Троян без свои във властта на национално и областно ниво

* 25-годишният ловчалия Антон Долапчиев зае освободеното от зам.-министър Николай Нанков депутатско място от квотата на нашия 11-ти Ловешки МИР * В екипа на ловешкия губернатор –
 без троянци
Рокади
Николай Нанков и наследилият го в парламента Антон Долапчиев
МИНАЛАТА сряда (10 декември) 25-годишният Антон Долапчиев от Ловеч се закле като народен представител в 43-тото Народно събрание на Република България и ще представлява нашия 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район (МИР). Младият ловчалия заема мястото на Николай Нанков, който бе назначен за зам.-министър в Министерството на регионалното развитие.

ПРИПОМНЯМЕ – Антон Долапчиев бе на на пръв поглед неизбираемото 9-то място в ловешката листа на ГЕРБ на провелите се на 5 октомври извънредни парламентарни избори. Но в случая 9-ката бе печеливша, тъй като съвпадна с номера на партията в интегралната бюлетина и сработи феноменът „9/9” (същият като феномена „15/15”, който на тазгодишните евроизбори у нас вкара в Европейския парламент 15-ия в листата на БСП Момчил Неков – бел. Т21). Преференцията изстреля Долапчиев на 3-то място, непосредствено след заелите двата ловешки мандата на ГЕРБ Корнелия Маринова и Николай Нанков, и измести третия в листата – троянеца инж. Иван Миховски, който изгуби депутатски шансове.

СЛЕД влизането на Николай Нанков в изпълнителната власт се заговори, че младокът Долапчиев е натиснат да се откаже от депутатстването в полза на троянеца Миховски, но явно не се е получило и Троян остана без свой представител в парламента. Другата троянска парламентарна възможност също не се реализира – предположенията, че депутатът от АБВ в 11-ти Ловешки МИР Кирил Цочев ще седне в някое зам.-министерско кресло в подкрепяния от партията му кабинет „Борисов 2” и по този начин вторият в ловешката листа, троянецът инж. Дилян Енкин, ще заеме депутатското му място, не се оправдаха.

ТРОЯН остана без свой човек и в областната управа, въпреки че за заместник на новия ловешки губернатор, тетевенката д-р Мадлена Бояджиева, се спрягаше името на инж. Енкин от приятелската формация АБВ, както и на други нашенци, представляващи партията победителка ГЕРБ. Заместниците вече са ясни – тетевенецът Драгомир Кавалски (Реформаторски блок) и ловчалията Георги Терзийски (ГЕРБ). Всичко това пък насочва към констатацията, че въпреки сериозния си принос за изборната победа  на скорошните парламентарни избори ГЕРБ – Троян остана без реализация във властта както на национално ниво (парламента), така и на областно (областната администрация). А защо е така – обясненията могат да се търсят в различни посоки.

Т21



Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Ух де, ниможи дъ бъди. Мъкъ, мъкъ троенскa.

Анонимен каза...

По канцелариите няма никой и тук няма само те знаят как се влиза тук и аз разбира се

Анонимен каза...

Ама какви са тези деца на такива постове???

Анонимен каза...

toj edinia niama i brada oshte!

Анонимен каза...

...ама има връзки...:) :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |