Вергиния спечели публиката на „Пирин фолк 2014”

* Призьорката е студентка по стоматология, но не изневерява на музиката; възпитаничка е на троянската „Усмивка”
 
Отличници Актуализиран

ВЕРГИНИЯ Борисова, талантливата възпитаничка на вокална студия „Усмивка” и на музикалната педагожка Светла Червенкова, получи ценно признание на тазгодишния конкурс „Пирин фолк 2014” – наградата на публиката в конкурса за авторска песен. Троянката представи песента „Родна земя” на младия композитор Димитър Атанасов”; той е отдавнашен приятел на „Усмивка”, а „Родна земя" е третата песен, която пише за студията, и е мислена специално за Вергиния.

ХУБАВАТА Вергиния е студентка по стоматология в Пловдив, второкурсничка, но не изневерява на музиката, която, по признанията й, ще си остане нейно хоби и любов. Идеята да представи на „Пирин фолк 2014” тази и още една песен на същия композитор - „Между два свята”, била нейна; по-късно стана ясно, че Вергиния печели вота на публиката и за тази песен; с други думи - абсолютна любимка на зрителите. В Троян приятели и почитатели на Вергиния и на „Усмивка” направиха кампания в подкрепа на нашата участничка, присъедини се и Общината и читалището (НЧ "Наука - 1870 г.", към което е ВС "Усмивка"); а г-жа Червенкова заяви пред Т21, че е сигурна в едно – Троян е застанал зад своето талантливо момиче.

Т21

 Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Хубаво е...нека има повече хубави новини:)..Още успехи на Вергиния:)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |