От днес: Дни на игралното кино в Троян

* Ще бъдат показани 6-те най-добри филма от тазгодишното пето издание на фестивала за кино от Югоизточна Европа „SEE à Paris”

ЗАПОЧВАТ Дни на игралното кино в Троян, научихме от PR-ката на общинската администрация  Станислава Цукева. От днес (петък, 9 октомври) до неделя включително (11 октомври) в големия салон на читалище „Наука – 1870 г.” ще се състоят прожекциите на 6-те най-добри игрални филма, участвали в петото издание на фестивала за кино от Югоизточна Европа „SEE à Paris”, провел се във френската столица през м. април тази година.

ПРОЖЕКЦИИТЕ в Дните на игралното кино в Троян са безплатни и са подарък за троянската публика от Община Троян във връзка с празника на града ни Петковден, 14 октомври.

Програмата 
9 октомври (петък)
17:30 ч. „Мамка му и преход” (Румъния)
19:30 ч. „Местният вампир” (Черна гора)

10 октомври (събота)
14:00 ч. „Как бях откраднат от германците” (Сърбия)
16:00 ч. „Циганският Шанхай” (Словения)

11 октомври (неделя)
14:00 ч. „Белведере” (Босна и Херцеговина)
16:00 ч. „Зная, че имам по-добро заглавие” (Албания)

*Организаторите запазват правото да правят промени в реда на излъчване на филмите при възникнала необходимост. 

26 коментара:

Славков каза...

Предизборно:
Дайте на народа Хляб и зрелище. :)

Анонимен каза...

А някога Троян имаше киносалон за 700зрители... В него всеки ден се организираха 4 прожекции.

Анонимен каза...

А някога Троян имаше Елпром, Машстрой, Хемус. Заводи, в които работеха 12 000души.

Анонимен каза...

"Демокрацията" ни начука един ръбат, който яко ни убива.

Анонимен каза...

Мамка му и преход!

Деба и животът му каза...

Искам да живея в "Белведере", но истината е, че съм в "Циганския Шанхай", яхнат от "Местния вампир". Нощем сънувам "Как бях откраднат от германците" и "Зная, че имам по-добро заглавие"... Да, ама "Мамка му и преход"!

Анонимен каза...

Нещо от Фейсбук-страницата на И,Пеевски
"Прочетох една информация "Дни на игралното кино в Троян" и се сетих отново за "видимите резултати" на ГЕРБ.
При управлението на Акимов и ГЕРБ предишния мандат, Троян имаше възможност да се сдобие с малък и модерен киносалон, както и с нормална галерия за изобразителните изкуства. Става дума за строителството върху двата имота в зоната на т.нар. "малък пазар". Да ама не. Гербаджийският кмет беше решил да прави далавера и от това и проекта бе прекратен. Не само беше прекратен, ами ловешкия съд осъди община Троян за около 35-40 000 лева заради дивотиите на кмета на ГЕРБ.
Понеже някои се чудят какво представляват "косвените" загуби - ще ви припомня, че точно заради Акимов и общинските съветници от ГЕРБ, БСП, Избор за Троян и останалите шушумиги - Троян окончателно се раздели с възможността в обозримото бъдеще да бъде газифициран. Колко загубите сме инкасирали до сега поради липсата на газификация и колко ще са в бъдеще - не е трудно да се пресметне.
Още нещо /иначе са мноооого и много подобни/ - в предизборната програма на ГЕРБ четем, че щели да съживяват БКС. Искам да припомня на умните троянци, че не друг, а точно ГЕРБ видя сметката на БКС. С подкрепата на останалите партии, разбира се. Днес "ни лук яли, ни лук мирисали" и щели да спасяват и съживяват БКС. Не че ще го направят. Тези смешници от ГЕРБ дори не знаят как и какво да направят. Поразителна е наглостта на тези политически помияри и ДОКАЗАНИ БАНДИТИ!!!"

Анонимен каза...

А някога имаше Троян........

Анонимен каза...

"А някога Троян имаше киносалон за 700зрители... В него всеки ден се организираха 4 прожекции." - Е те това не може да го напише нормален човек ... Само болен комунистически мозък. Каква е пък тази носталгия по киносалоните от времето на комунистическото робство, където рядко даваха някой промушил се през болшевишката цензура западен филм. Даже хората питаха: "Филмът хубав ли е или руски ?". А продукцията на Елпром и Машстрой сега едва ли би била конкурентноспособна на световния пазар, при условие , че бяхме на светлинни години от западните технологии. По време на болшевишкото иго ние продавахме боклуците си на останалите страни от СИВ, а те на нас своите боклуци. Червената аристокрация си купуваше западни коли и стоки , а народът се облизваше пред КОРЕКОМ...

Анонимен каза...

Пално затъмнение е градъъъъъъъ троянътттт.
Последната спирка на влакъъъТттт....

Анонимен каза...

№ 9 ти сигурно си бил в ТАШКЕНТ преди, за да говориш така. Като не си живял и работил тогава, нямаш право да даваш оценка за тогава. Ти си един промит мозък и много ще обикаляш като клошар за троха хляб. Дано имаш баба, та с нейната пенсия да хапнеш по някое кебапче от уличното куче. Да си ми жив и здрав демократ!!!!!!!

Анонимен каза...

9-ти, в троянския киносалон се прожектираха филм с френските знаменитости Бриджит Бардо, Ален Делон, Жан Маре. с италианските звезди Джина Лолобриджида, Клаудия Кардинале, София Лорен, Марчело Мастрояни, със съветските Михаил Улянов, Олег Табаков, Татяна Самойлова. Прожектираха се филми, произведени от киностудиите на Германия, Испания, Мексико, Индия и др и др. Днес също има чудесни артисти - Джордж Клуни, Леонардо ди Каприо, Джак Никълсън, Джулия Робъртс. Налага се и ново поколение. Но която и телевизия да включиш от там те залива една досадна филмова посредственост. Затъпяващо еднообразие. Тъпашки хумор или реки от кървища.
Червената аристокрация избощо не си е купувала западни коли - просто беше забранено.
А икономиката ни беше на световно ниво. Тя затова и беше ликвидирана - беше конкурентна на западната и заемаше част от световните пазари.
Бързаш малко с тези лъжливи внушения. Изчакай да измрат две-три поколения и още толкова неследници. Може би тогава ще ти повярват на безумните измишльотини и изкривявания на истината. Засега си трай, гладувай и мечтай, мечтай, мечтай.

Анонимен каза...

12 ти тъп ли си или само така си говориш а от кино разбираш колкото муха от бейзбол

Анонимен каза...

9-ти/12-ти са един завършен продукт на днешното време и нагледен образец от програмата за унищожение на българската нация до достигане на нивото - нация от дебили с промити мозъци, които като кучето на Павлов са обучени да лаят антикомунистически лозунги. Тъй като на тези двукраки говеда мозъчетата са промити - на тях изобщо не им прави впечатление, че именно кадрите на "омразния" им комунизъм продължават да управляват Троян до ден днешен.
Дебилът 9-ти квичи колко било "лошо" киното и троянската индустрия преди 89-та година. Няма нужда да се спори и да бъде убеждаван в каквото и да е. По-интересното е друго - а къде е сега "доброто" кино, в което да гледаме "добрите" филми? А къде е сега троянската индустрия, която не произвежда "боклук" и да конкурира "западните технологии"?
Къде са бе, посерко?
Какво построихте а 26 години? - НИЩО!
Къде и каква ви е модерната технология след 26 години? - ШИЕНЕ НА ВЪЗГЛАВНИЦИ? ИЛИ ИЗСИЧАНЕ НА ГОРАТА?
Да, тогава "народа се облизваше пред кореком". Само че днес огромната част от "народа" се облизва в кой да е магазин за най-елементарните неща, докаран до нищета и мизерия без да е имало война или стихийно природно бедствие.
Няма и как вече да е друго. Дебилите като 9-ти/12-ти отдавна са мнозинство в Троян и само след 2 седмици ще ги видите как отново ще отидат да си преизберат едни и същите си палачи и гробокопачи.
Троян е "мъртъв" град и не защото няма кино или индустрия, а защото в огромната си част е населен с "мъртви хора", нещо като зомбита с по-ярка пигментация на кожата.

Анонимен каза...

Ам гласувайте за Шишков. Какво прави той?
По цял ден виси във фейса и се снима насам-натам и обеснява коооооолко много щял той да направи за Троян.
А ако стане случайно кмет какво да очакваме от него? Ще виси у фейса и ще си сее ягоди във фермата и ще бъде мениджър на голям футболен отбор (пак във фейса).
Чудесен кандидат за кмет. Много фалш, много нещо.

Анонимен каза...

15-ти, това милиционерско недоразумение Шишков е също част от палачите и гробокопачите на Троян.

Анонимен каза...

Абе другаре комунисте, като ви е бил много убав комунизЪМЪТ, защо никой от Запад не идваше в нашия "рай", а хората от държавите под миризлив болшевишки ботуш с риск за живота си бягаха от този "рай" ? Защо комунистическите дерибеи заглушаваха западните радиостанции. Ако наистина хората са били щастливи, просто нямаше да ги слушат. Всъщност, добре бяха тези станции за да разберем за аварията в Чернобил, защото нашите престъпници мълчаха, за да не намразим "великият Съветски съюз“ Сякаш народът не знаеше на какво е способна една почти неизтрезняваща нация...Защо един пенсиониран стругар от която и да е европейска държава , можеше с пенсията си да обикаля света, а нашите пенсионери садяха арпаджик и гледаха животинки, защото в "райските" магазини имаше най-вече консерви "Копърка". Защо болшевиците издигнаха Берлинската стена, след като тук не е било (според вас) черно, тъмно, гнусно комунистическо иго, а рай... Защо на българската граница се стреляше на месо по тези, които искаха да бъдат свободни. И защо народът караше руски подобия на коли (за които чакаше по 15 години), а червената аристокрация си купуваше само стоки от гнилия Запад. Защо в ТКЗС-тата студенти и ученици събираха реколтата АНГАРИЯ ? Синът на Милко Калев Балев (виден троянски терорист и престъпник)-Калин, по време на "Перестройката" , след поредната "екскурзия" в Западна Европа, казал на баща си : " Кажи на др. Живков да не пуска българите свободно на Запад, защото като видят как живеят белите хора, ще се върнат и ще ви пребият , като кучета ! " И още, като толкова ви е било хубаво по време на комунистическото иго-защо не емигрирате в Северна Корея при другаря Ким Чен Ун. Доколкото се чу, там вече им разрешавали да ядат почти всеки ден !

Анонимен каза...

Еооо

Анонимен каза...

Уникален вестник

Анонимен каза...

Абе 14-ти. Ти не схвана ли, че написаното от 12-ти остро отрича написаното от 9-ти.12-ти ясно казва, че преди 1989г са се прожектирали филми от различни страни, а днес само американски. Ясно казва, че индустрията ни е била добре развита и конкурентна.Тъкмо той/тя казва, че именно поради своята конкурентна мощ индустрията ни е била ликвидирана. Така че -чети внимателно и тогава коментирай.

Анонимен каза...

Много комуняги в тоя Троян, бе... Каква мощна индустрия, бе ? Японците купуваха струговете и ги претопяваха, защото стоманата им излизаше евтино. Каква индустрия, какъв разцвет, бе ! Имахме жизнен стандарт на светлинни години от стандарта на хората от нормалните (никога не помирисвали комунизъм) държави ...

Анонимен каза...

.... "Аз съм циганин и да лъжем ми е простено, ама вие сте българи и не моете да лъжете..." Това е твърдение на самоковски циганин, кандидат за местна публична длъжност и съответна власт, който бие журналисти публично, заобиколен плътно от армията на Гетото, която крещи, за да надвика всеки въпрос засягащ циганското беззаконие и демонстрира своята безнаказаност...........Гласувайте за БСП-Донка Михайлова!

Анонимен каза...

22-ри, оправи си статистиките за "жизнения стандарт", след което информацията за нивото на българската индустрия до 89-та. При здравеопазването и образованието сравненията са даже невъзможни.
Понеже с 9-ти сте тотални дебили и тъпи говеда, никога няма да разберете цинизмът и безумието на тоталитарния режим до 89-та и по тази причина лаете и сравнявате неща, с които само му правите реклама.
Толкова сте тъпи и безнадеждни идиоти, че няма начин да се усетите и да разберете, че това, което бе "създадено" и наложено СЛЕД 89-та е в пъти по-зле от това ПРЕДИ 89-та, но касаещо единствено икономика, култура, образование и здравеопазване.
17-ти, не ми кудкудякай за синът на Милко Балев от преди 30 години, а ми обясни за Ангел Балев, който е племенник на Милко Балев и който е председател на общинския съвет в Троян от 8 години.
Антикомунистически дрисъци, я обяснете кой ви пречеше цели 26 години да промените нещата? Кой ви пречеше да построите и създадете нови заводи и икономика, да създадете по-добри образци на културата и науката, да направите населението по-платежоспособно, и с достатъчно високи доходи, та някой стругар днес да "можеше с пенсията си да обикаля света"?
Какво изобщо сътворихте за тези 26 години, освен дърварската ви и неадекватна "антикомунистическа" риторика? Защо днес сме най-бедната и безперспективна държава в Европа. Защо сме окупирали дъното на всички световни класации? Кога е било това?
Кога бе, тъпи и неграмотни говеда?

Анонимен каза...

24-ти, отговорът е много прост. Защото от 26 години управляват отново комунистите (под различна форма и наименование) . Дори синът на членът на Политбюро Д. Станишев беше премиер. В Троян например,(все още) кмет е бившата секретарка на ОК на ДКМС -Ловеч, а предишният кмет Акимов е завършил школата на КГБ в Москва. Какъв напредък искаш. БКП и ДС иснесоха капиталите навън и продължават да управляват

Анонимен каза...

25-ти, отговорът наистина е прост, но или не се знае или е непосилно за жителите на Троян да си отговорят на него. Какво прави М.Акимов в листата на "дясната" и "европейска" ГЕРБ? За другия милиционер Шишков няма да питам. За БСП също няма да питам. За помиярския сбиротак "Избор за Троян" пък изобщо да не си губим времето. За слугите на горните от останалите мераклии в останалите листи какво изобщо да говорим?
Днес това е наличното, и никой повече няма да се изправи срещу тези некадърници, защото веднага ще го обявят за луд.

Анонимен каза...

Като ти е толкоз пречил комунизма, затова си изучи децата без пари и ги прати да мият някои части на западните демократи, вместо да те гледат тук. Затова освен клошар и да чистиш на арабите леглата, дето дъщеря ти е преспала за някой долар, друго няма какво да правиш.
Живей демократе, и си наслаждавай на идеята за умиращия комунизъм!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |