Отвориха прохода, обещанието бе спазено

* Днес по обед (сряда, 5 февруари) бе пуснато движението през Троянския проход; остава ограничението за товарните автомобили – да са без ремаркета и полуремаркета
Можело значи
Актуална снимка от камера на хотел „Сима”, Беклемето, 5 февруари
ДНЕС, 5 февруари, около 13:00 ч. екипи на областните пътни управления на Ловеч и Пловдив  са „пробили” Беклемето и проходът е бил отворен за движение. Информацията бе официализирана малко по-късно (13:20 ч.) и в сайта на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), но с уговорката, че „остава в сила ограничението товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода”.

ПРИПОМНЯМЕ, че споменатото ограничение бе въведено на 25 януари – след падналия през нощта и сутринта на същия ден първи по-сериозен сняг за тази зима. На 27 януари от АПИ въведоха пълна забрана за движение през Троянския проход, с други думи – както се случва всяка зима, прекъснаха за неопределено време най-пряката и удобна връзка на част от централна Северна България, в това число Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България. Същия ден (27 януари) на среща с кмета на Троян Донка Михайлова по нейно настояване шефът на АПИ инж. Стефан Чайков обеща проходът да бъде почистен и отворен за движение най-късно до 10 февруари.

ВИЖДА СЕ, че обещанието на инж. Чайков бе спазено. Но няма защо да се залъгваме – ясно е, че това стана възможно благодарение на метеорологията (спиране на снеговалежите и затопляне на времето); може би ако снегът и студът се бяха позадържали, нямаше да е толкова лесно и все пак – браво за изпълненото обещание! А може скоростното отваряне да значи друго – че технически проблемът е решим и стига да има управленска воля, Беклемето няма да стои затворено по 3-4 месеца в годината, каквато бе досегашната практика.

Т21

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

Госпожо кмет, поздравление за успешните преговори с АПИ !

Анонимен каза...

Наистина кмета в момента е успешен, не познавам друг, който да милее толкова много за града ни!

Анонимен каза...

Госпожо кмет, поздравления за успешните преговори с времето!

Анонимен каза...

3-ти, не си оригинален! Когато има управленска воля, нещата се случват.Никой до сега, години наред, не можа да накара пловдивчани да се размърдат и явно сега това бе постигнато. Може пак да има периоди, в които проходът да е затворен, но няма да е затворен 4-5 месеца.

Анонимен каза...

Руслано,ти ли си ма ?

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

3ти и 5ти ме развеселиха:))) Моето мнение е,че проходът е отворен, защото просто времето позволява:)

Анонимен каза...

Не, 7-ми! Поетият ангажимент е пътят да бъде отворен до 10-ти, а стана по-рано защото времето позволява. И дали ти изнася или не, на теб и на тебеподобни, единственият коментар е "значи можело"! Колкото и да не ви се ще да го чувате!

Анонимен каза...

В Троян дори до днес може да се забележи доста изостанал лед по пътното платно.(до Поделението и улицата към зад Автогара). При много обилен снеговалеж този проход щеше да бъде отворен едва началото на май. Но все пак има светъл лъч. При предишното управление едва ли щчхме да пътуваме толкова рано през Беклемето.

Анонимен каза...

Признавам кметицата ако направи тунел под Балкана. Но че работи жената, работи. То това е тънкия момент, баланса. Не е въпроса да не си облизваш пръстите, но и като предните да крадеш 24/7, и това не е работа.

Анонимен каза...

И за какво ти е тунел, бе къртицо издъдена ?

Анонимен каза...

Поздравления! И през годините назад е имало леко подобряване в метеорологичната обстановка, но Прохода си оставяше затворен! Усилия и пак усили! Вижда се, че имаме работещ кмет!

Анонимен каза...

Къртицата съм, искам тунел, да мога да си ходя на село по-бързо. И на пазар и на панаир в Пловдив майна, и на пазар на булки в Димитровград, и за Бургас е по така, и за Гърция...

Анонимен каза...

Почвай да копаеш тогава, изчадие подземно !

Анонимен каза...

Стига сте писали, че е заради времето! Миналата зима също беше топла, без много сняг, но прохода беше затворен?!? Поздравления за г-жа Михайлова.

Анонимен каза...

Разсмивате ме скъпи съграждани ! Когато нещо не е свърпено - виновен е кмета и управата. Когао е свършено - станало е случайно ;)))

Анонимен каза...

Хубаво е да се усмихваш от време на време.Че иначе са виж на къв буруск си заприличала !

Анонимен каза...

Всичката работа на комунистите е такава. Прохода не е затварян, ама те са го отворили:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Това хубаво. Сега да вземат да изчистят улиците в града. Или и тук ще отчетат, че улиците са изчистени, когато слънцето разтопи снега и леда?

Анонимен каза...

5-ти, точно такива им трябват на комунистите. Отчаяни фалирали глупаци, които за нищо не стават. И за къшея хляб на муфта са готови да захвалят, ако ще и на л..йно.

Анонимен каза...

Захвалването по адрес на Михайлова,все повече заприличва като това във възхвала на Акимов. Видяхме след него какво остана,да видим и след управлението на Михайлова, какво наследство ще получим!

Анонимен каза...

Ако си бяхте оправили и датата в анонса и под снимката, нямаше да е зле ...

Анонимен каза...

На пиарката и на секретарката, а също и на секретаря това им е работата, да захвалят и да пишат колко много работа се върши.

Анонимен каза...

Отвориха го сега когато няма сняг, а знаят ли как се отваря при 4 метра преспи и продължителна зима. При такава зима всеки може да се хвали.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |