Спипаха пиян с крадена кола

* 27-годишният К.К. от Ломец, криминално проявен, пиян откраднал „Фолксваген Пасат”, но го сгащили при рутинна проверка; грози го затвор от 1 до 10 години
Крими
ПРИ РУТИННА проверка по улиците на Троян (4 ноември) полицейски патрул спрял „Фолксваген Пасат” и се оказало, че шофьорът – 27-годишният К.К. от с. Ломец, е обилно почерпен. Пробата на място с техническо средство установила 1,8 промила алкохолно опиянение (шофирането с над 1,2 промила се третира от закона като криминално престъпление – бел. Т21).

СЛЕД НАПРАВЕНАТА справка се установило още едно престъпление – немското возило било задигнато от ул. „Ген. П. П. Карцов” в Троян. За капак регистърът показал, че пияният автокрадец е и криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 346 и чл. 343б от Наказателния кодекс, а К.К. го грози затвор от 1 до 10 години. 

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Да изчезнеш за 60 секунди ;-)

Анонимен каза...

Господин Маринов, дайте информация за събитията с ВиК Троян. Чуват се всякакви слухове- за присъди, за глоби, за много пари, за нарушения. Каква е истината в крайна сметка?

Анонимен каза...

Не може, 2-ри.
От Общината вече сигурно са забранили на Генади да коментира темата за ВИК за да може да се потули

Генадий Маринов каза...

До №2: Има жалба на "Велде" ("Лесопласт") - Троян до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за едностранна промяна от "ВиК - Стенето" ЕООД - Троян на цените, залегнали в договор между двете фирми. От КЗК са уважили жалбата и са наложили на "ВиК - Стенето" ЕООД глоба в размер на 268 хил. лв., но потърпевшите имат право да обжалват в 14-дневен срок. Говорих с инж. Гечев, разбрах, че са обжалвали. Ще изчакаме резултатите от обжалването, ще потърсим и становището на "Велде" и ще направим материал. Сега за протокола: точно Т21 и никой друг даде гласност на конфликта между "Вик - Стенето" и "Велде", ето линковете:

http://statii.troyan21.com/2012/07/blog-post_07.html

http://statii.troyan21.com/2012/07/blog-post_10.html

До №3: Нещо сте объркали времената. Общината не може да ми забрани да коментирам нищо и обективността изисква да кажа, че никога не си е позволявала да прави подобни опити. Факт! Правя Ви предложение - коментирайте темата както желаете, за да не се потули нищо и ще публикувам в Т21 мнението Ви. Има едно условие - анонимно не става, трябва да се подпишете, сигурен съм, че това няма да Ви уплаши. Чакам материала Ви!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Г-н Маринов, не е толкова просто, колкото Ви го е представил инж. Гечев. Може би той умишлено опростява фактите за да ги омаловажи.
Санкцията от КЗК е не за едно, а за поредица от нарушения, като цитираната едностранна промяна на цените от ВиК е само едно от многото. И повечето от тези нарушения имат статут на злоупотреба според класификатора на КЗК. Става дума не за безобиден пропуск на ВиК, а за системна и целенасочена политика на умишлени злоупотреби. Вижте решението на КЗК, има го на сайта, там всичко си пише. Освен своеволия с цените става дума и за незаконно облагодетелстване и за изнудване и ВиК е спирал без основание Лесопласт и е възпрепятствал работата му за месеци и е издавал фактури без отчитане или с неверни показания и е игнорирал законно измерени резултати за да може да таксува по скъпа тарифа и фалшификации и още куп подобни номера.

Анонимен каза...

Емилиянчо адвоката на велдето е №5 :)))) Емка не си ври гагата и тука бре ..

Анонимен каза...

Ей, ама туй троянецЪТ от всичко разбира бе...Цените на ВиК услугите се одобряват от ДКЕВР София. Нормално е през годините цените да се променят. В това няма нищо незаконно, и стига сте бълнували глупости. Издавани били фактури без отчитане, с неверни показания - как ви ги измислят главите подобни простотии...И аз искам да си купувам разни неща на цени отпреди 8 години, ама а де...не става. Кого ли да осъдя? Шибаната ни държава ли, кой ли?

Анонимен каза...

Разбирачо 7ми. Не нашите глави измислят фактури без отчитане и без показания, а го е установила ревизия на държавен орган, КЗК. Има го черно на бяло. А цените на ВИК услугите се определят от ДКЕВР само за потребители, които нямат индивидуални договори с ВИК оператор, прочети решението на върховния съд по темата. И който не се съобразява с решението на върховния съв, КЗК го наказва. А пък ВИК Троян да е мислил, когато е сключил дългосрочен договор, а не да иска договор пък после да не го спазва. А че цените се променят с времето е верно, но не с хиляди проценти. Ако на теб ти направят хляба по 8 лева май друга песен ще запееш и няма да остроумничиш толкова. Или на теб ти вдигат заплатата също със стотици проценти, а?

Анонимен каза...

Към №7- ДКЕВР определя цените и на тока, ама големите консуматори си договарят индивидуални цени- да не мислиш, например че БДЖ плаща тока по цени на Дкевр.. Схвана ли, същото е и с цената на пречистването на ВиК. И запомни че ДКЕВР определя само горната граница на цените обаче няма проблем да са под тази горна граница. И на практика много от Вик фирмите никога не достигат горната граница. Запомни и друго- като не знаеш нищо по дадена тема по- добре си мълчи и не плямпай щото се получава само една тъпня и много се излагаш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |