мога да разбера как е възможно някой, още повече троянец, да не изпитва респект и гордост от световните успехи на ГОЛЯМ ШАМПИОН като Станимир Беломъжев?! ЧРД, Тачо! За много години!

Анонимен каза...

Другарю Генадий Маринов, коментари 4 и 5 са анонимни и никъде не пише, че са от споменатото от вас лице.
Другарю Маринов, вие току що изпочупихте нагломерът на българската простащина - превръщайки се в първия и единствен собственик на сайт, който като един завършен простак и допотопен доносник и помияр от ДС разкрива самоличността на определен участник.
Отличен ученик на др.М.Акимов сте др.Маринов. Падението ви е потресаващо!
Двуличието и демагогията ви - на гьобелсово ниво.
За каква "пълна свобода на мненията във форума на Т21" пишете, др.Маринов? Вие току що стъпкахте тази свобода с това ченгесарско изпълнение.
*
Другарю Маринов, защо измествате темата? Критиките в коментари 4 и 5 са изцяло стрещу вас и вашата отчайваща неграмотност в сферата на зимните спортове, благодарения на което пишете абсолютни идиотщини.
Не е случайно, че не можете да отговорите на нито една от критиките в коментари 4 и 5, а започвате да обвинявате други, че не са изпаднали във вашият общоселски телешки възторг.
Още едно допълнение към коментари 4 и 5:
Др. Маринов, наясно ли сте, че ако това което пишете е вярно, то Беломъжев щеше да е най-ухажвания състезател и големите фирми щяха да се редят на опашка за шанса да могат да платят голяма заплата и цялостната годишна издръжка на този спортист? Дали е така, а?
*
Другарю Маринов, така или иначе съм имал шанса да бъда в кухнята на зимните спортове и лично да познавам най-изявените ни спортисти. С много от тях сме приятели до ден днешен и няма да позволя заради твоята, др.Маринов, дилетантщина, комплексарщина и болезнен селяндурски манталитет да обиждаш по такъв елементарен начин големите спортисти на България в зимните спортове.

Анонимен каза...

Световните зимни студентски игри се наричат - Зимни универсиади. В тези зимни универсиади участват около 2-3000 студента от над 50 държави, които се състезават в спортове, между които спортове отсъства т.нар. "ски-ориентиране". Какво е това "световно п-во по ски-ориентиране" - само един Господ знае.
Помня навремето ходихме на едно такова измислено световно първенство по ски за архитекти. Въпреки че участва и "колегата" Марк Жирардели - това измислено СП си беше пълен та..ак, но и голям купон.
Тъй като съм участник обаче в една от тези истинските зимни студентски Универсиади - бих могъл да ограмотя г-н Г.Маринов кои с кои спортове могат да се сравняват и кои не могат.

Анонимен каза...

Илияне,много си изпращял!Помним ги твоите "успехи" на национално и международно ниво по ски алп.дисциплини.И преди и сега на състезания по ориентиране участват с пъти повече състезатели от алпийските ски.Замълчи като си глупав.А това,че не е възможно тв излъчването му и поради това не е олимпийски спорт е друга тема.Важното е да се спортува,защото спорта учи на ред,дисциплина и благородство,неща които не се срещат в живота.

Анонимен каза...

Илянка, убеден съм, че Генади ти плаща на коментар и на ред, за да му поддържаш джумбиша в сайта. Само си мисля дали не е време да се обясните в любов един на друг и да се земете СЪЩО КАКТО СЛАВИ и НЕДЯЛКОВИЯТ искат да се натискат. Я си признай Гена вече. Време ти е!

Анонимен каза...

Всички, които плюят срещу този уникален спортист и човек - Тачо - трябва да се срамуват от себе си !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |