Троянските проекти през новия програмен период

* Основните посоки – енергийна ефективност, корекции на двата бряга на реката, инфраструктурата на „Сврачи дол”, транспортната връзка „Ухото” * Кметът: „Ще предложа програма за подготовката на проекти през новия програмен период”
Голямата цел
Подготвя се проект за належащата от десетилетия корекция на десния бряг на реката в Троян
ЕДНА от основните задачи на общинската администрация в този момент, наред с подготовката на Бюджет 2016, е подготовката на проектите на Община Троян за новия програмен период 2014/2020 г. Това заяви на скорошната си първа пресконференция за новата година и новия мандат кметът Донка Михайлова. Уточнено бе, че вече има яснота по оперативните програми, които ни касаят, а до дни се очаква да излезе наредбата за Програмата за развитие на селските райони, която ще внесе яснота в какви посоки ще можем да търсим европейско финансиране.

ЕДИН от главните приоритети в новия бюджет пък е да се осигурят достатъчно средства за финансиране на подготовката на тези проекти, като порядъкът е от неколкостотин хиляди лева. „На заседанието на Общинския съвет по приемане на бюджета ще предложа програма за подготовката на проекти, с които Община Троян ще кандидатства през новия програмен период”, допълни г-жа Михайлова.

В КАКВА посока ще са основните проекти на Община Троян през новия програмен период 2014/2020 г.? На първо място са групата проекти, свързани с повишаване на енергийната ефективност на публични сгради. Пред финализиране е подготовката на проект за енергийна ефективност на голямата сграда на НЧ „Наука – 1870 г.”. „Един проект, чрез който се надявам най-после да стоплим читалището”, коментира кметът, като уточни, че с реализацията на този проект разходите за енергия на читалището ще спаднат с 60%. Доста амбициозна е задачата с проектите за енергийна ефективност на други четири публични сгради – на Общината, бившето Данъчно, административната сграда на ул. „Любен Каравелов” (бившето БКС) и на Пожарната.

Ще дойде ли най-после топлото и в грамадната сграда на троянското читалище?
ДРУГИ важни инфраструктурни проекти са за продължаване корекциите на бреговете на река Бели Осъм в централната част на Троян: по левия бряг – от Енергото до комплекс „Нунките”; по десния – от пешеходния мост до моста при „Елма”. Работи се и по проекти за изграждане на многофункционална спортна площадка в крайния квартал жк „Христо Смирненски”, за реконструкция на детска градина „8-ми март” (включваща изграждането на нов кухненски блок) и за изграждане на нова модерна актова зала на СОУ „Васил Левски”.

С "Ухото" кръстовището на ул. "Македония" с ул. "Ген. Карцов" ще се освободи от игото на тировете
ЩЕ СЕ РАБОТИ активно и по проекти, насочени към бюджетно финансиране по държавната инвестиционна програма за развитие на Северозападна България (към която се причислява и нашата Ловешка област). Сред тях са проектите за инфраструктурно осигуряване на бизнес зона „Сврачи дол” в началото на Троян (откъм Ловеч) и за изграждане на новата транспортна връзка между ул. „Македония” и ул. „Генерал Карцов”, добила известност като „Ухото” (става дума за връзката, която би облекчила придвижването на тировете към/от фирма „Калинел” и за нуждата от която се говори вече доста години – бел. Т21).

Т21 

33 коментара:

Анонимен каза...

Дрън, дрън та пляс. Направете коритото толкова дълбоко, че да може и малкотобтроянци, които останаха д си направят по един сал и да се махат от това подобие на някогашен велик район!

Анонимен каза...

Вода от де?

Анонимен каза...

Тъпата троянска комунистическа управа няма да може да даде нито едно смислено обяснение какво работи, ако ги няма тези евроидиотски проекти, които затриват този град и община.
На тези тъпи комунистически управленци им дай само да харчат готови пари. Не могат и не знаят как да докарат в хазната и един лев. Затова бюджетът им от години един и същ, но се опитват да мамят за някакво увеличение заради недоборите от предни години. Да лъжат и за увеличение заради бюджетни излишъци.
Не могат и не знаят как да задвижат икономиката и пазарите в Троян и общината. Не могат и не знаят как да впрегнат остатъчните ресурси на общината за да излязат от блатото на посткомунистическата система в която тези некадърници ни натикаха.
Нищо не знаят и не могат нито Енкин, нито Акимов, нито Михайлова. Нито БСП, нито ГЕРБ нито онези долнопробни измамници от "Избор за Троян", нито слугинските им ВМРО и ДПС.
Троян се управлява от нискочели социалистиески недоноШчета, които хабер си нямат какво е дясно мислене и десен инструментариум на общинско ниво.
Тези нищо не знаят и не могат освен да лъжат и да крият и покриват собственото си невежество и управленска неадекватност. Жалки смешници, които унищожават Троян.
Единствено знаят само как да си купят Г.Маринов и онази смешна журналистка от ТГ, че да мамят, лъжат и заблуждават населението с тези измамни и КОМИСИОНЕРСКИ европроекти.
Г.Маринов, наясно ли си какви огромни пари се раздават под масата покрай тези "европроекти"? Не те питам за официалните "над масата", а за тези ПОД МАСАТА!!?? А на теб подхвърлят ли ти по някоя трохичка от тези пари като на най-дългогодишното и вярно куче?
Наясно ли си защо всички кметове са полудели по тези европроекти? Защото там е ЛАПАНЕ, ЛАПАНЕ,.... ЛАПАНЕ на умирачка е там!!!
Сега разбра ли защо цялата троянска мафия скочи като ужилена срещу създаването на общинска консултантска фирма, която щеше да генерира годишно милиони за бюджета на общината и за жителите и? Разбра ли или още не са ти загрели реотаните? Дано поне добре са ти платили за осмиването и за обругаването на Пеевски който се опита с тази идея за консултантската фирма да докара много пари за бюджета и гражданите на Троян, както и да стопира далаверите и корупционните схеми на троянската посткомунистическа мафия и управленска върхушка.

Анонимен каза...

И вода ще ни докарат по някой проект,само и само да ни махнат и нас от тук.

Анонимен каза...

Правете Ухото каквото и да значи това , само и само да има къде да минават на Радевски тировете.Като се строят фабрики там където се строят жилища - така е!!!

Анонимен каза...

Аз имам имоти под сградите на тези фабрики,но до момента нито са ми платени,нито съм компенсиран за това!!!
Да живее комунизма и демокрацията!!!

Анонимен каза...

Кметицата скъпа пак забрави за многофункционалната спортна зала. На другите избори пак да я изберете.

Васил Митков каза...

Г-н Маринов не видях включен проекта "Чаршията" ,който бе едно от предизборните обещания на г-жа Михайлова! Моля да отговорите и влиза ли саниране то на споменатите обществени сгради в обещаните 11млн.лева еврофондове или сумата е само за санирането на жилищни кооперации?!

Анонимен каза...

Придлагам от Кози вир да са дръпне една стена към отсрешния баир и троян да стане язовир за чудо и прикас. Поне риба ши има.

Генадий Маринов каза...

До N8: Процедурата за енергийна ефективност в периферните райони - за обществените сгради и за частните тухлени кооперации и къщи, която тръгна по-отскоро, има бюджет само за Троян 11,5 млн. лв. Финансирането на други проекти по други програми е отделно.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,понеже отговаряте на запитвания от читателите, отново отправям моите въпроси отправени в предходна статия:
Кой носи отговорност за некачествено построения мост в на началото на с.Терзийско? Колко пари е дала общината за построяването му през 2007г.?Колко години е гаранционния му срок? Защо не е потърсена отговорност от фирмата строител? Мостът провисна през 2011г и беше отнесен от реката през 2012г...

Анонимен каза...

Какво трябва - средства или смелост за да бъде премахнат моста - "времянката" над Марковския мост.

Генадий Маринов каза...

До N1: Нямам представа, но ще попитам специално и ще дам отговор във вестника/сайта. Бяхте ме обвинили, че нещо премълчавам/прикривам, което не е истина. А ако Вие имате повече информация за този злополучен мост, може да ми я изпратите, ще я публикувам.

Анонимен каза...

N11 съм:
Информацията е следната:
2007г построяване на въжен мост в началото на с.Терзийско
2011г провисване на моста почти до водата
2012г водата отнася моста , но дебелите метални въжета остават. Следва подписка от около 30 засегнати , защото не могат да стигнат до имотите си. Точната бройка е на самата подписка. После отговор от общината, ПОСЛЕ МОЛБИ ДО ОБЩИНАТА...Мостът още лежи в реката, а беше в гаранция . Трябваше да се потърси отговорност от фирмата строител или да се отнесе проблема до комисията по бедствия и аварии.
Все някой носи отговорност за така похарчените средства,за строителния контрол и т.н.

Анонимен каза...

И аз питам : Какво стана с новата спортна зала? Преди изборите,всички партии обещаваха...
Г-н Маринов, някаква актуална информация?

Анонимен каза...

Въпрос: Колко жители в момента е община Троян и какви са перспективите й за развитие? Оттам аргументация за нова спортна зала и други инфраструктурни проекти и изобщо дали има смисъл.

Анонимен каза...

Отговор към 16-ти
Нещата са свързани- ако няма инфраструктурни проекти, няма фирми-вложители от там няма работни места, а от там няма население.
Ако тези инфраструктурни проекти са осъществени некадърно стават наводнения, мостовете падат , залите се оказват тесни, няма място за жителите и населението пак намалява.

Анонимен каза...

Номер 11 и 14 елементарно е бате.
Банко се е договорил с фирма Х, сключва се договор и бандита получава своя хонорар.
За целта се спестява от мат`рял, след време моста пропада. Обаче не е коректно да влизаш в пререкания със спонсора си, понеже всяка година с него правите по няколко врътки и ще ти затворят кранчето.

Анонимен каза...

02.02.2016Г. мина и както се вижда от постовете, много недоклатени ГЕйРБераси има останали...

Анонимен каза...

Малко въпроси с кратки отговори:
1. Каква е заслугата на община Троян за кой да е европроект - НИКАКВА.
2. Каква е заслугата на община Троян за "печеленето" на кой да е европроект - НИКАКВА. Каквото и дадат или пробутат от някоя придворна консултантска фирма - това е.
3. Как ще изпълни община Троян програмата си 2020, която е на 99% обвързана с европроектите? - НИКАК! Ще групират това което са и пробутали като "спечелени" проекти и ще отчетат поредните "големи успехи".
/Тук е отговорът и за спортната зала и за чаршията и за много други "проекти" от П-2020/
4. Какво постигна община Троян след 8 години еврочленство и похарчени десетки милиони за тези европроекти? - НИЩО позитивно не постигна от гледна точка развитието си. Все едно е град от дебили, които ги управляват още по-големи дебили. Ужасяващ демографски срив, който умело се крие. Ужасяващо застаряване на общината като основен признак на загиваето на една община. Икономически, туристически, социални, културни и т.н. темпове - като на гол охлюв по стръмен и мокър камък /дори при аборигените скоростта е по-висока/.
Никакви перспективи за млади и за стари. Никаква визия за бъдещето. Никакви зачатъци на въображение, интелект и първоначална политическа грамотност от гледна точка на Демокрацията. Скопен общински съвет и потресаващо информационно затъмнение.
За сметка на това - над 5 000 000 лева глоби и санкции, с които пари можеше да се задвижат собствени проекти, които да носят разнотранни дивиденти и за хората и за бюджета на общината. Виновни разбира се НЯМА. Колкото Акимов потърси сметка от Енкин, толкова и Михайлова ще потърси от Акимов, а Троянските медии както винаги - слугински, жалки и безмълвни!
"Гарван гарвану око не вади" - стара поговорка на БКП Троян още от времето когато номенклатурните кадри на БКП другарите Енкин, Акимов и Михайлова строяха светлото комунистическо общество и бъдеще.
А днес ви го... дострояват.
Е нема никъде такива дебили по света, а аз много държави пребродих.

Анонимен каза...

N11 къде пропускаш другите като Банков.Главния архитект Боян Кръстев за когото законите в град Троян са неприложими и се действа по неговите закони,аТаня Димитрова която пробутва проекти от фирмата на съпруга си през експертен съвет.В Община Троян чиновниците работят за личния си джоб,а не за жителите.

Анонимен каза...

Никаде не се споменава за пътя от Кози вир до Манастира.

Анонимен каза...

До кога ще се толерира СОУ "Васил Левски", а другите училища ще се подминават с пренебрежение? Там ще даваме общински пари и ще строим, а другите училища, които също са общинска собственост ще ги затваряме. Това ли е общинската политика?

Анонимен каза...

22.
Анонимен каза...
Никаде не се споменава за пътя от Кози вир до Манастира.
.............
Ей на!Стана четвъртък,та орешарци и колибарци търгнаха на пазар по трасето за офроуд!

Анонимен каза...

23-ти, какво предлагаш - да се инвестира там, където всичко отива "на изуй гащи"

Анонимен каза...

Разбира се 23-ти. Общинската политика или политиката на Р.Русенова или политиката на БСП/БКП/от години бавно и полека е унищожаване на конкуренцията, и по етапно затваряне на училища. Разбира се и с намаляването на населението в града ще остане явно само СОУ "В.Левски".Макар че, госпожа Русенова, както я гледам наближава възрастта за пенсиониране,но те активните другари не могат и до 70 да ги махнат!!!

Анонимен каза...

26-ти, не знам какво гледаш и какъв ви е зорът, но както се казва "дай боже всекиму"

Анонимен каза...

E гати вица...А аз си купих апартамент в този приказен град... :-)

Анонимен каза...

гледай ти,има развитие с.ТРОЯН:)))))
от 30 години правят тази алея и до никаде неса стигнали,дано след още 30 години има развитие и край:)))))))))))))))

Анонимен каза...

Колко катастрофи трябва да станат на кръстовището за болницата да се вземе решение да се направи нещо по въпроса

Анонимен каза...

С две думи, пак ще падне яко крадене. Пита ли се някой защо се правят корекции на реката? Излива се бетон и вместо 1 се плащат 3 кубика на фирмата - изпълнител. Саниране сградата на БКС - какво се помещава в тази сграда? И пътен възел "Ухото" - услуга на Марин Радевски. Радвайте се троянци! Боготворете Радевски, яжте вмирисаните му колбаси от "Родопа", харчете си стотинките в магазините "Слънце"! Радевски ще става все по-богат, а вие.............

Анонимен каза...

Спокойно,другари,пукнат проект няма да видят троянци с тази кметица.Нищо не е заложила предния мандат.Пък и да е заложила няма кой да го одобри точно на нея.

Анонимен каза...

Не знам дали са вмирисани колбасите на"Родопа", но съм доволна,че за новата година си купих, свински врат за 6лв. килограма и беше много добър!:)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |