Празник в СОУ „Васил Левски”, в „Климента” – не съвсем

* „Многая лета” на отец Станимир за най-голямото троянско училище
 * Болни амбиции, анонимни доноси и чиновнически изцепки
 в СОУ „Св. Климент Охридски”
Първият учебен ден
Първокласниците прекрачват прага на СОУ "Васил Левски", 15 септември 2014 г.
Емоционалното слово на директорката г-жа Русенова
Поздравления от кмета Донка Михайлова
Отец Станимир благослови ученици и учители
На сцената - звездата на гимназията Радко Петков
НА 15-ТИ като на 15-ти! Но като че ли с една идея по-празнично бе в най-голямото троянско училище – СОУ „Васил Левски”, наследника на прочутата Троянска гимназия, в този първи за новата учебна година ден (15 септември). Причините ги изброи в емоционалното си слово директорката Розалина Русенова – силния миналогодишен випуск, постигнал най-високи резултати на матурите в цяла Ловешка област, нарасналия прием с 40 ученици, препълнената паралелка първокласници, поредните материални и други придобивки… И друга основателна причина – отбелязването на 50-годишнината на сегашната „нова” сграда на училището (сред присъстващите бе някогашната директорка Йонка Мичева, по чието време гимназията се премества тук) и одобреният проект за разширението й (след като би първият звънец в учителската стая бе представен 3D модел на бъдещия строеж).

ВЕЧЕ 50 ГОДИНИ на 15 септември учениците влизат в тази сграда на нашето училище, обърна се към ученици, учители, родители и гости кметът на Троян Донка Михайлова, също възпитаник на Троянската гимназия и първенец на Випуск 1977. С изпълнение на „Многая лета” пък бе придружена благословията на отец Станимир от троянския храм „Св. Параскева”. Най-важните хора, учениците, също дадоха своя принос за празника; и най-чакано, разбира се, бе изпълнението на музикалната звезда на СОУ „Васил Левски”, Троян и България Радко Петков. А най-радостни от всички бяха първолаците – с балони в ръка, леко смутени, но с огромно любопитство. И от нас – на добър час!

Първолаците и тяхната учителка, СОУ "Васил Левски", 15 септември 2014 г.

ПРАЗНИЧНО бе и в другото голямо и най-младо троянско училище СОУ „Св. Климент Охридски”, наричано ласкаво „Климента”, което скоро ще чества 30-годишния си юбилей. И което от няколко месеца има нов директор, психоложката Иванка Цекова, и шанс най-после да тръгне нагоре след години застой. Но там празникът бе с една идея по-непразничен – накратко, заради напъните на една бивша и. д. началничка да се върне на началническия пост, въпреки че никой не я иска, напрежението, анонимните доноси, проверките на чиновници от инспектората по образованието в Ловеч (абе, може ли някой да ни каже каква точно я вършат в това ловешко РИО и толкова ли са се уморили да си редят пасианса по компютрите, че са тръгнали да проверяват анонимки и да командарят и ръсят мозък из „Климента” в Троян?! – бел. Т21).

ЗА СЪЩИЯ първи учебен ден, следобед, бе насрочена среща на представители на учителския колектив на СОУ „Св. Климент Охридски” с шефа на споменатия ловешки инспекторат по образованието Еленко Начев. Причината – ескалиращото напрежение в голямото троянско училище и изясняване на позициите. По наша информация колективът на „Климента” застава изцяло зад директорката си и няма да допусне нечисти вмешателства „отгоре”.

Т21


Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Кой/коя се напъва ?

Анонимен каза...

Протежето на бившия директор Минко Христов - Анелия! Боже, опази!

Анонимен каза...

Честита нова учебна година на троянските учители и ученици! Според мене е правилно да се има предвид мнението на учителския колектив при избор на директор.Стига с тези партийни назначения вече!

Анонимен каза...

Уведомете читателите за смъртния случай в троянската милиция!

Анонимен каза...

Дай инфо, вестикът ще се събуди след 1 седмица....

Анонимен каза...

Има обесен арестант в рпу-троян на 14 септември 2014г

Анонимен каза...

Четете ловешкита медии да разберете кво става в Троян

Анонимен каза...

Какви ловешки медии бе каун...

Анонимен каза...

Генaди бълвaш нaпрежение и лъхa нa омрaзa стaтиятa ти зa ,, Климентa" от кaкво е породенa тaзи негaтивнa енергия и тон? П.п вметни нa съседa ти под теб дa смени плaкaтите нa пaртиятa с по- aктуaлни ;)

Анонимен каза...

Троянци към ГЕРБ: Имате подкрепата ни!
КОЙ Е АВТОРЪТ НА ТОВА ЗАГЛАВИЕ??????

Анонимен каза...

РИО Ловеч са се превърнали в лобисти в полза на една или друга фирма, като доставчик на едно или друго нещо за училищата в региона

Анонимен каза...

А за пътищата кога ще се пише. Безобразни са !

Анонимен каза...

Jeni4ke Genadievna,miryasai deee.Ti i priyatelkite ti, ne ste kolektiva na ''Klimenta''.Ti maaaa,detenceto na tati,onya ot blizkoto komunisti4esko minalo,,ama ta Vie ste vse''otgore''i nikoga ne ste si hodeli.Mizernici,mizerii prabyat..Bobinyorka,bibliotekarka,psiholojka,ama za direktorka NE stava ot tvoita priyatelka maaaa. Breiii mnogo profesionalni ste bili v tova svetili6te(tamnili6te) maaaa..CAkova,tova si ti,poznali se po mnogoto profesiiii ma.Hodi v Ore6ak v Learnata,moje nyakoi da te caka.

Анонимен каза...

13 е супер простак.

Анонимен каза...

Ако поддръжниците на Анелия Александрова, бившата директорка, са като 13 - ти - мислят като него, изразяват се като него, пишат като него - опазил Бог, наистина, от такива хора близо до децата ни!

Анонимен каза...

Анелия Александрова позволи цигани да напъплят училището.И от тогава всичко тръгна надолу.Цекова е кадърен човек, идеалният избор за директор.
Александрова, преди години, учениците я правеха на луда.Сигурен съм, че има някой, който иска да я върне, за да има облаги от това.

Анонимен каза...

(абе, може ли някой да ни каже каква точно я вършат в това ловешко РИО и толкова ли са се уморили да си редят пасианса по компютрите, че са тръгнали да проверяват анонимки и да командарят и ръсят мозък из „Климента” в Троян?! – бел. Т21). Това, според статията, са експертите, а учителите какви ли са? Ама, то , всички са маскари.

Анонимен каза...

Никой нямa прaво според Бългaрското зaконодaтелство дa огрaничaвa прaвото нa обрaзовaние нa хорaтa от ,, мaлцинството", който го нaпрaви подлежи нa съдебно нaкaзaние! Може дa критикувaте, но където не сте компетентни не се прaвете нa тъпaнaри! П.П нaпрaвете проверкa в: Зaкон зa училищното обрaзовaние.

Анонимен каза...

Браво на 13!!супер, истината е горчива!!

Анонимен каза...

от 13 зa 14
''Hе ме кори,приятелко Любезност,че другаде стихът ми се стреми.
Словата стават безполезни,щтом всички между всички сме сами.
Разделни пътищта.Разделно време.Сърца,опасани с бодлива тел.
А разумът се мъчи да приеме,че мръсни средства гонят чиста цел с
павета или с тежки буци кал,изчерпали последните запаси от Доброта,Човечност и Морал.''

Е.Бурнаски

Анонимен каза...

Странно ми е, че никой не публикува снимки от откриването на учебната година в училище "Климент Охридски"! Бях там като родител. Тържеството беше много премерено и стойностно - едва ли е било по-лошо от това в другото училище, от което има много снимки. Авторитет се гради с показване на хубавите неща, а не - на "кирливите ризи"

Анонимен каза...

Троян21,четеш ли ,какво пишат 20 и 21?!Жалко,че такива като вас се смятат за интелектуалци и търсачи на справедливост!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |