Без изненади: Беклемето хлопна кепенците

* Проходът е затворен за всички видове МПС, съобщиха от АПИ,
 докога – няма информация
Зима е
СЛЕД СНЕГОВАЛЕЖА тази нощ (3-ти срещу 4 януари) очакваното се случи – Троянският проход (Беклемето), част от трасето на републиканския път II-35 от Плевен за Пловдив, бе затворен за движение на всички видове МПС. С други думи – отново на Троян, Ловеч и изобщо на централна Северна България бе отрязан най-прекият достъп до Южна България, и обратното. Това научихме от официалния бюлетин на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) от тази сутрин (5:30 ч., 4 януари). Въведено бе и ограничение на движението на МПС с тегло над 12 тона по трасето на II-35 от Плевен към Ловеч и Троян, като според цитирания бюлетин на АПИ забраната би трябвало да е отменена в 8:00 ч. днес.

ИМА ЛИ ШАНС Троянският проход да бъде отворен преди пролетните затопляния? Засега няма отговор на този въпрос, като явно всичко ще зависи доколко снежна ще е зимата. Защото е ясно, че няма кой (в държавата) да се занимава с пробиването на прохода, колкото и желание да има от троянска страна - прекалено скъпо и трудоемко е за нашия хал. А дали някога ще се случи нещо, което да възпира снегонавяванията в няколкото невралгични участъка, примерно навеси, както се прави в Алпите и на други места – кой да ти каже?! Все пак в лошото има и добро: за няколко месеца Троян ще си отдъхне от тежките камиони, които преди време от Шипка бяха пренасочени през Беклемето и поради липса на обходен път си „праскат” през града ни.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Е за сметка на това евентуално ще заработи смешната пистичка, ако има достатъчно сняг.

Анонимен каза...

Педерерастче малко(за номер 3 говоря)...направи къщичка за птички поне една и тогава пиши...беше казал някога един човек...

Анонимен каза...

Към номер 4: Умело цитираш микренския циганин, но вземи пообиколи малко и кажи къде другаде има подобно безумие. Иначе като ми се довози на найлон ще дойда да я пробвам :)

Unknown каза...

Да но винетката и за севрна и за южна България е една.Но ние в периметър от 100км нямаме истински път,че и да плащаме.А прохода е само на 1500м.Докат не заквичим за мляко няма да ни дадат да ядем.

Анонимен каза...

Е, как така не се знае до кога ще е затворен прохода.
Нека АЗ да Ви кажа:
"Докато Дочков нареди на робите си да разбият насила натрупаният сняг върху пътя и да разтикат изкуствените снежни
препятствия."
А законно ли е неговите роби, т.е работници да свалят мантинела?????????

Анонимен каза...

На 3 ти бях на Беклемето и към 15 часа дойде Стоянчо от пътното отиде при Дочков и затвориха пътя а ние ходихме до билото даже и полицайте ги видяхме

Анонимен каза...

Беклето е отворено от Неделя 10.01. Днес даже от там мина един ТИР. Отворено е благодарение на труда на хората които не искат да обикалят през Шипка или София. Най-вероятно всички те имат винетки и платен пътен данък ...ама си проправявят път с лопатите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |