Българското училищно звънче звънна и в Париж

* Макар и далеч от родината си, оставаме българи - имаме свое училище, свои традиции, своя идентичност
 
Мариана Йолова-Боден
По света и у нас

Авторката Мариана Йолова-Боден е наша землячка, троянка, която от дълги години живее и работи в Париж. Г-жа Йолова-Боден е учителка в българското училище „Васил Левски” във
 френската столица.

И ТАЗИ година на 19 септември училищният звънец събра учениците в българското училище „Васил Левски“ недалеч от Айфеловата кула в 15-ти квартал на Париж. Всички с трепет очакваха да видят старите другари, да разкажат незабравимите летни преживявания и да се запознаят с нови приятели.

Посрещането - с хляб и сол, по старата българска традиция, 19 септември 2014 г., Париж
ПО СТАРА българска традиция посрещнахме нашите ученици с традиционната българска пита и шарена сол - за сполука в учението, и китка здравец за здраве на децата. За всички нас, учители и ученици, предстои интересна учебна година, изпълнена с български дух, български традиции и култура.

МАЛКИТЕ палавници получиха поздравления от Посолството на Р България в Париж в лицето на пресаташето и дългогодишен приятел на училището Христо Гутев. Поздравихме ги и ние, техните учителки, и им пожелахме чрез книгите да опознаят света и да пазят в сърцата си българското слово, скъпоценно богатство, което винаги ги очаква. От своя страна учениците поздравиха всички родители, гости и приятели на училището с любимите си български песни и стихотворения, за което бяха възнаградени с бурни аплодисменти.

Децата получиха книжки с прекрасни български детски стихотворения
ОТ ИМЕТО на асоциацията, създала училището, децата получиха книжки с прекрасни български детски стихотворения. А най-хубавото в този ден бе детската глъчка, ароматът на здравеца и благодарността на родителите. Макар и далеч от родината си, оставаме българи - имаме свое училище, свои традиции, своя идентичност.

Мариана Боден, Париж

3 коментара:

Анонимен каза...

Ами така е...Ако продължава да има кой да гласува за дяволските изчадия-комунистите-ще има още многоооого места по света, където да звънят български училищни звънчета...

Анонимен каза...

На 1-ви му пречели комунистите.
Ха-ха-ха
Я се огледай малко...

Анонимен каза...

Ами кой друг, бе ! Да си видял някой от европейска държава в която никога не е стъпвал миризлив болшевишки ботуш-да емигрира? Хората от държавите били под комунистическо иго бягат на Запад, защото отърване от комунизма, поне зсега НЯМА !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |