ГЕРБ - Троян си избра за водач Иван Миховски

* В Ловеч преизбраха Корнелия Маринова * За да влязат в сила, номинациите трябва да получат благословия
 от партийната централа
Партийно строителство
Иван Миховски, Корнелия Маринова
ОЧАКВАНОТО от доста време изборно събрание, което да реши проблема с лидерството в общинската структура на ГЕРБ в Троян, се проведе миналия вторник (11 ноември), без никаква публична разгласа преди и след това. Припомняме – председателският пост в троянската организация бе освободен през м. август 2013 г., когато неизменният лидер от основаването й Сашо Данков подаде оставка, а след това напусна и партията.

ОФИЦИАЛНА информация за резултатите от общинския партиен форум няма, но по наши канали научихме, че изборът е направен; и от двамата претенденти за поста – диригента маестро Илиян Тодоров и бизнесмена инж. Иван Миховски, и двамата общински съветници и бивши кандидат-депутати (съответно на парламентарните избори през 2013 г. и 2014 г.), е надделял вторият. С други думи, троянските гербери са предпочели за свой водач 34-годишния г-н Миховски. 

НО СТАНА ЯСНО, че резултатите от местното изборно събрание не са окончателни и кандидатурата на инж. Иван Миховски трябва да бъде одобрена от партийната централа. Във връзка с въпросната процедура попитахме активист на ГЕРБ – Троян, пожелал анонимност, не е ли това прекалена централизация и изземване на правомощията на общинските партийни организации. „Проверката е задължителна, така се блокира възможността на хора с петна в биографията си да се появяват начело на местните структури, от което могат да произтекат сериозни проблеми”, бе отговорът му.

НАСКОРО свое изборно събрание имаше и общинската организация на ГЕРБ в Ловеч. Официалната информация от областния пресцентър на партията е, че досегашният председател и настоящ депутат Корнелия Маринова убедително е спечелила надпреварата за поста срещу общинския съветник Ирина Митева, която бе основен претендент и на предишното изборно събрание. Но и тук ситуацията е сходна с троянската – г-жа Маринова трябва да получи благословия от централата и едва след това ще стане легитимен лидер на ГЕРБ – Ловеч. За отбелязване е, че на скорошните парламентарни избори Корнелия Маринова успя да измести от челното място в кандидатската листа на ГЕРБ в 11-ти Ловешки избирателен район считания за фаворит областен партиен лидер и бивш областен управител и зам.-министър Николай Нанков.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Старите преяждат с властта,а младите се омайват от нея.
И така всичко се повтаря,уважаеми съграждани,ако нямате нищо против.

Анонимен каза...

важнуто е чи зехми властъ

Анонимен каза...

Лошото е, че властта отгоре до долу - депутати, министри, кметове, общински съветници - я вземат все такива неграмотници, малокултурници и продажници като тебе. Защо тогава някои очаквет нещата да се оправят?!

Анонимен каза...

Лошото е, че властта отгоре до долу - депутати, министри, кметове, общински съветници - я вземат все такива неграмотници, малокултурници и продажници като тебе. Защо тогава някои очакват нещата да се оправят?!

Анонимен каза...

Ох...ох ...ОХ

Анонимен каза...

Миховски спри да крадеш!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |