Хиляди застъпници и представители шетат край урните в Ловешко

* Официалното обяснение – за повече честност и прозрачност на изборния процес; неофициално - подозрения за легално
 купуване на гласове
Парламентарни избори 2014
ХИЛЯДИ, без преувеличение, са застъпниците на партийните кандидати и листи и партийните представители, които ще шетат из изборните секции (общо 260) в нашия 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район, сочат официалните данни. Максималният брой на застъпниците и на представителите на партия не може да надвишава бройката на изборните секции (т.е. максимум по 260).

ЕТО И БРОЙКАТА на партийните застъпници според регистрите на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч: БСП – 257 застъпници, „България без цензура” (ББЦ) – 265, ДПС – 239, Реформаторски блок (РБ) – 229, „Атака” – 218; прави впечатление скромният брой застъпници на партията, която според прогнозите ще е сигурен победител, ГЕРБ – 37, и огромният брой застъпници за скромната като биография и изборни очаквания партия „България БГ” – 223, и т.н. От подобен порядък е и бройката на партийните представители, като тук ГЕРБ компенсира „изоставането” със застъпниците и е начело със регистрирани 260 свои представители, следват ББЦ (256), „Партиотичен фронт” (240), „Република БГ” (152), ДПС (104) и др.

СПОРЕД Изборния кодекс „застъпниците имат качеството на длъжностни лица” (чл. 119). И са с правомощията (чл. 120, ал. 1) да присъстват на заседанията на избирателните комисии и по време на гласуването в изборните помещения; възловото им правомощие пък е да присъстват в изборното помещение при отварянето на изборните урни и при въвеждането и повторното въвеждане на данните от протоколите  на секционните избирателни комисии. Правомощията на представителите са по-големи (чл. 126, ал. 1) – те могат да присъстват при откриването и закриването на изборния ден, по време на изборния процес и да са на място при отварянето на урните и при въвеждането и повторното въвеждане на резултатите; също – да получат копие от протокола с резултатите от гласуването в избирателните секции и копие с резултатите от гласуването в съответния избирателен район.

ПРИСЪСТВИЕТО на застъпниците и на представителите в избирателните секции е ограничено – само по един от партия (и все пак представяте ли си какво би станало, ако в една избирателна секция се натъпчат застъпници и представители на всичките общо 25 партии и коалиции, регистрирани за Парламентарни избори 2014 в 11-ти Ловешки МИР  – бел. Т21).

Т21
 
Бележка на редакцията

ОФИЦИАЛНОТО обяснение за хилядите партийни застъпници и партийни представители на настоящите парламентарни избори (5 октомври 2014 г.) е, че така в по-голяма степен се гарантира честност и прозрачност на изборния процес. Със сигурност такъв ефект има; и е полезен, защото по отношение на изборната чистота при нас (в България, в частност в Ловешко и Троянско) има много какво да се желае.

НО ПРЕКАЛЕНАТА бройка, нарастваща стремително на всеки следващи избори в последните години, навява и други „неофициални” мисли – за легално купуване на гласове. Защото не е тайна - партиите плащат на своите застъпници и представители, която колкото може. Че нещо не е наред съдим и по друг факт – в доказаните европейски демокрации подобни неща не съществуват. Но там я няма и уникалната за Европа българска бедност, която със сигурност е „свързан” феномен...

10 коментара:

Анонимен каза...

Избирателите с право на глас, които днес са в списъците САМО в СТРАНАТА по официални данни са - 6 875 199. Това са само тези с право на глас, без децата до 18 години. На тази бройка "избиратели" се падат около 1 200 000 деца без право на глас. Това означава, че според ЦИК и ГРАО - днес САМО в БЪЛГАРИЯ живеят около над 8 000 000 жители.
Към тях ако се прибавят 2-3 милиона напуснали последните 25 години - тогава излиза, че сме някъде около 10-11 милиона.
Какъв демографски прираст, а? Сложихме Европа в малкото си джобче.
Само че длаи е така? Според данни, изнесени от Г.Лилов, при преброяване на населението през 2011 година се оказва, че в България живеят...... 5 758 301 души. Вие това може и да не го знаете, защото данните били... "засекретени" като конфиденциална информация. Вижте този сайт:
http://www.mignews.info/skandal-kriyat-che-narodat-se-stopil-do-5-758-301-dushi/
Какви излиза тогава? Че имаме над 2 милиона гласоподаватели-фантоми и то само в България?
За какви "избори" изобщо може да става на въпрос при тези потресаващи данни и умопомрачаваща ИЗМАМА, която е организирана не от друг, а от самата държава? Ерго - имаме Държава престъпник!!!
Има ли значение тогава за кого ще се гласува? С двата милиона мъртви избиратели и неконтролируемите гласове от чужбина - Мафията може да си докара и направи какъвто си иска резултат. И не е да не го е правила.
Колкото до официалното или неофициалното купуване на гласове - това са номера за подгряване на електората, че да не се сеща къде и как го цакат и се гаврят с него. Какви ли не номера върти Мафията, за да прекара българите пред урните.
Само преди 3 дни вдигнаха тока на българите. Много важно, че идвали избори. Била зле енергетиката. Оказа се май, че се дължали някакви 200 000 000 на енергетиците Прокопиев и Бориславова, та благодарния народец да вземе да плати. Да плати и после да гласува. Може и в обратен ред.
ИП

Анонимен каза...

ИП е много прав!

Анонимен каза...

Прав, ала САМ!
Далечни поздрави от един ПРИНУДЕН да емигрира!

Анонимен каза...

Не знам кой и как се избират председатели и членове на секционни комисии,. Като гледам какви хора са седнали там, страх ме хваща,кой ще преброява бюлетините и кой ще пише протоколите.Те още от първи клас са на ВИ с математиката, а имат самочувствие на математици като г-н Борджуков.,пази боже.

Анонимен каза...

"Комунист е-душа дава да краде и управлява"... Ама този път Капутът им купи ромските гласове, а бабичките по биологични причини намаляха много...

Анонимен каза...

Точно така е г-н Пеевски ! Когато мафията е обсебила държавата, разлика между двете няма.

Анонимен каза...

И пак ГЕРБ води класацията с 297 пазванти-смукачи, на които плащат данъкоплатците, без да знаят защо.А пазвантите пък дават парични подаръци на мераклии с глас . Луди безотчетни пари само в 11 МИР се хвърлят за избор на 5 народни хрантутника властолюбци

Анонимен каза...

Добре смяташ 7-ми, но нека да бъдем докрай коректни. Не им плащат данъкоплатците (поне не директно), а партиите. Бюджета (данъкоплатците) плащат на комисиите - СИК, РИК, ЦИК...

И понеже сега все някой ще каже, че все пак голяма част от парите на партиите са субсидиите (т.е. пак от данъкоплатеца), ми се ще да припомня че пловдивското свиркаджийче Бареков няма субсидия, ама много пари похарчи за тези и предишните избори. Интересно ми е кога ги е изкарал...

Анонимен каза...

umen daskal i zelen kon nqma.

Анонимен каза...

9-ти, като прочета подобен коментар и знам, че го е написал някой тройкаджия, едвам избутал 11клас, а може и по-малко.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |