Троянец оглави Окръжна прокуратура – Ловеч

* 53-годишният Валентин Вълков бе предпочетен от ВСС пред други двама кандидати за поста * Обвинител №1 на Ловешка област има реномето на мъжкар, който не се огъва; като сърдечен, точен и сърцат го знаят съучениците му от Троянската гимназия

Валентин Вълков
Назначения 

ТРОЯНЕЦЪТ Валентин Вълков, досегашен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Ловеч, бе избран за шеф на правосъдната институция. Изборът е станал на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) на 18 септември 2014 г., председателствано от служебния вицепремиер и министър на правосъдието Христо Иванов, четем в протокола, качен в официалната страница на ВСС в интернет.

ТРИМА кандидатствали за поста – г-н Вълков, Венцислава Кулева, районен прокурор и ръководител на Районна прокуратура – Ловеч, и прокурорът от Районна прокуратура – Велико Търново Светлин Радев. След първоначалното гласуване, проведено по електронен път, членовете на ВСС дали значително предимство на Валентин Вълков (12 гласа „за”, 2 „против” и 5 „въздържали се”) пред конкурентите му Кулева (4 „за”, 4 „против”, 11 „въздържали се”) и Радев (1 „за”, 8 „против”, 10 „въздържали се”). Което обаче не било достатъчно и се наложило провеждането на балотаж, на който Валентин Вълков (с 14 гласа „за”) надделял убедително над Венцислава Кулева (5 гласа „за”) и получил назначението.

РЕШЕНИЕТО на ВСС гласи: „На основание чл. 194 б, ал. 4 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) назначава Валентин Стоянов Вълков – прокурор в Окръжна прокуратура гр. Ловеч, с ранг „прокурор в АП”, на длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура, гр. Ловеч, с ранг „прокурор в АП”…”.

НОВИЯТ шеф на Окръжна прокуратура – Ловеч Валентин Вълков е роден през 1961 г. в Троян. Завършва с отличие Троянската гимназия (тогава ПГ „Васил Левски”), випуск 1979 г. Сърдечен, точен, сърцат, такъв го знаят бившите му съученици. В школските години сегашният обвинител №1 на Ловешка област се сдобива с прякора Вальо Силата – заради редовните си силови занимания и майсторските изпълнения на лоста в училищния двор. Първоначалното му висше образование е педагогическо и за кратко е учител в родния град, след това завършва право и започва кариерата си в прокуратурата. Г-н Вълков стана известен с участието си в някои от най-тежките съдебни дела в Ловеч, включително такива, свързани с организираната престъпност. Има реномето на мъжкар, който не се огъва и едновременно на правист със сърце, умеещ да търси справедливостта.

Т21 

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Генади, внимавай малко повече де, пак си се разминал сам със себе си!

Анонимен каза...

Айде, журналистическите наколенки почнаха, защо ли?

Анонимен каза...

Гена, купи му риза на човека!!! Последно Виктор, или Валентин се казва?

Генадий Маринов каза...

До №№1,3: :))) Благодарим за бдителността, Валентин, разбира се, поправихме. А до №2: Няма наколенки, Вальо е пич и съм го казал, съученици сме, нищо не съм излъгал.

Анонимен каза...

Поздравления!

Анонимен каза...

Някой може ли да ми каже,като са тъй готини "Владо" Хаджийски и изобщо БСП и ДПС,дето ги рекламира толкова много този сайт,защо са забранени коментарите под статиите?Знам,че Г.Маринов чете коментарите тук,дали има кураж да каже?

troyan21 каза...

До №6: Отговорът е лесен - винаги при платени рекламни материали (фирмени, политически и всякакви други) има опция да са затворени за коментари, по желание на рекламодателя. В случая двете споменати партии БСП и ДПС, както и другите две партии, които пускат предизборни материали в сайта ни - ГЕРБ и Реформаторския блок, избраха тази опция (без коментари под техните статии). Това е.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Благодаря за бързия отговор.

Анонимен каза...

Сякаш има какво да се коментира.Или се спасявайте извън България,или излизайте на улицата.Или просто си трайте,докато официално не изчезнем като нация !

Анонимен каза...

Ами коментирайте ! Това, че не може под съответната статия не означава, че не може под друга. Не искам да се спасявам, не искам и да изчезваме като нация /9-ти/ остава да излизаме на улицата, дай повода само.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |