Пускат възпоменателна монета „Троянски манастир”

* Сребърна, с номинал 10 лв. и тираж 3000;
 ще се продава в БНБ за 66 лв.
Money  
ОТ 19 МАЙ БНБ пуска в обръщение сребърна възпоменателна монета „Троянски манастир” от серията „Български църкви и манастири”. Монетата ще е с номинал 10 лв., а тиражът й е ограничен – 3000 броя. На лицевата й страна е изобразена чудотворната икона „Св. Богородица Троеручица”, която се съхранява в Троянския манастир и е станала негова емблема. На обратната страна е изобразен манастирският комплекс с надпис „Троянски манастир „Успение Богородично”. Автор на художествения проект е Стефан Иванов.

ВЪЗПОМЕНАТЕЛНАТА монета „Троянски манастир” е изработена от сребро, проба 925/1000, качество мат-гланц, висше и е с тегло 23,33 грама и диаметър 38,61 мм. Ще се продава на касите на БНБ за 66 лв.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Тези в БНБ могат ли да смятат ? 23,33 х 0,925 = 21,58 х 0,45 Евро на грам = 9,71 Евро. Цената на две матрици е към 2400 Евро.
Това ускъпява монетата с 0,80 Евро, хайде за конкурса и тока с 1 Евро. Значи 10,71 Евро, които се продават за 33 Евро ?

Анонимен каза...

Имам предложение за тематична монета: от едната страна баба Гуси, от другата дядо Пуси, ше стане хит, биестсиелер.

Анонимен каза...

Ей, Лигльо... Трепери до часа, в който, този дето го споменаваш те повика при себе си...

Анонимен каза...

Анонимен 2,нямате ли страхпочитание към Бога ,че толкова нагло се гаврите с покойника,който незаслужаваше това?Арх.Августин не
-беше само монах в Св. Обител-беше д-р по Богусловските ,Божий наставник и най-вече човек с главно Ч !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |