Уличните ремонти през м. август

* Пред асфалтиране са ул. „Дъскотина” и втората част на ул. „Спас Бояджиев”,  започнаха ремонтите на ул. „Здравец” и „Проф. Никола Шипковенски”, определен е изпълнител за ул. „Минко Марковски”
 * Подготвя се реконструкцият на тротоарите срещу бензиностанция „Петрол” и по ул. „Радецки”
Под пара
Станислава Цукева
ИЗМИНАЛИТЕ месеци бяха белязани с изпълнението на най-мащабния проект, реализиран някога в община Троян – изпълнението на втория етап на интегрирания воден цикъл на град Троян (на обща стойност 29,5 млн. лв. – бел. ред.). С приключването на проекта усилията на Общината са насочени към продължаване работата по изпълнение на програмата за възстановяване на улици, засегнали от работата по големия проект, такива са улиците „Здравец“, „Минко Марковски“, „Проф. Никола Шипковенски“.

КАКВО СЕ ВЪРШИ в момента? Фирма „Микра – КМ“ ЕООД (Ботевград) на 28 юли започна работа по рехабилитацията на ул. „Здравец“. Извадени са старите бордюри и тротоарни плочи, извършват се изкопни работи и предстои полагане на нова асфалтова настилка. След 10 август фирма „Пътприбор” ООД (София) започва работа по ул. „Проф. Никола Шипковенски“. На същата дата, 10 август, ще бъдат отворени офертите по обществената поръчка за определяне на изпълнител на реконструкцията на ул. „Минко Марковски“.

ПРЕЗ М. АВГУСТ ще се работи по изграждане на тротоари от лявата страна на ул. „Радецки“. В разчетите за рехабилитация и реконструкция на улични и тротоарни платна на територията на общината е включено и тротоарното платно на ул. „Ген. Павел Карцов“, в участъка срещу бензиностанция „Петрол“, както и възстановяване на вида на каменния зид и облицовката при градинката на това място. До края на седмицата ще се извърши подготовка за асфалтиране на ул. „Дъскотина“, както и  приключването на работата по втори етап от реконструкцията по ул. „Д-р Спас Бояджиев“ (към социалната служба).

ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА седмица експерти обсъдиха предварителния проект на Общия устройствен план за община Троян (ОУПОТ). Един от наболелите въпроси, който участниците дискутираха, бе свързан с липсата на паркинг пространства. Общината обмисля възможността за цялостна програма за подобни пространствата и първата стъпка, която предприема в тази посока, е с изпълнението на първи етап от направа на паркинг в имота, намира в непосредствена близост до Многофункционалната сграда (зад Данъчното) Предвидено е разрушаване на съществуващите основи на сгради, изграждане на канализация за отводняване и полагане на кабели за осветление.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

 Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Госпожице PR, къде забравихте ул.Стефан Караджа - безобразие и безумие

Анонимен каза...

Абе как все така съъъъвсем случайно все Пътприбор печелят? Те са били големи късметлии тези хора :)

Анонимен каза...

Е, нали пишеш в други постове, че все не пчелели троянци. Тук - защо "Пътприбор"? Какъв по-точно е въпроса ти?

Анонимен каза...

Не пиша аз коментарите за Ловешките фирми :)
Погледни лог-а с ип-тата и тогава давай умопомрачителните си заключения.

Анонимен каза...

Някой Велик мозък може ли да каже кога ще се приведе в поносим вид НЕЩОТО между Троян и Орешак?

Анонимен каза...

А какво стана с ремонта на пътя от Гара Добродан към главния път София - Варна?

Анонимен каза...

МРЪН„МРЪН„ Троянци само за това ги бива

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |