Очи в очи с хората

* Средната класа може да изведе България от сегашното й незавидно състояние и ще е гаранция за едно силно и морално
 гражданско общество
 
Парламентарни избори 2014 Платена публикация
инж. Владимир Хаджийски
Основен акцент в предизборната кампания на кандидата за народен представител от листата на „БСП – Лява България” в нашия 11-ти Ловешки МИР инж. Владимир Хаджийски бяха срещите с хората. Очи в очи с хората, при тях и до тях – това е най-истинското и най-честно отношение към избирателите, категоричен е г-н Хаджийски. Ще ви представим някои от възловите му 
послания при срещите от последните дни.

Владимир Хаджийски след срещата с колегите от бизнеса:

По време на срещата с колеги бизнесмени от района
Тонът на  срещата ми с колегите от бизнеса мога да определя като тревожен. Тревожен, защото след 25 години реформи и изграждане на пазарни отношения политическата система на страната остава проблемна, а държавата продължава да е заложник на корупция, конфликти на интереси и непрозрачен бизнес.

Недостатъчна ефективност на политиките за насърчаване на малките и средни предприятия, прекалена административна тежест, липса на конструктивен диалог с властите. Множеството регистрационни, разрешителни и лицензионни режими които отнемат време и ресурс от бизнеса. Недостатъчно взаимодействие между бизнеса и образователната система. Голяма концентрация на европейски средства в малък брой големи фирми, както и трудният достъп до финансиране на малкия бизнес. Това са само част от най-важните проблеми, които очертаха колегите.

"Малкият и среден бизнес, който е най-големият работодател и данъкоплатец в страната, не е представен ефективно в диалога с правителството", коментираха те. В процеса на разговора се родиха редица идеи и предложения, които реално могат да доведат до положителна промяна на възможностите за правене на бизнес в България. Идеи и предложения, зад които заставам с твърда убеденост и които смятам да отстоявам в бъдеще. Защото:
    • ако в първите години на дейност се дадат  данъчни облекчения за новосъздадени предприятия;
    • ако се предоставят нисколихвени държавни заеми за подпомагане на стартиращи малки и средни фирми;
    • ако се засили държавната подкрепа на браншовите организации;
    • ако се намери ефективен регулатор при вноса и износа на стоки;
    • ако се регулират банковите лихви, такси и комисионни, затрудняващи и утежняващи бизнеса;
    • ако се стимулира внедряването на нови технологии и инвестиции и се предоставят държавни облекчения в зависимост от стойността на инвестицията;
    • ако се осъществява ефективен и достатъчно строг контрол върху  фирми, ощетяващи държавата и бизнеса с измамни схеми, малкия и среден бизнес реално ще се превърне в гръбнак на една бъдеща средна класа.

А тя, средната класа, може да изведе България от сегашното й незавидно състояние и ще е гаранция за едно силно и морално гражданско общество. За това бъдеще си струва да работим всички, които живеем в тази държава!



Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |