Троянското БСП нахока АБВ

* Двама депутати, зам.-министър и Евгений Узунов дойдоха за форума на БСП – Троян * Кольо Кацаров призова към мобилизиране на твърдия електорат * Д-р Валя Александрова: Срам ме е от Първанов * Дилян Енкин: С послушание не става
Нас червеното знаме роди ни
На трибуната: Евгений Узунов, Донка Михайлова, Димитър Горов, д-р Емил Райнов, Васил Василев
МОЖЕ БИ някои ще кажат, че не бива да обръщаме толкова внимание на една местна троянска партийна конференция, пък била тя и на управляващата партия БСП (салонът на Общината, 24 януари, петък). И сигурно с основание. Но в случая имаше нещо по-особено. Какво?

НАЙ-НАПРЕД – официалната трибуна. На конференцията на троянските си съпартийци бяха дошли двамата БСП депутати от нашия район – д-р Емил Райнов и Димитър Горов, който е и областен партиен председател, зам.-министърът на културата Васил Василев и землякът ни, член на националното ръководство и един от най-силните хора в столетницата Евгений Узунов. Защо бе този ВИП десант не е трудно да се досетим – ако се наложи, да се посочи правия път в скандала с АБВ (групата на експрезидента Георги Първанов), в чийто епицентър бе и една от знаковите фигури на троянските червени, бивш кмет три мандата и настоящ зам.-председател на БСП – Троян и шеф на групата на социалистите в Общинския съвет инж. Дилян Енкин.

Водещият Николай Малчев бе и рожденик в този ден
К. Кацаров: „Противникът е разколебан, но трябва да се внимава”
КОНФЕРЕНЦИЯТА започна весело – с коментар на водещия и рожденик в този ден Николай Малчев, че никога на рождения му ден не са идвали толкова хора; както си му е редът, г-н Малчев не пропусна да почерпи присъстващите, с бонбони, явно питиетата бяха за по-късно. А деловата част тръгна с доклад на председателя Кольо Кацаров, в който нямаше нищо необичайно. Управлението на ГЕРБ в предишния мандат бе определено като „това арогантно управление”; а последствията от него – катастрофални: институционална криза, заплашена демокрация, негативни социално-икономически тенденции, нужда от възстановяване. На другия полюс бе оценката за кабинета Орешарски и управляващата коалиция на БСП и ДПС: повече спокойствие в обществото (твърде странна, по нашему, оценка на фона на многомесечните и многохилядните протести с искане за оставка – бел. Т21), внесени повече от 50 законопроекта, силно социално ангажиран бюджет, отнемане на права от офшорките, стабилност на кредитирането и т.н. Без заобикалки бе заявено, че БСП – Троян „подкрепя категорично правителството на Орешарски”, а като доказателство бе дадено троянското участие в 4 контрапротеста.

КАТО ОСНОВНА цел на троянските социалисти г-н Кацаров посочи работата в посока убедителното спечелване от БСП на предстоящите през м. май избори за евродепутати. И още – недопускане на ГЕРБ да се завърне във властта; „Противникът е разколебан, но трябва да се внимава”, предупреди лидерът на троянските социалисти. А големият въпрос, който остава и който още не е решен, е – ще бъде ли преодолян неолибералният и корупционен модел, наложен от ГЕРБ. Посочени бяха и оперативните задачи пред троянското БСП, като една от важните е „мобилизиране на твърдия електорат”. И тук някъде стана дума за АБВ, като г-н Кацаров преповтори оценката на лидера на БСП Сергей Станишев, че с действията си и с евентуалното си участие със самостоятелна листа на евроизборите Първанов и неговите хора играят за ГЕРБ и във вреда на БСП. За активното участие в АБВ на зам.-председателя на БСП – Троян инж. Енкин – не се чу нищо.

Станислав Съев:„Ако искат втора листа, да го правят извън БСП”
НО ПЪК в по-нататъшния дебат АБВ и г-н Енкин бяха основна тема, а тон даде общинският съветник и претендент за председателския пост в БСП – Троян на последната изборна конференция инж. Станислав Съев. Той оцени настоящата ситуация в БСП като „много неприятна” и бе категоричен – БСП не може да се яви на избори с повече от една листа, ако някой се опита да направи подобен ход (разбирай АБВ), в партийния устав са залегнали нужните санкции и те трябва да се приложат безкомпромисно („Не бива да има „Анатема!”, но трябва да ги предупредим, че ако искат втора листа, да го правят извън БСП”). Подобна бе оценката и в изказването на лидера на младежите в БСП – Троян и общински съветник Росен Веселинов, който от трибуната изрази възмущението си от Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков и цялото АБВ, като деликатно името на Дилян Енкин бе премълчано.     

И ТУК ДОЙДЕ моментът на най-безкомпромисното изказване – на бившия лидер на БСП – Троян д-р Валя Александрова. В казаното от нея липсваха заобикалки и тя направо бръкна в партийната рана: „Вододелът е толкова дълбок и аз не желая да чуя представителите на АБВ!”. Д-р Александрова използва и още по-силни думи, като заяви, че я е срам от стореното от Първанов и компания. И я е яд, че партията, включително организацията в Троян, включително тя самата са хвърлили толкова сили за избирането на Първанов за президент и на Калфин за евродепутат. „Той (Първанов) беше наше дете, но ни предаде”, обобщи червената лекарка. Държането на Румен Петков пък бе определено като „абсолютно хулиганско”. Д-р Александрова постави и безкомпромисна дилема пред Дилян Енкин – или с нас, или в АБВ. Подобна твърда позиция изрази и Иван Христов, кметът на с. Голяма Желязна; „Горд съм, че съм ортодоксален социалист”, заяви от партийната трибуна г-н Христов и предупреди, че случващото се с АБВ „поставя на карта съдбата на нашата партия”. И други говориха в същия тон.

Дилян Енкин: „С послушание не става”
ТОГАВА, очаквано, монолитността бе разбита – от Здравка Боровска. Тя призна, че силно е обезпокоена от случващото се в партията, но изходът бил един: „Тия двамата (Първанов и Станишев), ако са мъже, да седнат и да се разберат”. И буквално извика – откъде накъде Станишев ще се извинява на ДПС и турците, защо не ги накара те да се извинят за атентатите и жертвите на Гара Буново. Много емоционална, ораторката попита кой точно управлява България в момента, защо няма коалиционно споразумение, защо никой не говори за политическите грешки на Станишев, които са причина за случващото се.

ДУМАТА ВЗЕ и Дилян Енкин, който видимо бе притеснен, но ако някой очакваше разкаяние, остана излъган. „Не помня такова масово присъствие на конференция на БСП в Троян. Това е най-трудната ни конференция от години”, заяви г-н Енкин. И след това свали картите си: „Ако някой мисли, че този мой ход (присъединяването към АБВ) е емоционален – лъже се. Аз съм в АБВ от създаването му, още когато Георги Първанов беше президент. И съм убеден в тази идея”. Ораторът мина и в настъпление, като попита какви позиции е спечелила БСП след отстраняването на ГЕРБ от власт, кой диктува нещата в правителството на Орешарски, защо в партията избягват дебата за политики и няма ясни политически цели, защо няма задълбочен анализ за сегашното състояние на БСП. „Ако така продължава, доникъде няма да я докараме, с послушание не става”, обобщи човекът на АБВ. След Енкиновата реч имаше няколко изказвания „против”, едно „за” и едно „въздържал се”, както можем да определим призива на кмета Донка Михайлова „Не се намразвайте!” и напомнянето й, че „омразата е признак на слабост и ще ни вкара в задънена улица”.

Евгений Узунов: „Защо, Диляне, не се изказа на конгреса на БСП?!”
НА ФИНАЛА думата взе голямото началство – Евгений Узунов, който поясни, че говори и от името на останалите гости (двамата депутати и зам.-министъра). Г-н Узунов говори дълго и сладкодумно в защита на правата линия (линията на ръководството на БСП). Тезите му: АБВ обслужва ГЕРБ; Първанов говори, че трябва да се говори за политики, но единственото, което предлага, е нова листа; партията направи Първанов президент, а сега той я предава; изходът – ако продължат с АБВ, Първанов и другите вървят към (само)изключване от партията. Евгений Узунов се обърна с доста рязък въпрос към Дилян Енкин: „Защо, Диляне, не се изказа на конгреса на БСП, защо не критикува там, а го правиш след това?!”. Един вид – защо търсиш разцепление, а не диалог.

В КРАЯ конференцията свърши и формалната задача, заради която бе свикана – да посочи своите претенденти за включване в кандидатската листа на БСП за евроизборите. По-точно – да избере четирима от спуснатия от централата по-широк списък. Троянските номинации са: Георги Пирински, Евгени Кирилов, Маруся Любчева и Сергей Станишев.

Т21 

Още по темата:

58 коментара:

Анонимен каза...

Мас от свиня и власт от комунист, се вземат само с дране!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тези се събрали да оправят партията. Защо не казаха една дума как да се оправи градът. Тези сигурно вярват , че севернокореецът Гонг е кацнал на слънцето , толкова са им промити мозъците от правата партийна генерална линия.

Анонимен каза...

какво общо с Троян имат тия меки леви китки ,че ще номинират за да лапат тлъсти заплати в ЕВРО/

Анонимен каза...

Прави ли ви впчеатление,че откакто направихме Донка кмет, изрязко концентрацията на висши комунистически деятели в Троян се увеличи ?
Троян- бастион на комунизъма!

Анонимен каза...

Комунисти-хомосексуалисти! Да не кажа педерасти!

Анонимен каза...

Боклукът на нацията и потомците на Ивайло свинарина. Там им е мястото в евр. парламент - в новото политбюро, за да им плащат милионите напуснали заради тях страната, и тези които тепърва ще я напуснат - заплати по 20 000 Евро!

Анонимен каза...

Браво,господин Енкин.Гласувах за Донка Михайлова само защото Вие я представихте при нас.Не съм се излъгала във Вас.Достойна позиция!Кандидатирайте се отново за кмет.Всички ще гласуват за Вас.

Анонимен каза...

Как е по-правилно да се казва - "Тройна коалиция", или "Руска тройка"?!

Анонимен каза...

Докато в Чехия отказват да допуснат посещениекомунистическата партия на Украйна, в Троян/България се събират на високо равнище. И послсе стоим,бъркаме си в носовете и се чудим, защо сме зле!
Това трибуквие трябваше да се забрани,а всички негови представители да гният в затвора !

Анонимен каза...

Достойна позиция на Дилян Енкин....И други критикуваха правителството и назначенията ама сега се крият като мишки в хамбар....................

Анонимен каза...

Винаги съм се възхищавала на партийната дисциплина, затова столетницата е оцеляла толкова години. Колкото и да плюете, помислете колко партии се създадоха през годините и изчезнаха. Но логиката- който не е с нас, е против нас, не мога да разбера. Значи ще унищожим всеки, който мисли различно! И не на последно място, партията ти налага и за кой да гласуваш, тя спуска, ти казваш-да! И отново парашутисти. Аз съм от това поколение, което е живяло достатъчно в еднопартийната система и се опитвам да разбера, но не мога. Знам, че за по-младите е изключено. Какво ще прави столетницата, когато всичките й членове измрат?

Анонимен каза...

Това,че БСП се дава на турци да я ,,изнасилват" ми е безразлично,ама това,че БСП дава на турци да ,,изнасилват" България е НЕПРОСТИМО!

Анонимен каза...

гатанка за теб,9ти: Тройната коалиция е руска, а БПЦ(не е Българска Првославна Църква) е палава шведска тройка - познай кой е БПЦ и лапа като за последно на шведската маса?

Анонимен каза...

Като гледам телевизия и чета вестници всеки ден разбрах:
Ще гласувам за ДПС на следващите избори,само тя е партията която мисли за свойте избиратели,винаги е във власта и не губи парламентарни сили и влияние

Анонимен каза...

Дето се казва, кой каквото си направи, никой не може да му го направи. Всички сте искали пазарна икономика, искали сте да станете бизнесмени, а сега политиците и банкерите ви виновни!

Анонимен каза...

Донка нещо много подпухнала ми се види.

Анонимен каза...

Каде е тази пазарна икономика? За хората с куфарчетата има феодална икономика.

Анонимен каза...

17-ти, според мен много по-подпухнал е пияницата Димитър Горов, който беше хванат преди известно време че кара пил и не знам последва ли някаква санкция след тъпанарското му извинение: "Е нали нищо лошо не е станало." Тези коват законите / за тях/.

Анонимен каза...

Прибира се Орешарски в къщи с усмивка до ушите:
- Жена, уволниха ме!
- Защо си толкова радостен?!
- Защото другите ги тикнаха в затвора!

Анонимен каза...

Заставам твърдо зад Енкин,браво! Човек трябва да има позиция,а не да е "безгласна буква" в столетницата! Защо никой не казва каква е тази коалиция с ДПС, има ли някакви принципи в нея, има ли подписано коалиционно споразумение? Оставам с впечатление, че каквото поискат от ДПС, всичко им се позволява! И защо като дойдат избори, все се спускат "парашутисти", а не се издигат местни хора за водачи на листите? Прав е Енкин, не става само с послушание, някои истини трябва да се кажат, макар и да са неудобни за някои!

Анонимен каза...

Аплодисменти за Енкин,отново доказва че е с мнение и позиция.Вероятно някои са се надявали че Дилян ще се скрие и няма да отиде на конференцията но той отново показа че е мъжко момче-застана пред всички и каза какво мисли!А спокойно можеше да си кротува,да възхвалява Станишев и шайката самозабравили се около него и да очаква в замяна някоя сладка държавна службица!

Анонимен каза...

Тез всичките по снимките са айдуци от класа,вии си чакайте да ви оправят.

Анонимен каза...

17-ти, Донка си е много добре. Е, колкото може да бъде. Преди местните избори Енкин ни я доведе в квартала. Слисах се, като я видях. Бях виждал плакатите. Наяве, леле, мале! Но нали си викам, то нормално, избори, все пак.Докарали са я жената с фотошоп. Само че сега разбирам, че всичко при нея е тунинговано. Уж се възмути от действията на правителството. Да, обаче междувременно размисли, че колкото да се възмущава, твърдото ядро на партията ще си останат повече като брой. И ни лук яла, ни лук мирисала. Порица набързо Енкин. Що се е опълчил срещу нейните хора. Г-н Енкин, съжалявам, че гласувах за нея. Направих го само защото вие гарантирахте, че е честен и почтен човек. Сега обаче тя ви опроверга. Сигурно не помните, но тогава казах, аз поддържам вас. Кто кажете вие, ще гласувам за нея. Допуснах грешка. И вие допуснахте грешка. Тази жена не е почтена. Гледа само партийната подкрепа. Прави тънки сметки. Не искам такъв човек за кмет.

Анонимен каза...

Енкин си е надделял на хала, него не го гледайте. Той си изкарва пари. А тези всичките от снимките ако не е партията, голи и боси ще ходят, нали не могат на две магарета сеното да разделят.

Анонимен каза...

Гнусни,омразни червени курви продажни.Заради вас сме 100 години назад от Европа,вие спряхте нормалното развитие на България,вие избихте 50000 човека без съд и присъда,вие обезлюдихте Българското село,вие продадохте България на дпс и доган,в цяла България управляват турци,вие не сте Българи а яничари гадни мрасни.РАЗСТРЕЛ за вас скапани мръсни човекоподобни.Отидете в АДА и оставете България на мира УРОДИ

Анонимен каза...

Ах какви сте курвички. Доскоро Дилян Енкин беше за вас гнусен, корумпиран, мошеник, който нищо не е направил за общината, достоен за затвора и т.н. и т.н. Сега изведнъж стана достоен. Викове браво кънтят в прослава на този мазник. Защо? Нека се замислят тези от снимките, които си играят на политика и не смеят да кажат истината за това мекере Дилянчо.Не събират кураж да го разконспирират и покажат истинското му лице на партиен бандит.

Анонимен каза...

Тези на снимката нима наистина не схващат, че Дилян открито работи против тях. Защо още се заблуждават, че той ще се покая, ще се върне, ще преосмисли... Дилян е там където е неговия интерес. Където надушва марфата.

Анонимен каза...

90% от горните коментари са откровено антипартийни /анти БСП/. Че са ги писали не повече от двама-трима отчаяни, но свирепи антикомунисти това е ясно.Не е ясно обаче защо е тази търпимост към доказолия се антисоциалист от Желязна

Анонимен каза...

Вие ,които ръмжите срещу коалицията на БСП и ДПС не сте ли същите, които години наред яростно осъждахте възродителния процес. Нещо не сте наясно със себе си - или сте за толерантност с турското население в България, или сте против тази толерантност.

Анонимен каза...

Много отдавна един истински европеец - малко недолюбван наистина- бе прозрял """Предателството е въпрос на...дата в календара""" . Тогава са посрещали от изгнание гражданина Бонапарт - сега пък се опитват да прокудят господина Първанова....каква е разликата....

Анонимен каза...

21-ви, 22-ри и други подобни, Енкин и позиция?! Я се поспрете - та той може два часа да ви говори и накрая няма да сте разбрали нищо от това, което е казал. Много е точен въпросът, който Узунов му е задал, но на който Дилян не може да отговори. Този човек не е хубав човек, той не прави нищо по убеждение. За него убеждението е личната сметка. За морал да не говорим. И това, че е в АБВ означава, че търси ново поприще за изява, нови облаги, и т.н. и т.н......Защото явно не му минават далаверите - за негово съжаление срещу себе си има честен и принципен човек в лицето на Михайлова и това не го устройва.

Анонимен каза...

Михайлова - честен и принципен човек? Не ме разсмивай! Човек, който подкрепя Станишев, марионетното правителство на Орешарски, това, че БСП са ни ПРЕДАЛИ на ДПС, не може да има грам чест! Разстрел!!! Браво, господин Енкин! Това, което винаги ме е отвращавало в БСП е факта, че са дървени чутури. Каквото им каже партийния секретар, за това гласуват. Никаква мисъл! Още веднъж, браво на Енкин!

Анонимен каза...

Абе ви нормални ли сте,не виждате ли как ни се разиграва нов епизод на Параграф 22?

Анонимен каза...

От всичко казано дотук, единствено правият е номер 34. Това е поредното действие на един и същи театър. Уж разделени, уж непреклонни един към друг, но след края на спектакъла, наречен избори, ще се прегърнат всички и ще ни се присмиват. Каквото и да говорите, единствено Бойко може да оправи нещата! Не бързайте да плюйте, а помислете - комунистите затриха Северозападнала България и нямат никакво намерение да я оправят. Само ГЕРБ може да построи отново този край каквото и да говорите, както и да ръмжите. ТроянЪТ не заслужава наказанието БСП и ДПС, а други на тоз етап няма. Тъй че и да плюйте, и да не плюйте, ако искаме нашите деди, горди балкаджии да не се срамят от нас, трябва да изгоним во веки комунягите от земята!

Анонимен каза...

Членовете на Общинския съвет на БСП – Монтана подават оставка и напускат състава на съвета. Решението е взето на заседание, свикано по инициатива на 1/3 от членове на Общинския съвет на БСП – Монтана, съгласно устава на БСП.
Голямата част от изказващите са застъпили мнение, че това решение на ръководството на БСП "възражда най-мракобесните времена в историята на нашата Партия". Според тях сегашното ръководство на БСП, начело със Сергей Станишев, води политика на разцепление и ликвидиране на цели партийни структури.

Анонимен каза...

Енкин, кефиш ме копеуе!

Анонимен каза...

ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ В АЛЧНОСТТА СИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ НИ ПОТУРЧИХА---ОСТАВКА ЕНИЧАРИ!!!
Сбъдна се писаното от АЛ.СТАМБОЛИЙСКИ-1919 г.цит.:"СОЦИАЛИСТИТЕ ще се развиват,ще растат и ще стигнат до ВЛАСТТА.Но те ще бъдат НАЙ-ЛОШИТЕ ВЛАСТНИЦИ,каквито светът никогаш не е виждал.В свойте лудории и свирепства те надминават всички ужасни режими на деспотизма и котерийността.Те ще предизвикат повсеместна ОБЩЕСТВЕНА ПОГНУСА и ОТВРАЩЕНИЕ и ще опълчат всички против себе си.СОЦИАЛИЗЪМА си остава един БЛЯН за ЗЕМЕН РАЙ,който ще забавлява въображението на човечеството под най-различни форми.Такъв обществен строй ще донесе най-ужасната ТИРАНИЯ на човечеството...

Анонимен каза...

Най-големите противници на Д Енкин, тези, които откровено го мразят, днес му викат браво. Как иначе, та той играе открито за тях. Лошото е, че Михаилова и компания не се разделят категорично с Диляна ами го галят с паче перо. Както го галят 25 години. Е 25 години стигат. Изхвърлете това лайно от орбитата на БСП. Иначе ще си патите. Това важи и за Първанката.

Анонимен каза...

Поредния мръсен номер на тия изроди.Разделяме се на два противникови лагера,глупаците застават едни срещу други и съвсем се объркват,ние си знаем работата, а те и да умрат от глад все едно.А в деиствителност всички тия БСП,АБВ,ГЕРБ та даже и купения "цар" са едни и същи!Поинтересувайте се за биографиите на тия от снимката и помислете!Всички са БКП(бивши?)!И не се чудете защо хората нямат работа и гладуват.Те мислят само за себе си!А вие пак ще ги изберете.И ще става все по лошо.

Анонимен каза...

38-ми, как живееш с толкова много злоба, човече? Личиш си и по по-горните драсканици. Без да т познавам, личи си, че не си свестен човек!

Анонимен каза...

41 първи нещо грешно ли е написал 38-ми или само тей си пишеш.колкото да не заспиш.Като ти зацвили някой ходжа от турлата или капинчо ще се усетиш за какво иде реч щото тя натам е тръгнала работата.

Анонимен каза...

Всичките които са във властта и са били в предходните години са мръсници какво сте тръгнали да ги делите. Всичките от трибуната са си натопили ръцете в кацата с меда, вадят ги ближат ги и пак ги топят.Стига сте ходили да ги подкрепяте, никой да не ходи на избори, дано / ама надали / да се чукнат. Моето семейство няма повече да участва в никакви избори, знам че нищо няма да променим ама поне няма да се ядосваме после, На последните избори за кмет 7 души от моето семейство гласувахме за Михайлова, но сме безкрайно разочаровани. Тя се оказа такава ЛЪЖКИНЯ че ме е яд, че и гласувахме доверие. По добре да бяхме гласували за мошеника Акимов поне нямаше да ни разочарова понеже бяхме на ясно какъв е. Млад човек от нашето семейство пропътува 400 км. за да гласува за нея и после беше излъган най нагло лично от нея. Незнам какъв е прогонения Енкин но за МИХАЙЛОВА зная ТЯ Е ЛЪЖКИНЯ.

Анонимен каза...

"МОЖЕ БИ някои ще кажат, че не бива да обръщаме толкова внимание на една местна троянска партийна конференция, пък била тя и на управляващата партия БСП"
Споко, Генади. Няма други очаквания към теб. От последните 5-6 статии половината са как Донка отворила прохода. Най-малкото, което можеш още да направиш за тях (БСП+ДПС+атака) е да ги хвалиш, как са прогонили все още недошлата зима:))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Браво на Енкин!

Анонимен каза...

Бравото е за Генада,той е пример за обслужваща журналистика(ако това да преписваш благодарствените писма е въобще журналистика)

Анонимен каза...

Гласуваш за БСП-Получаваш ДПС !

Анонимен каза...

Аплодисменти за Енкин! На всички от АБВ е ясно, че нямат шанс за успех и ще отидат на политическото бунище, но ясно си казаха мнението, че не са съгласни с така водената от БСП политика! Жалко, че старите хора, които са им електората, няма да ги разберат, и под строй ще гласуват за Станишев и компания!

Анонимен каза...

48-ми. До вчера ти и такива като тебе бълваха огън и омраза срещу Дилян. Сега го аплодирате. От ясно по-ясно давате знак на електората на БСП да не одобри АБВ - тази шайка предатели, която забива нож в гърба на доскорошната си партия

Анонимен каза...

Гласуваш за АБВ -получаваш ГЕРБ!

Анонимен каза...

Госпого Михайлова, До кога К.Кацаров,Кънчо Петков и този на когото казват пътищара и още други пенсионери с максимални пенсии и високи заплати ще държите в кметството.Толкова вишиста има без работа, но вероятно не са комунисти като Вас.Кога сте обявили тези работни места за да отговаряте,че няма кандидати.Господ да Ви съди за деянията Ви.Ще го разберете след време и тогава ще си кажете защо постъпих така, ще е късно.

Анонимен каза...

Защо всички приписват бащинството на АБВ на Георги Първанов? Това е неприемливо. БСП роди АБВ след като я изнасили Станишев. Именно той е баща на АБВ.

Анонимен каза...

Проблема на родените "насила" рожби исторически е в това, че те самите са склонни към агресивно поведение, основно породено от това, че се раждат, израстват и живеят във враждебна среда. АБВ е сирак от преди да се роди. Майка й (БСП) и баща й (Станишев) се отрекоха от нея, поради което АБВ ще се бори за оцеляването си сама, а най-голямото предизвикателство пред нея е да не забравя пороците, които я родиха за да не се повтарят занапред.

Анонимен каза...

За сливите и социализма в Троянско

Наскоро искренно уважавания от мен политик и общественик, г-н Кацаров, сподели с мен свой спомен от 82-ра. Тогава, на областна партийна конференция, състояла се в резиденцията "Къпинчо" в Троян, научен сътрудник на ИПЖЗ, покойната сега проф. Пенка Мондешка (Написала е самостоятелно и в съавторство 8 книги и над 200 научни статии.Нейна заслуга е селекцията на 5 подложки за сливи, интродуциране и проучване на над 40 сорта сливи. Нейна е заслугата в България да бъде внедрен устойчивият на шарка сорт Стенлей, който сега е широко разпространен. Създала е уникална селекция от 42 едроплодни форми на Кюстендилската синя слива и много други научни постижения) заявила, че Кюстендилската слива е загубена за Троян безвъзвратно! Тези думи били посрещнати през 1982год. като високопарно празнословие... Но мрачното заключение на проф. Мондешка е факт само 20год. след публикуването му. Сега "Стенлей" е основния претендент за всеки троянски алембик. Той е и в основата на световната слава на Троянската слива и сливова ракия .
Невъзможно е да не се вижда аналогията в съдбата на традиционната троянска слива с тази на исконната троянска БСП.
Не всички пият сливова и не всички са социалисти, но почитателите на омайната напитка още търсят пътешествието в дълбоките й цветове и аромати, а социалистите – слевата на отминалите дни.
Когато Кюстендилската слива била фатално поразена от вирус на шарка, плодовете й станали твърди и безвкусни, кожата груба, плода - без сок и аромат. Вируса е нелечим, а сорта не развива имунитет. Още през 82-ра най-далновидните посочват "Стенлей", като наследник на Троянската слива и сливова.
Склонен съм да мисля, че след още два мандата дори останалите ортодоксални троянски социалисти ще признаят заслугите на АБВ за оцеляването и развитието на социалистическата политика след колапса на БСП - в традиционния й вид, който отскоро е факт. Така, както „чуждия Стенлей” досене световно име на Троян, но това беше признато години след конференцията на Къпинчо през 82-ра. На фона на подвижната и динамична дясна политика у нас, дори и комунистите ще се виждат в АБВ достоен заместник на БСП в ляво, пред переспективата на "сто годишна опозиция" за левицата и забрава за левите политически идеи и техните ценности.
Всъщност като говорим за сливи и социализъм, още не виждам смисъл в тая хелиева слива, дето се вее над общината всяка година. На фона на мижавите добиви на сливи в Троянско, изглежда като знамето на цар Пир, забито на бойното поле. Пък и не знам някой да е направил читава сливова от хелий ... не, че съм се прабвал.
Вместо да я вее тая куха слива в небето, общината да вземе да се оправи с нобопридобитата си собственост по чл.19 от ЗСПЗЗ – че са много декари и на много от тях могат да се засадят истински сливи, а от тях каква сливова става...

Анонимен каза...

Ако ще сравняваш каквато и да било комунистическа партия със слива, то най-добре да я сравниш с такава, в която се е "настанил" един тлъст и мазен червей, изяждащ субстанцията на сливата отвътре и запълващ я със собствените си изпражнения.

Анонимен каза...

Престъпната Клика - БСП/ДПС/Атака, лека полека бута страната към Гражданска война. Узурпираха властта с нечувана манипулация, с помощта на Главния Прокурор и най-отвратителната твар раждала се по тези земи - Капута Бареков.В момента се извършва чудовищен геноцид над етническите българи - от една страна - необезпокяваните от еничаря Цветлин Йовчев Амфетаминов, цигански орди, от друга - превръщането на България в турска провинция от Доган и верните му продажни кучета, с активната помощ на Станишевци и Сидеровци - Банда национални предатели, заслужаващи разстрел.А наясно ли сте другари червени еничари, депесарски мекерета и атакистки подлоги, че един ден ще се веете обесени като прани, преди това насрани гащи насред Тракия, Мизия и Добруджа, за назидание на всички бъдещи национални изменници и този ден няма да е далече!......

Анонимен каза...

СЕГА ВЕЧЕ Е ТАКА МОДЕРНО:

Bulgaristan'da ,Anayasa altındaresmi dil Bulgarca Euro milletvekilleri seçimleri , milletvekillerikamu yararı için çalışması gerektiğini , bir yabancı dilde kampanyakamu yararı , belki debizim misafir tehdit niyetli ne çingene ne gördüm geliyor Parlamento , tüm Bulgarlara , burada Türkiye'de yürümek gibi değil , ama bir sorun, Türkiye'de olduğu gibi bu mango onun gibi bu çingeneleri istemiyoruz ve biz onları istemiyoruz ama ağlama sürekli dinlemek için katlanmak zorunda kalıyor ve biz elektrik ve su için kendi faturalarını ödemek .

Анонимен каза...

Престъпници!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |