ГЕРБ - Троян си избра за водач Иван Миховски

* В Ловеч преизбраха Корнелия Маринова * За да влязат в сила, номинациите трябва да получат благословия
 от партийната централа
Партийно строителство
Иван Миховски, Корнелия Маринова
ОЧАКВАНОТО от доста време изборно събрание, което да реши проблема с лидерството в общинската структура на ГЕРБ в Троян, се проведе миналия вторник (11 ноември), без никаква публична разгласа преди и след това. Припомняме – председателският пост в троянската организация бе освободен през м. август 2013 г., когато неизменният лидер от основаването й Сашо Данков подаде оставка, а след това напусна и партията.

ОФИЦИАЛНА информация за резултатите от общинския партиен форум няма, но по наши канали научихме, че изборът е направен; и от двамата претенденти за поста – диригента маестро Илиян Тодоров и бизнесмена инж. Иван Миховски, и двамата общински съветници и бивши кандидат-депутати (съответно на парламентарните избори през 2013 г. и 2014 г.), е надделял вторият. С други думи, троянските гербери са предпочели за свой водач 34-годишния г-н Миховски. 

НО СТАНА ЯСНО, че резултатите от местното изборно събрание не са окончателни и кандидатурата на инж. Иван Миховски трябва да бъде одобрена от партийната централа. Във връзка с въпросната процедура попитахме активист на ГЕРБ – Троян, пожелал анонимност, не е ли това прекалена централизация и изземване на правомощията на общинските партийни организации. „Проверката е задължителна, така се блокира възможността на хора с петна в биографията си да се появяват начело на местните структури, от което могат да произтекат сериозни проблеми”, бе отговорът му.

НАСКОРО свое изборно събрание имаше и общинската организация на ГЕРБ в Ловеч. Официалната информация от областния пресцентър на партията е, че досегашният председател и настоящ депутат Корнелия Маринова убедително е спечелила надпреварата за поста срещу общинския съветник Ирина Митева, която бе основен претендент и на предишното изборно събрание. Но и тук ситуацията е сходна с троянската – г-жа Маринова трябва да получи благословия от централата и едва след това ще стане легитимен лидер на ГЕРБ – Ловеч. За отбелязване е, че на скорошните парламентарни избори Корнелия Маринова успя да измести от челното място в кандидатската листа на ГЕРБ в 11-ти Ловешки избирателен район считания за фаворит областен партиен лидер и бивш областен управител и зам.-министър Николай Нанков.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Старите преяждат с властта,а младите се омайват от нея.
И така всичко се повтаря,уважаеми съграждани,ако нямате нищо против.

Анонимен каза...

важнуто е чи зехми властъ

Анонимен каза...

Лошото е, че властта отгоре до долу - депутати, министри, кметове, общински съветници - я вземат все такива неграмотници, малокултурници и продажници като тебе. Защо тогава някои очаквет нещата да се оправят?!

Анонимен каза...

Лошото е, че властта отгоре до долу - депутати, министри, кметове, общински съветници - я вземат все такива неграмотници, малокултурници и продажници като тебе. Защо тогава някои очакват нещата да се оправят?!

Анонимен каза...

Ох...ох ...ОХ

Анонимен каза...

Миховски спри да крадеш!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |