Нов подиум на Беломъжев за Световната купа

* В Обервайзентал (Германия) троянецът спечели сребро в спринта, води в световната ранглиста и е четвърти във
 временното класиране за СК
Ски ориентиране
Тачо (вляво) втори в спринта в Обервайзентал, Германия, 22 януари 2016 г.
ЗВЕЗДАТА на родния ски спорт и водач в световната ранглиста по ски ориентиране – съгражданинът ни Станимир (Тачо) Беломъжев, продължава да не пропуска подиум в кръговете за Световната купа (СК), сезон 2015/16 г. На състезанието в Обервайзентал, Германия, състояло се на 22-24 януари, Тачо спечели сребро в спринта (5,6 км) през първия състезателен ден, след което записа две класирания в призовата шестица – 6-ти в средната дистанция (7,4 км) и 4-ти в дългото бягане (15 км).

И В ТРИТЕ старта в Обервайзентал спечели шведът Ерик Рос, което го изведе на първо място във временното класиране за СК с 305 точки, след него са Едуард Хренников (Русия) с 262 т. и Станимир Беломъжев (България) с 241 т.; по-нататък в първата шестица са трима скандинавци – Ларс Мохолд (Норвегия), Улрих Нордберг (Швеция) и Виле Саарела (Финландия). Беломъжев продължава да е водач в световната ранглиста с 7354 т., следван от двама руснаци – Андрей Ламов (7325 т.) и Едуард Хренников (7307 т.), като след тях в първите 20 са само скандинавци и руснаци; водачът за СК Ерих Рост е четвърти в ранглистата с 7278 т.

Последни наставления на Беломъжев старши преди старта
В МОМЕНТА Тачо и неговият баща и личен треньор Иван Беломъжев пътуват за България. На родна земя шампионът ще участва в Държавното първенство (3-7 февруари), като следващият му голям старт е в Тула, Русия – на Световните студентски игри (10-15 февруари). В края на февруари е най-важното състезание – Европейското първенство в Австрия, което е и кръг от СК и ще носи ценни точки за нея и за ранглистата. Тук е моментът да припомним, че по традиция за рождения си ден (16 февруари) Станимир си прави чудесни подаръци – титли и медали от големи състезания; тъй че очакваме и сега да зарадва себе си и всички нас с медал/и от Европейското първенство. Успех, шампионе!

Т21

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво комши! Най-големия си! Респект!

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Голям спортист, браво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |