Стойчо Младенов спечели конкурса „Петя Дубарова”

* 12-класникът от „Климента” е победител в раздела за поезия при рекордната конкуренция от 214 участници
 
Който си го може, го може

ПОРЕДНА национална награда за поезия спечели 12-класникът от троянското СОУ „Св. Климент Охридски” Стойчо Младенов. След престижната победа в конкурса „Веселин Ханчев” в края на миналата година (тогава троянецът бе избран сред общо 56 участници, а председател на журито бе Георги Господинов), сега той бе обявен за най-добър в раздела за поезия в 18-тия литературен конкурс на името на отишлата си много млада любимка на своето поколение Петя Дубарова от Бургас.

Петя Дубарова
Стихотворение на Стойчо в "Петя - пристан зелен"
СТОЙЧО е спечелил в конкуренцията на рекорден брой участници – 214, като журито било в състав Кристин Димитрова, Калин Донков, Иво Рафаилов, Марин Бодаков, все неслучайни литературни имена, и заедно с тях адв. Елка Стоянова, също изкушена от литературата. Отличените произведения, сред които и четири на Стойчо, са били публикувани в сборника „Петя – пристан зелен”. За успеха на талантливото троянско момче написаха и в сайта на фондация „Димитър Бербатов”, чийто член е той. 

ЛИТЕРАТУРНИЯТ шампион завършва училище тази година и след броени дни е абитуриентският му бал. Научихме, че смята да кандидатства право, но не вярваме това да го откъсне от поезията. И от нас – попътен вятър!


Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момчето,да е жив,здрав и да следва мечтите си !!!!!!

Анонимен каза...

Очевидно е жив !!!

Анонимен каза...

а 100йчо Младенов спечели 4 пъти

Анонимен каза...

Нека не убиваме младите и талантливи хора със завистта си, която казват е генетично заложена в българина!
Петя Дубарова стана жертва на този недостатък!
Пощадете децата, които имат дарба, независимо в коя област от изкуството е! Радвайте им се и ги поощрявайте!
Пожелавам на всички млади поети много успехи и силен дух.

Анонимен каза...

Браво на момчето ! А Великата Петя Дубарова е една от милионите жертви на Комунистическата чума !

Анонимен каза...

5ти, а ти си жертва на болния си шизофреничен мозък, който е безвъзвратно увреден. Не омърсявай паметта на едно дете само защото е живяло във време, когато майка ти и баща ти са лизали 'комунистическите' подметки, за да станеш такъв левент и храбрец само пред компютъра!

Анонимен каза...

6-ти, не съм 5-ти, но не те разбрах.Помогни ми! Знаеш ли защо се е самоубила Петя Дубарова?

И.Ц. 34 г. каза...

Браво, Стойчо!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |