Скандал в Чифлик

* Бесни гости атакуваха рецепцията на голям хотел, искаха си парите, заплашваха, че ще разбият касата и налитаха срещу персонала, пристигна полиция от Троян
Хубава работа, ама българска

ПАК се прочухме с лошо и ще ни разнасят по медиите. Този път антиимиджовата случка се случи в троянското курортно село Чифлик и по-точно в едноименния 4-звезден хотел, собственост на гръцката Пиреос банк (за който писахме хубави неща неотдавна – бел. Т21).

ЧАСТ от случката видяхме в репортаж в сутрешния блок на „Нова телевизия” във вторник (22 април) – бесни гости на хотела атакуваха рецепцията, искаха си парите, заплашваха, че ще разбият касата и налитаха срещу безмълвните от уплаха момичета от персонала, в един момент пристигнаха полицаи от РУП – Троян, които ако не друго, поне предотвратиха саморазправата. В кадър бе дадено и как група недоволни си товарят багажа в луксозен бял джип и си тръгват. 

А ПРЕДИСТОРИЯТА бе разказана зад кадър – във Великата събота (19 април) сутринта пълният с гости от страната и чужбина туристически обект, спомена се за 160 души, осъмнал... без вода за пиене и битови нужди; по някое време следобед водата се появила, но мътнокафява и негодна за нищо, вероятно свързано с обилните валежи през нощта. Последвало логичното – хотелът е от висок клас и далите доста пари за обитаването му по празниците клиенти заявили, че напускат и си поискали парите; всичко това, както може да се очаква (нали сме си българи и сме в България – бел. Т21), било обилно гарнирано с викове, крясъци, заплахи и тем подобни нашенски аргументи. От „противниковата” страна пък донажежили обстановката, тъй като никой високопоставен представител на хотелската управа не се появил да даде обяснение.

СПОРЕД поясненията   в споменатия тв репортаж служителите на хотела твърдели, че проблемът с водата е извън сградата, т.е. че вината е някъде другаде. И че парите на гостите с опропастената почивка ще бъдат възстановени, но не веднага, защото нямало толкова в наличност. 

КАК ще се развият събитията, не е ясно, дано все пак се размине без съд и се постигне разбирателство. Потърсихме становището на хотела, но все още нямаме отговор. По наша информация водата за пиене и битови нужди за обектите в курортната част на с. Чифлик, включително за „Чифлика палас”, се доставя от частна фирма, която е собственик на друг голям хотел в съседство.

Т21

Още по темата:

49 коментара:

Анонимен каза...

И в Банско се случват подобни неща но си има туристи които отиват с камери и търсят дефекти за да им връщат пари и това се случва масово по хотелите в страната........ Балкански манталитет! Не че хотелите нямат кусури но самите проблеми не са такива че да не можеш да си прекараш добре.

Анонимен каза...

Е да де,ама нали видя мухъла в банята,както и ужасът покрай вътрешния басейн.Камериерки ли нямат,поддръжка ли нямат ?Къде е гърка,защо не си вдига телефона?

Анонимен каза...

Нали се сещаш камериерките от къде са и колко им се работи......който не е работил в местен хотел не знае колко е работен персонала. Правят всичко само да не си вършат работата или да откраднат нещо. Нека да си признаем проблемите идват от нежеланието на хората да работят и да поемат личната си отговорност. Искат пари но се скатават!

Анонимен каза...

Нали има "меринжейки" тоя хотел.Всеки път преди настаняване,особено когато празници,когато местните хотели са пълни, в деня на настаняването се прави проверка на обекта.Старша администраторка ако няма "хаускийпинг", проверява всеки етаж заедно с камериерките.
Или викаш най-лесно да се обвиняват работещите на най-ниско ниво? Сигурно пак камериерките са виновни за занемареният и рушащ се вътрешен басейн?

ted каза...

samo taka 6te ima podobrenie. da se nau4at,4e vsi4ko trqbva da e na 6.

Анонимен каза...

Гена,позволявам си да те поправя :Медиите вече разнесоха новината.Всички електронни издания пуснаха материал по темата.

Анонимен каза...

Само ми е неясно, защо цените в тези курорти са неоснователно твърде високи, като се вижда качеството на предлаганите услуги?

Анонимен каза...

Не упреквайте хората, че викали и се карали по някакъв "балкански"начин! Този грък да се благодари, че хотела е в България, защото, ако беше в Гърция??? Слаба ви е фантазията!!!
Чистотата е първото нещо, което може да е решаващия фактор за повторното посещение на клиентите. Броят на звездите няма значение. При нас обаче, е някак по-различно! Карай да върви и големи яйца!
Живея доста години извън страната, нито ден не е спирала водата-чудна работа!!! Нито се е влошавало качеството и ако е валяло-чудна работа!!!

Анонимен каза...

Троян се прочу с гейско-педофилски скандали съпровождащи Троянския манастир, а сега и с ниско качество на предлаганите луксозни хотелиерски и скъпи услуги. Ще понесе ли някой отговорност или всичко случващо се е случайно?

Анонимен каза...

Истината е, че ТВ-медията си е направила репортажа "на чужд гръб". Всичко е представено едностранно и извадено от контекста. Туристите, ловци на безплатни почивки сме ги виждали много. А жената, която скачаше по тоалетното казанче направо "в ефир" го разби.

Анонимен каза...

Проблемът се корени в липсата на търпение, комуникация и култура. Почти на 90% съм сигурен, че въпросните ,, курортисти" са парвенюта, които са се видели с някой лев и са решили, че всичко им е позволено. Защо смятам така? Ами един интелигентен човек не би тръгнал на бой срещу персонала, не би постъпил използвайки сила, заплахи за саморазправа и прочие.

Анонимен каза...

Да речем,че въпросната ситуация е нещо обичайно за хотелите в Чифлик.Проблемът е двустранен.Случаите, в които гостите са разглезени първенюта , не са рядкост. Но е факт,че Веника,Балкан и Дива, са в ужасно материално състояние.За персоналът няма да говорим,просто няма кой да ги научи,кадри на ниво администрация не се произвеждат.Сервитьори и готвачи също няма. А от години и минералната вода е кът.

Анонимен каза...

Аз пък съм сигурен,че историята с мътната вода е истинска, защото имам вила в с. Горно Трапе, в която пролетно време тече същата мътна вода. И когато си позволих да се оплача на ВиК ми беше отрязан достъпа до вода изобщо. Чувал съм, че подобен проблем съществува и в Попешка. За четиризвездните хотели поне има шанс, а за нас обикновените граждани - никакъв.

Анонимен каза...

Абе много ми е интересно ,как може да се заблуждавате ,че за по 200 евро на месец заплата,ще намери някой квалифициран,коректен и работлив персонал.Та то в африка и китай вече взимат по повече.Всичко е пълно порно в БГ.Като започнеш от измислените бизнесмени, минеш през измислените първенюта клиенти и чак тогава идва ред на измисления персонал.Просто няма как да е другояче,у нас всеки се занимава с това което не му е работа и не го разбира.

Анонимен каза...

Водопровода който обслужва хотелите в Чифлик е частен - на Пламен Данов. Въпросния господин си е присвоил съоръжението, което някога е правено от всички хотели и финансирано от Спарки Елтос.
Всеки месец Пламен Данов събира луди пари от хотелите затова че им предоставя "вода по водопровод", без да има някакво отношение към поддръжка, качество и т.н.
В конкретния случай - придошлите води след дъждовете запушват водохващането, отрязват достъпа до него и отнасят част от заустването.
Кореняк чифличанин съм и това което пиша е самата истина.
И нещо друго - гостите на хотела които са създали суматохата и са снимали стаблети са агитирани от журналистката от Нова телевизия Виктория чанкова - много близка приятелка на предишните собственици.Удобен случай да се дискредитират сегашните, А и след като банка Пиреос си изтегли рекламите от Нова и ги даде на БТВ - какъв по удобен начин за раздухване на случая.Що се отнася до казанчето - такива има във всеки друг хотел.Гледайки госпожата как го "клати" човек си мисли че а още малко и ще го нахлупи на главата си.

Анонимен каза...

Баба Гуси
Мдааа, само атомна бомба ше оправи пейдзажа, от по-големичките така, може и китайска, да е по-малък масрафа.

Анонимен каза...

А бе № 15 кореняк Чифликчия,
плесента из хотела и баните му Виктория Чанкова ли да изчисти?
Може би такова ти е разбирането за хигиена - Чифликчийско. Няма
оправдание за толкова мръсотия събрана с години. Тук парцал не е
бърсал от години. Истината е че хотела е занемарен, а журналистката не лъже.

Анонимен каза...

Кореняк Чифликчия,сигурно въпросната Чанкова е потрошила басейна,и забила тръбата да стърчи ?Както и мухъла в стаите,както и ръждясалите тръби ?

Анонимен каза...

Цялата работа е в ЛАКОМИЯТА на хотелиерите! Обаче това вече им изигра курвачка! Сега ще духат, но какво ли, като и супа няма!

Анонимен каза...

Сондажа на топлата минерална вода е направен от Проучване и добив на нефт и газ -град Плевен.Подарен е на село Чифлик за имот, на който да бъдат построени бунгала за почивка.От тогава са минали доста години!Троянска община дава на концесия на Пламен Данов СОНДАЖА?!? Сондажа не се поддържа.Защо Данов трябва да печели от него ,а не ОБЩИНАТА? Нарушава се Закон от Конституцията на Република България! Х-л Веника,а и други малки хотелчета използват питейна вода,за да пълнят басейните и лъжат клиентите си! Рядко използват минерана вода.Единствено х-ли Балкан (Пламен Данов ,Светльо Дочков, Антикаджиев) и Чифлик(Кардаша )използват постоянно минерална вода.А каква цената за нощувка на един човек??? КОСМИЧЕСКА!!! Подръжка на хотели и басейни няма! Не се влагат пари! Трябва само собствениците да печелят! Персонала на всички хотели е под минимума! Задавам въпроса -ЗНАЕТЕ ЛИ НА 200 човека колко ПЕРСОНАЛ се полага??? Сервитьори, бармани, готвачи, камериерки, подръжка...Ако една нощувка в хотел е над 120лв. на човек,преставете си каква е печалбата на собствениците! На нашето Черноморие ще ви излезе по-евтино! За сравнение ще кажа ,че цените в Гърция са много по-ниски от тези на х-лите в село Чифлик! Мои приятели, работещи в х-л в Гърция,искаха да почиват в х-л Балкан ! Оказаха се неприятно изненадани! Цените са ужасно високи,а предлаганите услуги-:)-( закуска на блок -маса към цената на нощувката и нищо друго) смешни за стандартите!А погледнете стаите?!? По добре отидете на хижа ...Да не говорим за заплащането....Ако Ви платят заплатата навреме ще сте доволни и на 400 лв(това е висока заплата). А ако ги получите след 4 месеца? ...Ще имате ли желание да работите за тези бедни собственици на хотели???Да не говорим за работно време в някои хотели....Пак нарушение на Кодекса на труда! От 8 часа може да работите и 28 часа без прекъсване особено на празници...От тук идва въпроса само собствениците ли са нарушители??? РИОКОЗ, ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА,ОБЩИНА ТРОЯН.....и още кои...??? Служителите ,които са превърнати в роби,нямат вина за ставащото! Някой беше написал лоши думи за камериерките...Без наличност нанеобходимите препарати той ще се захванели с почистването на една стая? А ако е повърнато в мивката....без ръкавици ЩЕ ПИПНЕ ЛИ? Знаете ли тези работници-роби на какво унижение са подложени? Ако всичко това се поправи-можем да говорим за по-висока квалификация на персонал! Но един ПРОФЕСИОНАЛИСТ иска да бъде оценен труда му!!! В Троян има много такива от по-старата школа,но всички избягаха...?!? На други места техния труд е оценен достойно-Банско и др.зимни курорти, София, Благоевград ,Черноморието, по корабите и всички страни в ЕС но и извън него! Кой изгони професионалистите от Троян??? Всеки един от тях предпочита да си живее в къщи със семейството си, а не да се скита.... Това е нашата реалност! Всеки един хотел е закупен с кредит от банки! Собствениците печелят докато могат -после фалит! Пари не се влагат в нищо! После да му мислят банките и работниците(те са истинските потърпевши)!Банка ще вземе хотела, а работника заплатите си? Да не говорим за сивия сектор! Колко хора работят без договори???Или на 4 часа? Но защо на 4 часа като може направо без договор!!! И следва за втори път въпроса- КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА??? Изнесох Ви всичко от кухнята на Туризма, Общината и Държавата...Дадох достатъчно информация.Изводите оставям на Гражданите! Изнесената информация може да бъде проверена от всяка държавна институция! Тези институции трябва да се самосезират! А Общината да си провери договорите за концесий! В тях има клаузи! Тогава ще имаме по-добър туризъм!

Анонимен каза...

Ако бяхте се поровили малко в медиите щяхте да разберете че хотела е фалирал и банката е собственик от няколко месеца. Тепърва инвестира и променя начина на управление. Това не става автоматично а всички дефекти са резултат от "доброто" управление на предишните собственици.....разбира се туристите не са длъжни да се радват на мръсотията но част от тях са доволни от хотела ако съдим по форумите. Просто удобен момент да се очерни някой, не че случва рядко в България.

Анонимен каза...

Абе банката е от бая време собственик на въпросния хотел. По едно време дори го бяха кръстили Камелот?!?!?!Личи си,че за времето от което е собственик една стотинка не е вложила за поддръжка.Разбира се,гостите изобщо не ги интересува това,защото те отиват на почивка и очакват да получат това за което плащат.

Анонимен каза...

Нито на Банско се плаща добре нито на круизните кораби, само на скандинавските фериботи има добри оферти и то само за отделни специализирани длъжности. Камериерките само в Европа или САЩ печелят добре понеже се заплаща в евро или долар но там заплатата е пак ниска за стандарта на живот- изобщо кой за каквото учил това получава. Високото образование носи висока заплата. Не случайно в миналото всички са се стремели да изучат занаят..... В малките градове в България заплатите са ниски и това е негласно картелно споразумение между фирмите от бранша. Но за това никой не говори. Аз работя от двадесет години в хотели и не съм виждал камериерка която да си свърши работата докрай съвестно без пропуски без да се налага да има проверка. Винаги има проверки и мрънкащи камериерки, които заплашват че ще напускат но си стоят там ..... Дори в елитните пет звездни хотели има постоянно текучество на камериерки и примерно за Банско заплатите не са повече от 500лв с малки изключения но труда е робски и понякога без почивка. На корабите повечето персонал освен крупиета и някои други по скъпо платени позиции....всички останали са евтини роби а в свободните дни имаш наряд да миеш палубата или други подобни длъжности и никой не пита дали искаш или не...просто си длъжен. Нямаш право да се движиш по друга палуба освен на нивото където работиш- нещо като в казарма. Иначе отстрани всичко непознато изглежда много по добро от нашето..... Истината е че за да печелиш добре трябва да работиш за себе си или във богата компания където изискват скъпо платени специалисти ако имаш необходимото образование и умения..... Високото образование и квалификация в цял свят носи достатъчно добри доходи. В България това все още не е така но скоро и това ще стане. Все пак всеки има избор как и къде да се развива. Всичко друго са илюзии на бедния работник, който иска повечко пари за малко и по възможност по лека работа.

Анонимен каза...

Хотела не отговаря на категория 4 звезди!20 и 22 са прави! Да се направи проверка на категорията.Всички хотели в Чифлик не отговарят на изискванията! Гъркът защо в Гърция не направи така? Там законите са жестоки и се спазват! Ако се направи цялостна проверка във всечки хотели в селото ,ще излязат наяве стотици нарушения на бял свят! Като почне от работниците без договори ,мине през всички институции и се завърши с категорийте...Идва ми да стисна ръката на 20- мястото на държавата! Това са държавни контролни органи.Дали биха направили подобно нещо?

Анонимен каза...

Проблемът е на собствениците. Те да му мислят за резила.

Анонимен каза...

23 -Един истински професионалист притежава образувание, квалификация и то не една, а поне 4-5 и най важното- опит! Опита се трупа с много години труд и повишаване на квалификацията! Да имаш 4-5 квалификации ,означава образувание! И не се спира до тук.. В Банско 500 лв.вземат хора без такива квалификации и с трудов стаж в бранша от 1 до 7,8 години,но може и повече години, ако не са с необходимите квалификации! Такива хора взимат над 1000 лева.И това не е шега! Не си прав в твърдението за хората с много стаж и квалификаций! Тоест необходимото образувание! Тези българи са търсени и в България и в другите държави! В България има липса на професионалисти и статистиката го отчита постоянно.Иначе си прав за картелното споразумение и робския труд. Аз също работя в бранша толкова години и гарантирам, че и камериерките си вършат работата много добре и не е необходимо да им се виси над главите! За най-малкия пропуск се уволняват и така не им се плаща.Незнам къде си работил, но във всяко стадо има черни" овце".Ако един не си върши работата,другите го носят на гърба си! Твърдя, че споменатата заплата 1000 лева е ниска за труд , който се полага от професионалистите! Всеки професионалист е и психолог! Аз лично съм изучавал психология в професионалното си образувание.Днес това не се изучава и за това младите не могат да се справят с работата и изненадващите ситуации.... Да не говорим,че ако обслужват примерно 100 човека, се натоварват не само физически, но и психически и трябва да създадат настроение на тези хора.А хората са отишли с парите си! ...И в тази ситуация с хотела са прави! Виновен е собственика! И никой друг-хотела е негов!

Анонимен каза...

Поздравления за 20! Това е самата истина! Ако Данов и сие са собственици на сондажа трябва да се самосезира прокуратурата!Члeн 18 от Конституцията на Република България! Ако е концесия-Община Троян! И да се видят нарушенията! Не да играят парите! Едно е сигурно -има нарушение на договора за концисия.Не е необходимо човек да познава законите,за да разбере,че всичките собсвеници на хотели в Чифлик нарушават законите по различни начини! Тук държавата трябва да си свърши работата....Къде са Държавните институции? Това трябва да бъде първия въпрос на медиите! Цялостна проверка и носене на отговорност! Да видим дали Нова телевизия или друга медия ще на повдигне въпроса към институциите? Ще разберем бездейства ли Държавата!

Анонимен каза...

Дреме му на Данов.Водата като цяло в Чифлик, не достига.

Анонимен каза...

Чудя се, защо общината не реагира? Там знаят, че извора е държавен иследователно нищо не са давали на Дянов. Но мълчат! Освен това в областа на туризма липсват каквито и да са идеи за целенасоченост. В общината няма човек един анализ на средата да направи! Да не говорим за Сираков - там нещата са плачевни.

Анонимен каза...

Аха, като ти гледам обаче граматиката, ми иде да ревна (:

Анонимен каза...

всичко е объркано още в началото. След като няма изградена инфраструктора, бива ли а се строи

Анонимен каза...

Айде сега - старите собственици били виновни. Пълни глупости! Банката е собственик от 2 години и половина почти. Тоз грък не си помръдва пръста и е очевадно, че не го интересува нищо за хотела.
И много е прав номер 14 - кой ще ти работи професионално за 400 лв? Какви професионалисти очаквате, като там се извървя да работи половината град, както и във Феята измислена? Ами няма кой да работи за без пари. Има, обаче некачествено, разбира се. Преди познавам хора, които работеха от самото отваряне на хотелите, а сега през два месеца са нови ...
Ами правете си изводите сами ...

Анонимен каза...

Ами тогава си клечи във форума на даскалички по български и се прай на начетена фръцла

Анонимен каза...

26, ако всички в туризма са с такова ОБРАЗУВАНИЕ като твоето,бог да ни е на помощ????? Жестоката истина е,че състоянието на туристическото предлагане в община Троян е под кота "0". Ако в Чифлик и Шипково изчезне минералната вода,туристите ще се явяват като извънземни.Този отлив от туристи не е случаен за общината.За какви специалисти говорим, като отговорни "служители"бивши и настоящи в Общината неправят разлика между брой туристи от брой реализирани нощувки от тях.Началникът на туризма е военен?????

Анонимен каза...

Банката е търговец на пари, а не туристическо дружество.

Анонимен каза...

Браво на г-жа Донка Михайлова ! Коквото и да си говорим - до сега в Троянско такъв скандал не сме имали ! Още един път браво !

Анонимен каза...

Сондажа на минералната вода се стопанисва от Басейнова Дирекция Плевен и всички плащат по 0,50 лв на изразходен кубик вода на същата дирекция.Пламен Донов е приватизирал водопровода за питейна вода и всеки месец събира по 1500-1600 лв от хотел без изобщо някъде водата да минава по водомери. потърпевши са и Веника, х-л Блян , Елора, Вълевите къщи, Фея, комплекс Чифлика и доста по малки потребители.

Анонимен каза...

36-ти, смешен си, човече!

Анонимен каза...

И който не плати 1500-1600 лева ,Данов му налива кална вода във водопровода,като на Веника?
Виж сега, и аз обичам да пуша марихуана,весело е,ама не и да се излагам .

Анонимен каза...

34,знам те аз! Натискаш се за място в Общината! Защо? Пречила ти правописна грешка? Да ти имам твоето образование! Ние не висим в пространството на интернет с часове,за да четем и пишем платени коментари! Като имаш на книга,такова образование ,знаеш ли на практика как е? Всеки собственик на хотел сам трябва да си подсигури работа на персонала! Това не е задължение на Общината! Само в интернет не става! Трябва договаряне...Ти знаеш,нали имаш образование?!? Затова хотели са празни,заради такива разбирачи като теб!Кой управител,кой мениджър? Все хора на този или онзи...А от нищо си нямат понятие! За твоя информация преди години в професионарните училища се учеше психология! Но ти явно знаеш как се работи с хора? Нападаш и си пробиваш път към висока длъжност! Браво!

Анонимен каза...

Чаде,не съм 34-ти,ама искам да ти кажа,че си се объркало. На 160 чиляка във Веника,да казваш,че хотелите са празни,не знам колко народ трябва де натъпчат,че да са пълни ?О,миличко,извинявай!Забравих за онази прословута троянска черта -ЛАКОМИЯ! Все е малко,колкото и да е.Кръчмите празни,хотелите празни,магазините празни,няма,няма и пак няма!

Анонимен каза...

Само така г-жо Михайлова,ние сме с ВАС!

Анонимен каза...

Балкански манталитет, колкото и да им даваш все не доволни.......

Анонимен каза...

На кого даваш , и какво даваш?

Анонимен каза...

41 -160 човека я открий в делничен ден или сега примерно! Всеки ден не е Великден!

Анонимен каза...

Хотелите в Чифлик се радват на повече от добра заетост,въпреки високите цени и този проблем. Всеки един хотел преживява подобни неща,може да проверите в сайта visit.bg.Но това е проблем на собствениците. 45-ти, ще ти отговоря ,защото личи ,че си просто човече и нямащо нищо общо с този бизнес. След великденските празници, отново идва голямо прекъсване покрай 1-ви май.По начало местата за настаняване в троянско, покрай тези дати се продават(термин от туризма,разбирай резервирани и платени),с месеци напред.Нормално е в дупката между двата да има отлив,да не кажа,че и празни бази.Но дори и сега хотелите пак са имали достатъчна заетост.Научете се,че лакомията е много лошо нещо и спрете да плещете глупости!

Анонимен каза...

46-просто човече ти казва ,че тези пари се превеждат по сметка на собствениците! Пари за заплати на персонал няма! Лакомията е на собствениците! Ако такива като теб отидат на място и си плащат на място ,може да се съберат пари за заплати на персонала! Преди това се плаща зареждането и други сметки с парите в наличност! Явно колко си на вътре в нещата!

Анонимен каза...

Ма верно си тъпо копеле,47-ми.

Анонимен каза...

48 -умът ти събира ли се в главата ти? Има ли гънки в твоя мозък? Това ли ти е начина на изразяване?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |