„Чавдар” шамароса шампионите

* Убедително надиграхме лидера ИУ (Варна), резултатът – 75:69, не показва пълното ни превъзходство * Ради Кочев – Властелина във въздуха * Лъчезар Диков изнесе поредна треньорска
 лекция на свой колега
Баскетбол, „А” РБГ
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ИУ (ВАРНА) бяха единственият отбор, който нито веднъж в петте сезона от новото летоброене на троянския баскетбол (участието на „Чавдар” в републиканската „А” група) не бяхме побеждавали. Но както се казва, винаги има първи път и това се случи тази неделя, 15 февруари, когато в домакински мач в Троян вторият срещна първия във временното класиране. С оглед важността на двубоя от БФБ бяха изпратили двама от най-добрите млади съдии - Венцислав Великов (международна категория) и Калоян Костов (национална категория), а комисар за срещата бе заслужилият съдия Стефко Станев.

Главните действащи лица в срещага - играчи, треньори и съдии; вляво нашите: Кристиян Кръстев,
Ради Кочев, Ценко Наков, Тодор Колев и наставникът Лъчо Диков,
Троян, зала "Чавдар", 15 февруари 2015 г.
ПО МОЯ ПРЕЦЕНКА главни действащи лица в дербито щяха са бъдат треньорите Лъчезар Диков и Петко Делев, споменатите съдии, водещите ни играчи Ценко Наков, Ради Кочев, Кристиян Кръстев и Тодор Колев и лидерите на варненския тим Саша Топчов, Денислав Вутев, Станислав Цонков и Антон Диков. Поканих всички тях да позират пред обектива на „Троян 21” на фона на препълнените трибуни на зала „Чавдар” и те го направиха (виж снимката). А ето и оценката ми за тяхната роля след мача. Без капка колебание смея да твърдя, че Лъчезар Диков изнесе поредна треньорска лекция на свой колега: безупречна тактика, много добра ротация на състава, навременни и точни смени, хладнокръвие и не на последно място - успя да предаде пределна мотивация на играчите. Варненският му колега на няколко пъти си изпусна нервите, с това и воденето на мача, а за капак си изпроси две заслужени технически нарушения, грешки, които в голяма степен предопределиха изхода.

СЪДИИТЕ, които на няколко пъти предизвикаха негодувание у публиката, по моя преценка бяха на ниво и не допуснаха съществени грешки. Що се отнася до споменатите играчи, те наистина изнесоха на плещите си тежестта на мача; но за разлика от „моряците” в нашия отбор всеки, излязъл на терена, даде максимума от моментните си възможности и просто отборът игра като отбор, на най-доброто ниво, на което сме го виждали.

Най-добрият в мача - Радослав Кочев
ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ и няколко кратки персонални оценки. Радослав Кочев - бих го охарактеризирал като Властелина във въздуха, 13 точки, 13 борби, 9 асистенции и коефициент 28, най-добрите показатели от всички на терена. Безусловно това бе най-добрият му мач пред родна публика - адмирации, поддържай това ниво, Ради! Ценко Наков (15 т.) - диригентът, барометърът на отбора, втори пореден безупречен мач; казах му преди началото - повториш ли играта си от предишния мач, ще бием и той го направи! Тодор Колев (13 т.) - любимецът на нежната част от публиката, на ниво както в защита, така и в нападение, с решителни отигравания; вярно, направи два необмислени фала, но за щастие противникът не се възползва. Младата надежда Кристиян Кръстев (6 т., 5 борби) - след неубедителното представяне в предишната среща срещу пловдивския „Академик” сега повъзвърна самочувствието си и макар че не показа най-доброто, което може, допринесе за победата. Силен мач с много енергия и хъс, а и с важни кошове направи „джобният Херкулес” - Денис Петков (11 т.). Павлин Ганчев (9 т.) и Христо Господинов (3 т.) макар и с по-малък точков актив, бяха изключително мотивирани и напълно обезличиха далеч по-високите центрове на варненци Саша Топчов и Денислав Вутев; техния принос за победата приравнявам към този на основните ни реализатори. Петър Христов, Здравко Христов и Кристиян Манчев макар и с по малко игрови минути също заслужиха престоя си на терена.

ОБОБЩЕНИЕТО МИ. В този мач тимът на „Чавдар” безапелационно надигра шампионите от Варна, би ги с желание, би ги с мисъл, би ги по всички показатели на баскетболната игра. Крайният резултат - 75:69, дори не показва пълното ни превъзходство. Ако продължаваме така и занапред, а едва ли някой се съмнява, че ще продължим, нищо чудно тази година да сме №1. В момента „Чавдар” (Троян) дели 1-2-ро място с ИУ (Варна) с по 11 победи и 3 загуби. Следващият ни домакински мач с „Академик” (Благоевград) е отложен за 19 април, но на 1 март отново домакинстваме - на „Шумен” (Шумен), който не е отбор от нашия ранг и очакваме нова победа. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

17 коментара:

Анонимен каза...

Баси Стефане, редиш ги по дасклски... ;-))

Анонимен каза...

Този отбор вече е падал в Троян, Генков следи историята ако обичаш и не лъжи хората

troyan21 каза...

До №2: Интересно е кога точно отборът на Икономическия университет (ИУ) - Варна е падал в Троян? В миналия сребърен за "Чавдар" сезон (2013/2014) нашите играха с ИУ тук, в Троян, последния си мач за сезона (13 април 2014 г.) и паднаха с минималното 74:79, но въпреки това запазиха второто си място в крайното класиране. В другата ни домакинска среща за сезон 2013/2014 - на 21 януари 2014 г., паднахме катастрофално от ИУ в Троян с 75:97. Паднахме, макар и с минимална разлика, и при двете си гостувания на ИУ във Варна за сезон 2013/2014. Драматично отстъпихме на ИУ след продължения (83:86) и в Турнира за купата на федерацията, където нашите също останаха втори.

В домакинската ни среща в Троян за сезон 2012/2013 също търпим тежка загуба от ИУ (Варна) - 57:92. В предишните сезони на "А" РБГ ИУ (Варна) не участва.

Моля Ви, припомнете ни кога "Чавдар" (Троян) е бил ИУ (Варна) в Троян; и в какво точно Генков лъже хората? Ако не ни отговорите, излиза, че лъжецът сте Вие, нали.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Нали "джобният Херкулес" беше Ники Маринов?

Анонимен каза...

Наим Сюлейманоглу, също!?

Анонимен каза...

До номер 3 . Отбора на ИУ Варна падна в Троян от Чавдар катастрофално на 25.03.2012 в сезон 2011/2012 с резултат 105 на 82. В отбора на Чавдар блестяха Петър Христов 25 точки коеф. 37; Калин Христов 25т. коеф 25; Л.Караджов 15т. коеф 27; Ники Балев 24т. коеф. 26; много добре играха В.Кукенски Кр.Коев , включиха се и Дучо , Ил.Пиронков, Ил.Павлов. Интересното е , че в мача от отбора на Варна играха Денислав Вутев Антон Диков Илхан Арабаджиев, които играха в този мач както и липсващите звезди Ники Стоянов и Ангел Нацкин. Моля извинете се на номер 2.

Анонимен каза...

3-ти, 3-ти, сега кой ще се (з)винява на човека...:) :) :) Тъй де, от много компетенция пак настъпихте акото...:) :) :)

troyan21 каза...

До №6 и №7: Споменахме, че в сезон 2011/2012 ИУ (Варна) не участва в "А" РБГ, тъй че няма как да бием неучастващ отбор. Нали?! На 25 март 2012 г. в домакински мач от 18-ия кръг "Чавдар" (Троян) пердаши яко варненския тим "Черно море Порт Варна" (младежката формация на елитния "Черно море") - 105:82. Това са фактите; и моля ви, когато репликирате най-компетентния баскетболен коментатор в Троян - Стефан Генков-Лимона, да бъдете по-внимателни.

Пращам ви линк за справка от официален източник:
http://bgbasket.com/result.php?group_id=1&season=13&champ=3644

Статия за победата на "Чавдар" над "Черно море Порт Варна" в Троян на 25 март 2012 г. има и в Т21, ето линк към нея:
http://statii.troyan21.com/2012/03/blog-post_30.html

Стана малко като в оня виц, дето България изнасяла компютри за Япония, ама в крайна сметка се оказало, че не е за Япония, а за Македония и не било компютри, а компоти. :-) Но да не издребняване, важното е, че "Чавдар" бие яко, че би непобедимия шампион ИУ и че има реални шансове да повтори и дори да подобри миналогодишния си сребърен национален успех. Айде, наш`те!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

До 1 , 6 и 7 още малко по спора , който се заформи. Тази година Варна имат два отбора в групата Академик и ИУ ,можеше спокойно да кажеш, че трипъти сме били Варна , но ИУ както сочи историята бием за Първи път. Защо вие омаловажавате този факт, само от желание да се заядете с автора ???

Анонимен каза...

Сега, четейки коментарите, неволно се прехвърлих върху статиите от 2010-та, 2011-та и т.н. свързани с баскетбола. Как проходихме от нищото, благодарение на ентусиазма на няколко момчета и с финансовото съдействие на братята Пиронкови. Как падахме, падахме ,падахме , но тези момчета не преклониха глави, изправиха се и ... пак напред. И ето до къде я докарахме. Да бием, бием, бием... Момчета: Пешо, Герман, Венци, Дучо, Папи и другите, ГОЛЕМИ СТЕ!!! Това, което искахте, се случи. Пълна е била и тогава и сега залата за мачове. Дано да е пълна и през останалото време, т.е. с деца на тренировки. Поздрави и за Генков и Цяфа, без чиито статии нямаше да се знае какво стана с баскетбола, откъде трагнахме и докъде стигнахме.

Анонимен каза...

10-ти ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА ЕВАЛА!!!
Смятам си от малкото хора който помнят първите стъпки!!!
НЕ Е НАПРАЗНО тичането на Пешо, Герман, Венци, Дучо, Папи и другите!!! Въпреки че играеха срещу тренирани и платени отбори, ТЕ свършвайки работа отиваха на тренировка в залата , загърбваха много неща за да могат да пътуват до Видин, Варна и други градове .Трупаха загуби и търпяха критики от много хора , но въпреки това не се отказваха и ние в залата не се отказахме да ги подкрепяме!!! Ето точно те са виновниците за всичко което сега е факт!!! Факт е че Чавдар Троян е ФАКТОР в баскетбола и най-важното ФАКТ Е че залата е пълна с деца които искат да тренират баскетбол!!!

Анонимен каза...

Начо Василев каза :Така е 10-ти споменатите личности имат своите заслуги за възраждането на мъжкия отбор. И дано залата е пълна с деца , но не само за здраве , а и за попълнение на мъжкия отбор,защото рано или късно само с наемници няма да може. А кога ще заиграе троянец израстнал от троянската школа бъдещето ще покаже. Дано не бъде след двадесет години !!

Анонимен каза...

Обръщам се към Вас г-н Г.Маринов, стараейки се да съм много внимателен, защото ... "това са фактите; и моля ви, когато репликирате най-компетентния баскетболен коментатор в Троян - Стефан Генков-Лимона, да бъдете по-внимателни. " , след като толкова много хвалите гореспоменатото лице, предполага се, че Вие сте достатъчно компетентен в прочита на статистиката на баскетболните срещи (защото Вие не гледате баскетболни мачове в Троян) и за всички нас ще бъде безкрайно интересно да четем Вашите( не на "Лимона") задълбочени анализи на изявите на играчите от "Чавдар".

Анонимен каза...

:) :) :) :) :)

Генадий Маринов каза...

До №13: Аз също се старая да съм много внимателен. Не разбрах добре какво точно ми казвате, но ще отговоря. 1. За статистиката си има www.bgbasket.com, сигурно го знаете 2. Пиша достатъчно в Т21, налагало се е и за баскетбол, информационни материали. 3. Баскетболните анализи са за баскетболни специалисти, като Лимона, затова са толкова ценни неговите материали. 4. Няма нужда друг да пише за баскетбол в Т21, защото хората искат да четат баскетболните коментари на Лимона, много ги искат; а ги искат, защото пише компетентно (експертно) и по-важното - пише живо, интересно, талантливо, както никой друг на тема спорт в Троян. 5. Че хапливите оценки в материалите на Лимона дразнят някои хора, какво да се прави, това е положението.

Анонимен каза...

Завистта е като червей , изяжда човека .от вътре

Анонимен каза...

Бат Пешо рече: Така се случи бях в чужбина , с приятели на маса , ама като истински троянци , след първата троянска ..., да отворим сайта...и що набива на очи?: Изявите на Големците, кражбите на ромите , нищоправенето ,,, и колоритните репортажи на Лимона. Ей ,брато кефим ти се, колко годин стана няма ли да се кротнеш? Майтап бе УЙли , що ще чинем без тебе ? ,;)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |