Първото троянско СС за саниране на кооперация - регистрирано

* Кметът Донка Михайлова връчи удостоверението на
 председателя на Сдружението на собствениците в бл. 219 (жк „Лъгът) Веселин Чолаков
Началото
Кметът Донка Михайлова връчва удостоверението на Веселин Чолаков, вляво - Верка Добрева,
Община Троян, 13 февруари 2015 г.
ДНЕС, петък – 13-ти (февруари), Община Троян предостави първото удостоверение за регистрация на Сдружение на собствениците (СС) по реда на Закона за управление на етажната собственост, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Сдружението ще кандидатства за саниране на своята жилищна кооперация – бл. 219 в жк „Лъгът”, по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища. Удостоверението бе връчено на председателя на Сдружението Веселин Чолаков от кмета Донка Михайлова в присъствието на ръководителя на работната група по програмата в общинската администрация и директор на дирекция „Проекти и планиране” Верка Добрева.

ПРИПОМНЯМЕ, че сдруженията на собствениците, които се създават с единствената цел обновяване на сградите, подлежат на два вида регистрация – в общинската администрация и в регистъра БУЛСТАТ. Следващата стъпка е Сдружението да попълни и внесе документи за кандидатстване по програмата за саниране в общинската администрация и ако документите бъдат одобрени, да сключи договор с Община Троян, която ще придвижи нещата нататък – сключване на договор за безвъзмездно финансиране и избор на изпълнители. Друг съществен момент – трябва да се бърза. „Важно е хората да се мобилизират, защото при достигане на заявки за 200 млн. лв. (за цялата страна) временно ще се спре приемането на документите, за да се гарантира ресурс за реализацията на вече одобрените”, подчерта на пресконференция миналата седмица г-жа Добрева.

Повече за програмата и условията йвижте ТУК

Т21

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА ГРОБ.
СЪС САНИРАНЕТО ВИ ПРИНУЖДАВАТ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ КАТО ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ.
Т.Е. СТАВАТЕ ФИРМА.
ПОСЛЕ ВИ ФАЛИРАТ И ВИ ВЗЕМАТ ВСИЧКО.

Анонимен каза...

Обяснение как ще ви вземат апартаментите

https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B2-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B3-c9070.html

от 1:10:00

Анонимен каза...

Много вероятно да се получат сътресения и глоби за незаконно и корупционно подбрани изпълнители. Все пак това са европейски пари и вероятно ще се наблюдава изпълнението. Отговорете и за това-ще се повиши ли данък сгради на ремонтираните панелки? С колко, ако се повиши? Логично трябва да се намали, но нали част от парите трябва да се върнат- както каза някой "Безплатен обяд няма!" Хора, не подхождайте безмозъчно към начинанието! Случайно четох за една друга държава, доста по-богата от нашата, в която се отпуска половината от сумата, необходима за такива дейности. Другата половина плаща собственика. Така процедурата е опростена и не е било необходимо да се създават каквито и да било фирми. Защо е необходимо да се създава фирма, не е ли по-малка бюрокрацията и само с един договор на собствениците за съгласие с ремонта? Един вид тези новосъздадени фирми от живеещите в кооперациите стават работодатели на служители от общината? Няма ли отново да се допуснат "грешки", както се случи и до сега с много начинания, и в крайна сметка ще ги плащаме всички ние! Други милиони глоби няма ли да са в повече на изтерзаните пенсионери и работещите за 300-400 лв работници?
Дано управляващите тези проекти не са корумпирани, а това, че панелките имат нужда си е видно. Потънали сме в мизерия, непрекъснати епидемии от всякакъв вид, смъртността е висока, раждаемостта ниска! Абе, с една дума започнете най-сетне с това да подобрите живота на хората, доходите, здравното обслужване и т.н, а те хората ако имат средства, и сами ще се хигиенизират жилищата и кооперациите отвън. Да се прекара и естествен газ за отопление в града. Изсякоха се горите, дишаме мръсен въздух, наводнения и какво ли не още!? Дано и санирането се извърши качествено, а не като новите жилищни кооперации, които след 5 години имат вид на 50 годишни, а цените не отговарят на качеството.
И накрая с една дума отново"впрегнахме каруцата пред коня", ала карай да върви-да не опуснем парата. Карай да върви и каквото стане! Наздраве на печелившите!

Анонимен каза...

Грешка-парите са български. Още по-лошо-ще се краде безнаказано!

Анонимен каза...

Живеете под огромен стрес умрял си някой да ви взима мизерните куптори заблуден народ на кой му трябват вашите мизерни и истрадали жилища????

Хан Крум каза...

Има идея да се пооправи едно от най-гадните наследства на соца панелките и пак НЕДОВОЛНИ!!! Тъп народ слаба държава!!!Когато е тъп и злобен още по слаба!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Хан, хан, ай сиктир бе!, ...къв е тоя хан бе де се обажда от коневръза?!

Анонимен каза...

Джуклю бременен ми се вижда:)

Анонимен каза...

що не си живеете в сламени колиби,,бе профани такива! На криво колело прав път няма! Вървете по мунтетата, от където сте дошли!

Анонимен каза...

ходихме вече, ма освен пияната ти жена с група циганета,друго не видехме...

Анонимен каза...

На N:8 Ваки Маки-ако той е с едно,то ти следва да си с четиризнаци!!!!

Анонимен каза...

Донке ти от къртица стана плъх се си пъъш носъ където не ти е работа хората пари за хляб нямат ти ша ми санираш ще те свалим от власт колкото опрай улиците ся и сградите така ти си Донке едно :poop:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |