Актуалната обстановка в Троян и общината

* Основните улици в града и между селищата са изчистени добре, малките улици и тротоарите – не съвсем * Без ток в момента са Врабево и Добродан, от ЧЕЗ обещават да го пуснат всеки момент
 * Утре – неучебен ден за учениците, пътуващи от селата и
 за школото във Врабево
Зима е
СНЯГ ВАЛИ и в момента в Троянско (19:00 ч., неделя, 17 януари), макар интензивността му да е ниска. А като рекапитулация за обстановката през деня може да се каже, че този път се справихме - основните улици в града и между селищата са изчистени добре, като машините работят от снощи (събота, 16 януари), когато започна обилният снеговалеж. Чистиха се и второстепенните улици в града, макар че там ситуацията е по-сложна и не така положителна, а причините са комплексни - липса на подходяща техника, паркирани автомобили, правещи невъзможно минаването на снегорините, субективни причини. С тротоарите нещата са по-сложни, но за разлика от друг път сега повече граждани хванаха лопатите; тротоарите обаче си остават ахилесова пета на снегопочистването в Троян и проблемът е сериозен. 


Донка Михайлова
В КРАЯ НА ДЕНЯ кметът Донка Михайлова даде в страницата си във фейсбук отчет за свършеното - конкретна и коректна информация, която си заслужава да се чуе. Цитираме дословно: „Имах един много дълъг снежен имен ден по улиците и пътищата на общината. Лично посетих по-голямата част от населените места. Снегът е с дебелина между 40 см и 60 см. Обстановката е сложна. Републиканските и общински пътища и улиците в селата и града са проходими при зимни условия. Осигурен е достъп до училищата, детските градини, социалните и здравни институции. По данни на полицията няма пътно-транспортни произшествия. 24 машини работиха на територията на общината от 3:00 ч. през нощта и през целия ден. Четири от тях аварираха в тежките условия. Без ток към този момент са селата Врабево и Добродан. По информация от ЧЕЗ електрозахранването трябва да бъде възстановено всеки момент. За информация на многото ми фейсбук приятели ученици, които ме засипват с лични съобщения - утрешният ден ще бъде неучебен за учениците, които пътуват от селата до средищните училища и за училището във Врабево, в което започна източване на отоплителната система, поради риск от замръзване. Почистването на улиците и пътищата утре започва в 3:00 ч.”.

Т21

Още по темата:

23 коментара:

Анонимен каза...

Браво на кметицата. Справя се много добре в критични ситуации. Доволна съм, че винаги е между хората, помага с каквото може и непрекъснато дава информация за случващото се. Да е жива и здрава и да продължава все така.

Анонимен каза...

И от мен браво. Доволен съм, че гласувах за нея. Оправдава доверието ми. Да и е честит именния ден! Да е жива и здрава!

Анонимен каза...

А защо срещу собствениците на колите, паркирани по тротоарите не са взети съответните мерки, или те мерките са само срещу някои хора?

Анонимен каза...

Дървените глави на БКП за 1 и 2 се появиха.Вземете си я кметицата да ви затиска зелето като толкова и се радвате.

Анонимен каза...

А ние в града дето сме по далеч от училищата и автобус няма пеш ли да ходим трябва да обявите дървена ваканция госпожо Михаилова

Анонимен каза...

Има един двама в този сайт които всичко политизират,та чак става гнусно за четене! Но не можем да им се сърдим явно са недооценени комплексари. Иначе БРАВО на кметицата и на хората който се занимават с почистването. Този път наистина дори и пътя към Ловеч в Троянската част беше перфектен за тези зимни условия. Моята оценка е 6+ !

Анонимен каза...

Кои са тия един двама „който”...Бъди мъж,говори смело и анонимно!

Анонимен каза...

Снегопочистването на общинската пътна мрежа/естествено и на държавната/ е необходимо да се извършва с роторни снегорини. За толкова години нито виднъж не срещнах подобна техника, може би защото не съм ходил на Беклемето през зимата, но там пътя е държавен и не е обект на статията.

Анонимен каза...

Прав си 6ти

Анонимен каза...

Обстановката в Троян е много зле ,кое е почистено малките улици.... не може да се стигне до училищата така ще бъде цяла седмица ,че не можаха да пуснат децата тая седмица като в другите области ами сутринта щяха да згазят едно дете пред горското там пък по стълбите е ужас как може възмутена съм !!!

Анонимен каза...

7-ми Не знам кои са но стила им на писане ме навежда на тази мисъл.

Анонимен каза...

8-ми, в населените места се ползват друг тип модерни машини, които изнасят снега. Троян е бедна община и не може да си позволи количествено и качествено преоборудване. А е бедна, защото е проста. А защо е проста - дълга тема.
С това което разполагаме - хората от снегопочистването си вършат работата повече от добре и наистина заслужават поздравления.
Тук искам да ви припомня, че от 2012 до 2020 г - всяка година община Троян плаща глоби и санкции в размер на 700-800 хил.лева, с които пари можехме да закупуваме всяка година по две 8-функционални машини за почистване, вкл. и снегопочистване. Но, както писах по-горе - Троян е подвластен на простотията и простащината и по тази причина е беден, не се развива, а самото му бъдеще в средно дългосрочен план е под въпрос.
Разбира се - няма виновни, а още по-малко някой се замисля каква и коя е основната Причина за всички тези рецидиви и пагубни последствия от нея.
Де да се случваха нещата само с "Осанна" и "Разпни го"....

Анонимен каза...

Що се отнася до 12 ,пълни глупости , положението е сериозно вие се занимавате с простотии .......

Анонимен каза...

Поне има сняг достатъчно да заработи смешната пистичка на Беклемето :)

Анонимен каза...

13-ти, ще може ли да поясните кои и защо са "пълни глупости" и "простотии".
Да, положението наистина е сериозно, но не заради снегът....
Снегът пада, след което се топи и изчезва.
За разлика от снегът - троянската простотия нито се топи, нито изчезва..... напротив!

Анонимен каза...

А е бедна, защото е проста. А защо е проста - дълга тема ....Троян е подвластен на простотията и простащината и по тази причина е беден, не се развива, а самото му бъдеще в средно дългосрочен план е под въпрос ...Правите се на много компитентен.

Анонимен каза...

от № 8 до № 12. Уважаеми, аз говоря за снегопочистване на общинска пътна мрежа с роторни снегорини. Не говоря за почистване на улична мрежа с роторен снегорин което е недопуснимо.Я пояснете за глоби от порядъка на 700-800 000лв годишно, плащани от общината, за какво става на въпрос от 2012 до 2020? Та сега сме 2016г?!Снегопочистването на града е от порядъка примерно на 100 000лв. Същото е за общинска пътна мрежа около 100 000лв. Имаш предвид и сметосъбирането и сметоизвозването ли?

Анонимен каза...

Не съм "компИтентен", а съм компЕтентен". А ти залягай над уроците по граматика и започни да четеш книжки. Продават се в книжарниците, а може да ползваш и библиотеката в читалището. Успех!

Анонимен каза...

Нарочно ти го написах Компитентен ясно ли ти е .....А ти залягай над уроците по граматика и започни да четеш книжки. Продават се в книжарниците, а може да ползваш и библиотеката в читалището. Успех!!!!ХА ХАААААА

Анонимен каза...

17-ти, тези глоби и санкции общината ги плаща заради бандитизма и некадърността на Акимов и огромното мнозинство от общинските съветници. Става дума за над 5 млн лева. Освен тези над 5 млн лева - гореспоменатите ви завлякоха общината с още над 10 млн лева пари и имущество.
Парите за снегопочистване не са толкова, а са повече, но не за това става дума. И още нещо - докато Комуналните бяха общинска фирма, всяка година имаше "излишък" от парите, които плащате като "такса смет". Въпреки това, тази такса биваше увеличавана. Примерно през 2008-ма - с 33%, а данък автомобили с 50%. При Михайлова този данък автомобили бе намален. След като Акимов и бандитите общински съветници ликвидираха общинската фирма Комунални услуги и я направиха общинско предприятие - всичко потъна в един кюп и не можеш да им хванеш "спатиите".
Както и да е. Автопарка на Комуналните е под всякаква критика, а много хора искат от тях чудеса под формата на "мирновременен героизъм".

Анонимен каза...

Стига сте се заядали ами пишете нещо смислено !!!

Анонимен каза...

Добре,да изчистим снега пред домовете си,а къде да го оставим,за да не пречи!?А къде са циганите,които получават помощи.Не може ли кметицата да ги накара да почистват снега и да си заработят помощите.Камиони в комунални има,лопати също,цигани също.Събрания сняг може да се изхвърля в реката.Трябва някои да ги накара и след това да провери какво е свършено.А и още нещо каква работа върши снегоринчето за тротоари на общината!?....А почистването на улиците!?

Анонимен каза...

Има ли телефон за връзка с някой който контролира т.н. снегорини,защото около 30минути снегорин бръмчи около бившата фабрика "Троянка",място където автомобил не минава,а в същото време,аз и съседите ми ринем сняг пред блока,защото не можем да си изкараме колите?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |