Закопчаха троянец за пране на пари и източване на ДДС

* Смята се, че Лазар Д.П. и двамата му съучастници Г.М.Й. и А.И.А. стоят зад разбитата незаконна рафинерия за
 дизелово гориво край Летница
Крими
ОКРЪЖНА прокуратура – Ловеч е образувала досъдебно производство срещу трима мъже от Ловешко, обвинени в незаконна търговия с петролни продукти, данъчни нарушения (източване на ДДС) и финансови измами (пране на пари), съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков. Триото бе закопчано на 12 януари след мащабна спецакция на ДАНС на територията на София, Севлиево, Троян и Ловеч, при която бяха претърсени различни обекти в четирите града и иззети документация, компютри, укрити 60 хил. лв. и други доказателства.

СЧИТА СЕ, че мозъкът на групата е троянецът Лазар Д. П., на когото е била наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа; срещу него са повдигнати обвинения за пране на пари, данъчни престъпления и обсебване на чуждо имущество в особено големи размери. Другите двама - Г.М.Й. и А.И.А., са обвинени в данъчни престъпления и обсебване на чуждо имущество в особено големи размери, като мярката им за неотклонение е парична гаранция.

НА ТОЗИ етап е установено, че за около месец през лятото на 2015 г. е източено ДДС за 300 хил. лв. Но прокурор Вълков поясни, че „най-вероятно инкриминираният период ще е две години”. Става дума за разкритата на 4 декември миналата година нелегална рафинерия за производство на дизелово гориво край гр. Летница, Ловешка област. Смята се, че пиратското предприятие е произвеждало 60-80 тона дизелово гориво месечно, а продукцията е пласирана на различни места в страната - вероятно са зареждани малки бензиностанции и селскостопанските машини на земеделски кооперации.

ВСЕ ОЩЕ не е ясно откъде и как незаконната рафинерия край Летница се е снабдявала със суровина. Като не е изключено ловешката група да е брънка от далеч по-мащабна престъпна схема.

Т21

17 коментара:

Анонимен каза...

Така ще е, след като Лукойл не иска да свали цените.

Анонимен каза...

Този Лазар да не е на Дончо Петров -адвоката сина?????

Анонимен каза...

Адвокат, адвокат, колко да е адвокат...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тоз Лазар Д.П. да не е случайно ей тоз Лазар от близкото минало..."Днес, 18 октомври 2013 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняеми Борис Папазов и Лазар Петров – управители на фирма „Арткомерс” ООД. Двамата са обвинени, за това че в периода 01. 01. 2008 – 31. 12. 2011 г., в качеството им на управители на дружеството са избегнали плащане на данъчни задължения в особено големи размер - 6 384 688 лв. В посочения период „Арткомерс” е търгувало с горива за отопление, като чрез подадени акцизни декларации с невярно съдържание е ощетило държавната хазна от невнесения акциз (общо 6 384 688 лв. ) - престъпление по чл. по чл. 255, ал. 3 НК.

На Папазов и Петров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер по 100 хил. лв. и им е наложена забрана да напускат пределите на страната.

По досъдебното производство (образувано на 12. 09. 2013 г.), на 17. 10. 2013 г., под ръководството на прокурор от СГП, са извършени претърсвания и изземвания в офиси на фирмата, на територията на гр. София, гр. Троян, гр. Луковит и село Велчево, община гр. Априлци. Иззети са множество документи и са проведени разпити на свидетели. Разследването продължава."

Анонимен каза...

Преди трийсетина години баща му като уби жена с кола след употреба на алкохол нещо направиха ли му?

Анонимен каза...

Той на Дончо Петров ами кой е дядо му Иван Мецов а какво ще кажите

Анонимен каза...

Марешки кога ще идва в Троян? - чудя се кога на някой ще му причарнее пред очите и ще мелни някой с винкел та да остане инвалид до живот, и то истински инвалид не като циганите само за пенсията.

Анонимен каза...

Е може да стане ВИДОВ ДЕН тази вечер даваха по БТВ за КРИВИТЕ братя Мондешки!!!

Анонимен каза...

Да са ни честити откраднатите милиони.

Анонимен каза...

Милиарди са откраднати, не милиони.

Анонимен каза...

Затвор за такива престъпници! Затова държавата ни е на този хал. Затвор за всички подобни. Бедните хорица си плащат данъците.

Анонимен каза...

Някой знае ли какво е станало с предишното дело за над 6 милиона лева? И не е ли СРАМ тарикати да ни се смеят в очите, а ние да им се радваме?

Анонимен каза...

13 Каквото ще се случи и с това. Това е в България, за голямо съжаление.

Анонимен каза...

Ква държава, кви 5 лева бе № 12?Къв затвор бе човек, за кого? Всичко ще се потули, прокурори и съдии са гладни.Има ли още наивници, че в РБ ще има някога правораздаване и то ще кореспондира с очакванията на хората за справедливост?Сега са го хванали, ще го понатиснат докато му се доплаща, ще седнат, ще се разберат, едни пари ще сменят собственика си, делото ще се замотае, ще се насрочват повторна, тройна, десеторна експертиза, ще се върне от по-горна инстанция за ново разследване поради пропуски и т.н. и т.н. докато му изтече срока. Ако все пак, не дай Боже вземат да осъдят някой, то не могат да го намерят да влезе в затвора, защото той отдавна е в ЮАР. А както знаем от дългогодишната практика от там не ни връщат никой, щото не сме поднисали нещо си и.....Просто едни пари ще сменят собственика си и всичко ще е ОК. Това е България!

Анонимен каза...

15 прав си. Много жалкооооо! Живеем в България, все пак аз се надявам да има видов ден!

Анонимен каза...

Бе тоя Лазар го знаят всички, че краде ДДС. Боклук като баща си Дончо катаджията. А и като зет на Иван Мецов е започнал и горива да произвежда в гаража. Смях и ужаст !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |