Въртележки след изборите

* ГЕРБ: Корнелия Маринова напуска парламента, инж. Миховски става депутат, д-р Дудевска – съветник; д-р Бояджиева се връща в Тетевен, чака се нов губернатор * БСП: Кметската победата на Донка Михайлова вкарва в местния парламент инж. Радойчевски
Местни избори 2015
инж. Иван Миховски, Корнелия Маринова
СЛЕД ТРУДНАТА, но в крайна сметка безспорна и заслужена победа на Корнелия Маринова (ГЕРБ) в кметската битка за Ловеч, победителката трябва да подаде… оставка. Става дума за оставката й като народен представител в 43-тото Народно събрание, в което влезе на парламентарните избори през 2014 г. като водач на листата на ГЕРБ в 11-ти Ловешки МИР. А напускането на парламента от новия ловешки градоначалник ще зарадва най-много партийния председател на ГЕРБ – Троян инж. Иван Миховски, който ще седне на овакантената от колежката си Маринова депутатска банка.

ПРИПОМНЯМЕ – на парламентарните избори през 2014 г. инж. Миховски бе на трета позиция в партийната листа на ГЕРБ, непосредствено след двамата избрани Корнелия Маринова и Николай Нанков, но бе изместен от събралия повече преференции ловчалия Антон Долапчиев и когато г-н Нанков стана зам.-министър в регионалното министерство, освободеното депутатско място зае Долапчиев, а не Миховски. Сега обаче тази „несправедливост” е изправена и троянският гербаджия №1 става депутат. Което ни кара да си припомним имената на другите троянци, подвизавали се в Народното събрание през последните 26 демократични години и представлявали нашия избирателен район – на два пъти д-р Йордан Ройнев (БСП), Йордан Василев (СДС), Минко Христов (СДС), Донка Михайлова (БСП), д-р Станка Лалева (ГЕРБ) и за кратко Евгений Узунов (БСП). А парламентарното повишение на г-н Миховски е доста любопитно на фона на кметския провал на номинирания лично от него кандидат на ГЕРБ в Троян за Местни избори 2015.

инж. Васил Радойчевски (БСП), д-р Цветомила Дудевска (ГЕРБ)
СТАВАЙКИ депутат, инж. Иван Миховски ще освободи мястото си в новоизбрания троянски Общински съвет, където влезе на четвърта позиция със 188 преференциални гласа (преди него са водачът на листата инж. Димитър Шишков и събралите повече преференции инж. Марин Радевски – 422, и Бисер Методиев – 270 – бел. Г. М.). Съветническото място на новия депутат ще заеме д-р Цветомила Дудевска-Вачева, която бе на избираема позиция в листата, но бе избутана извън 10-те спечелени от ГЕРБ мандата заради по-ниския си преференциален вот (71). Размествания ще има и в съветническите редици на БСП, след като водачът на листата Донка Михайлова спечели кметското състезание. На нейното място общински съветник става инж. Васил Радойчевски, който също като колежката си от ГЕРБ д-р Дудевска бе на избираема позиция, но бе изместен заради по-нисък преференциален вот (48).

ТЕПЪРВА обаче ще става ясно кой ще заеме овакантения пост на областния управител в Ловеч, след като настоящият губернатор д-р Мадлена Бояджиева спечели кметския балотаж в родния си Тетевен. Областните управители се назначават от правителството.

Генадий Маринов 

43 коментара:

Анонимен каза...

Предлагам Минко Акимов за губернатор, така КГБ ще му се отблагодари за активното дейност през годините

Анонимен каза...

Честито на инж. Радойчевски!

Анонимен каза...

Честито на инж. Радойчевски!

Анонимен каза...

Те т'ва е, Made in Троян !
Готвачка - общински съветник и монтьор - депутат !
Впрочем, Миховски кога мислиш да върнеш парите на баща ти за оня счупен чарк, който му продаде ?

Анонимен каза...

Е това е,какъвто е умен и талантлив инж сега я овапца нар.събрание.Ебати държавата щом тоя тъпан е депутат!?!?

Анонимен каза...

Браво Миховски натриим носъ но всички комунисти от троян сега да я видим дона от каде ще вземе пари за троян като цяла България е герб ще ни заличът градъ от картата никой няма да ни види всички комунисти си подали оставки само дона коромпираната стои

Анонимен каза...

6-ти, то бива тъпотия, ама като твоята няма нийде.

Анонимен каза...

Защо ти да не си много умен аз съм безпартийна но гледам телевизия и четъ вестници за сметка на теб.Какво не вярно написах.

Анонимен каза...

Голяма неграмотност уважаема защита на инж.пътно транспортно произшествие???

Анонимен каза...

№8-ми, ходила ли си на училище? А български език учила ли си?

бате бойко каза...

Сигурно ,6-ти е много тъп/а не знам какво гледаш и четеш ,ама ми изглеждаш много тъп/а.

Анонимен каза...

Иван е млад и много сърцат човек и дано повечето общ.ръководители са такива,а не като К. К-в (без думи за него,вие си знаете)...успех на новия депутат и да работи за благото на Троян и областа,и ако има мед в кацата нека близне УСПЕХ

Анонимен каза...

Иван е гола вода веднъж не е взел думата в общинския съвет крои само някакви игрички с група дебилчета и съсипаха Герб Троян..сега в Нар. събрание другите няма да вземат думата от него на микрофона......

Анонимен каза...

Областните управители се назначават персонално от МП, а зам.областните - от МС. Нищо, то на троянците може да им се пробутва всякаква боза. И без това са неграмотни, а депутата Миховски им е лика прилика. Отделно кретените в общинския им съвет.

Анонимен каза...

Майко мила, Иван масльонката отива да кове законите в държавата! Бедна ми Българио... Той ликвидира партията си в Троян сега ще бъде законотворец! Безумие, отвратена съм, срам и позор.

Анонимен каза...

Каквато държавата, такива и терористите!
Амин!

Анонимен каза...

Какво стана с катастрофата на Иванчо мириши на далавера Ичев внимателно с наказанието чакаме да видим колко ще бъде

Анонимен каза...

Прав е 14 за кретените в общинския съвет и този ще е като предишния пълен с кретени.Някои ги няма но има нови които ще ги заместят достойно.....

Анонимен каза...

Какъвто градът, такива му и политиците, такива му и жалките слугински псевдожурналисти.......

Анонимен каза...

Aко ви плaщaхa зa интриги и клюки щяхте дa сте нaй-богaтите в Бългaрия, но уви. Вие сте просто троянски цървули :) Имaхте шaнс дa промените нещо, но избрaхте дa мрънкaте, зaщото в товa сте нaй-добри!

Анонимен каза...

Всички сте пълни простаци! Явно нямате друга работа, освен да плюете! Толкова ви е "пипето"! За друго не ставате!

Анонимен каза...

Айде и родата се обади малко късно...много умни при това!

Анонимен каза...

Чета публикациите и ми е любопитно на село това "инж" титла ли е, има силата на научна степен или какво, че толкова се спряга?

Анонимен каза...

Виждате Миховски. Предполагам се сещате
какви са останалите 240 в парламента.
Затова държавата потъва.

Анонимен каза...

Да, в общ. съвет има хора със средно образование, работещи за мин. заплата.

Анонимен каза...

Какво стана с катастрофата на Иванчо мириши на далавера Ичев внимателно с наказанието чакаме да видим колко ще бъде.
нямали заведено дело,и как така по негово настояване оставят жената да лежи ,а на нас ни отговарят свършва пътеката,Тоя мършояд да си подава оставката и да си прани колите

Анонимен каза...

Нали ако ги няма тия 500-600лв отгоре полувината ще се откажат от мястото си в общинския съвет.Да не говорим, че със зор ще се намерят 29 човека въобще за съветници.
Впрочем не е ли време тази бройка 29 значително да се свие с оглед демографския срив в общината?

Анонимен каза...

Има какво да се разсъждава по отношение на общинските съветници. Кои са , къде работят, от коя политическа сила са, но въпреки това как биха се прегрупирали да гласуват /въпрос на интереси/, какво могат да допринесат с опита си.Биха ли се съгласили да работят срещу символично заплащане както е в Пазарджик.

Анонимен каза...

http://www.bgsever.info/news/2015/11/02/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D1%8F%D1%81/

В Плевен е така, а при Вас в Троян това може ли да се случи?!

Анонимен каза...

Малко информация за псевдоевропейските и неграмотни троянски бабаити и политикани. Извадка от един документ, който е подписан от Българското правителство и който тотално се нарушава, за да се угажда на нискочелите кретени като гореспоменатите троянски бабаити.
ЕВРОПЕЙСКА ХАРТА ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
Условия за упражняване на правомощията на местно равнище
Член 7
1. Статутът на избраните местни представители трябва да им гарантира свободно упражняване на техните правомощия.
2. Той трябва да дава възможност за подходяща финансова компенсация за разходите, направени във връзка с упражняване на правомощията, както и при необходимост, финансова компенсация за пропуснатите ползи или възнаграждение за свършена работа и съответно социално осигуряване.
*
Та, когато си тъп селяндур, няма как да си нито европеец нито да живееш в условия на Демокрация.
На тъпия селяндур му дай да се репчи на някой исторически паметник или да дъвче възнагражденията на общинските съветници.
на тъпия троянски селяндур няма как да му мине през кухата главица, че трябва да се бори за поне 50%-во съкращаване на общинските съветници и за 100% мажоритарен избор.
Да, ама този тъпак от къде да знае как е в Европа, САЩ и къде ли не. Той знае как е в Кюстендил.

Анонимен каза...

35-ти, какво подскачаш като ощипан. Какво лошо намираш в това да се знае как е в другите общини, не само в Кюстендил? Няма нужда да се сипе толкова жлъч и обиди.Това показва колко мнооого е болна темата.
Коментари относно парите на съветниците е пръст в раната.

Анонимен каза...

Браво 35-ти, много точен коментар! Но дали ще го разберат тези (този), към които е отправен?
Много ще ми е интересно да прочета отговора на въпроса, отправен от 34-ти към Г. Маринов?

Анонимен каза...

37-ми, нали си 35-ти и сам си викаш браво за изсипаните епитети - псевдоевропейци, неграмотни, нискочели, кретени, бабаити, селяндури и кухи главици са тези, които са те избрали.

Анонимен каза...

35-ти, личи си колко си културен, много синоними използвате в този кратък текст, текста не може да го понесе и няма нужда да се развява европейска харта като прани гащи.

Анонимен каза...

38-ми, грешиш, и то много! Нито съм 35-ти, нито съм избран за съветник! Но смятам, че избраните за съветници трябва да получават РАЗУМНО възнаграждение! Да се правят някои тук за големи патриоти ми се струва глупаво! Сега разбра ли, или пак ти е трудно?

Анонимен каза...

Някой пак не си е пил хапчетата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Всички които пишат глупости са едни тъпи цървули нямат си работа и четът тези тъпи коментари.Явно сте много изтрещяли ами погледнети си тъпите мутри и насрани гащи и тогава пишете за другите

Анонимен каза...

всичките сте се БААЛАРИ защо един поне не си пише името ,което значи че и в живота всички сте анонимници

Анонимен каза...

38-ми не е анонимен т. е. не е БААЛАР.

Анонимен каза...

Глупави хора има много в Троян. По-големи тикви Балканът не може да роди. Вместо да се радват, че ще имат представител в Парламента, те плюят и злобеят.

Бате Гойко каза...

Малкият ИванЧО депутат....ужас....амбициозен млад некадърник,като повечето от неговата клика,да не напиша .....всички!Този ще развали още повече представата на депутатите за Троян и Троянци.Преди години се гордеех ,че съм от този град,сега ме е срам.От целия изборен фарс,се убеждавам ,че политиката не е за ЧовецИ ,а за малки дребни мишки,големи тумбаци-нищожни душици.Стойностните хора в политиката не оцеляват или с политика не се занимават.

Анонимен каза...

"деПУТатът"да отиде до София ,да види къде е столицата и да се върне на село да си гледка компютъра и да не се бърка в работи които хептен не разбира,не че от нещо друго отбира.На 40-ти искам да кажа,че иванчО него си не може да представлява,та какво остава града ни представя.

Анонимен каза...

Срам за Троян! Това полуграмотно момче да ни представлява. ГЕРБ за пореден път доказаха своята немощ и безотговорност към избирателите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |