Блестящ Владо Илиев на Световното първенство във Финландия


* Троянецът спечели 8-мо място в спринта, а последният изстрел го лиши от медал в преследването - 6-то място
Биатлон
Владимир Илиев
МНОГО, много малко не достигна на нашето момче – съгражданина ни и възпитаник на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс” Владимир Илиев – да влезе в призовата тройка в най-атрактивната дисциплина, преследването на 12,5 км, на Световното първенство (СП) в Контиолахти, Финландия (8 март). Преди последната четвърта стрелба Владо вървеше трети, без пропуск на огневия рубеж и с отлично бягане, като зад него оставаха великанът в световния биатлон от последните години Мартен Фуркад (Франция), неостаряващият №1 за всички времена Оле Ейнар Бьорндален (Норвегия) и десетки други от най-добрите.

ТРОЯНЕЦЪТ направи четири безпогрешни изстрела във финалната серия и пето попадение на практика означаваше поне бронзов медал, но може би лекото избързване при последния изстрел доведе до грешка и наказателна обиколка, което го извади от битката за отличията. Но да не омаловажаваме резултата – Владимир Илиев завърши 6-ти, което е едно от най-добрите постижения на мъжкия ни биатлон изобщо и най-доброто класиране в дисциплината преследване на СП (досегашната най-предна позиция бе на Красимир Анев - 19-то място). 

ДА ПРИБАВИМ и вчерашното гросмайсторско постижение на 27-годишния ни съгражданин в спринта – 8-мо място (7 март). „Беше доста тежко състезание. Условията тук не са много подходящи за биатлон, но каквито са за мен, такива са и за останалите състезатели. Това е най-доброто ми класиране досега на Световно първенство, а този сезон беше много добър за мен, спечелих медал и на Европейското първенство”, сподели в интервю за телевизия „Канал 3” героят на България на СП по биатлон в Контиолахти, който си направи най-добрия подарък за рождения ден (17 март). И от нас – грамадно браво, шампионе!


Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Владо. Поздравления!
Генадий, 6-то място, не 8-мо, както си посочил.
Ето резултатите: http://biathlonresults.com/?RaceId=BT1415SWRLCH__SMPU&view=schedule_race

Анонимен каза...

8-мо място в спринта и 6-то място в преследването

Анонимен каза...

Брaво нa Влaдо! Той при други условия щеше дa е често в тройкaтa! Изпрaви се срещу големците в биaтлонa, но със сигурност ще бъде скоро нaрaвно с тях. Неговия колегa Крaси Aнев може зaсегa дa спре с цирковете и дa се учи от Влaдо! Нa смирение, въздържaност, културa и успехи! Брaво, Влaдо! Сaмо нaпред!!!


Г-н Мaринов, често пъти Ви хуля, но тук....Брaво зa стaтиятa! Мaлко вaши колеги се сетихa дa го нaпрaвят, но Вие дaдохте добър пример! Трябвa трудa нa хорaтa дa се оценявa и оповестявa подобaвaщо!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |