Институциите показват, че не ги интересува

* Доведете г-жа Михайлова, г-н Ичев и ако има председател на Комисията по безопасност на движението да постоят един ден на ул. „Македония”, за да видят за какво става въпрос

Читателите ни пишат  

Поредното гневно читателско писмо за пътните бъркотии в Троян. И конкретно – за ежедневния ад, в който се намират живеещите на „митичната” ул. „Македония; стръмната и тясна уличка, по която минават ТИР-овете от/за фирма „Калинел” и за капак тротоарите й са задръстени с паркирани автомобили. Авторът прави и една тежка констатация – че институциите (Община, полиция) „имат грижа за камионите, но не и за хората”.

Няма как да не се съгласим. Но тук е мястото да кажем, че проблемите на ул. „Македония” са поставяни неведнъж и че институциите със сигурност са наясно. Ясно е и решението – изграждане на пътната връзка „Ухото”, която ще освободи ул. „Македония” от ТИР-овете и ще нормализира обстановката. За тази връзка се говори поне от 10-тина години, но едва сегашното общинско ръководство заяви готовност да намери нужните средства, не са никак малко, и да свърши работата, дано. А за паркираните коли по тротоарите – тук нещата са далеч по-прости и опират до воля у споменатите две институции (Община и полиция) и до безкомпромисни санкции, нищо друго. Т21

*****

Г-Н МАРИНОВ, пиша Ви по един често повдиган въпрос, но нерешаван никога досега. Става дума за паркиране и домуване на превозни средства по тротоарите в Троян. Изпращам Ви снимка, която илюстрира проблема на мен и моето семейство. Живея на улица „Македония”. Имаме две малки деца, които всеки ден искаме да извеждаме на разходка с количката. Гледайки снимката, можете ли да ми кажете как да стане това?! Защото зад превозно средство (бус), от което няма никаква видимост, има друго, после друго и ние трябва да изминем 20-30 метра и повече по пътното платно. Като се сетите, че става дума за ул. „Македония”, неминуемо ще срещнем някой ТИР през това време и разминаването става опасно за нас с децата.

Обичайните гледки по ул. "Македония"
ЗА ДА НЯМАМ тези проблеми, аз изкарвам децата и детската количка с кола до близката градинка. Но тогава идва вторият проблем - с видимостта отляво. Трябва да изкарам половината кола на шосето, за да видя идва ли автомобил от лявата ми страна. Излиза, че аз като спазвам общинските разпоредби да не затруднявам движението на пешеходци по тротоарите и си паркирам колата в двора, не мога да получа същите права.

КАЗАХ на собственика на въпросното возилото (от снимката) какъв проблем е за мен паркирането му по този начин. Той ми отговори, че не е спрял пред дома ми, а пред своя и можел дори камион да паркира пред къщата си. Вижте само какъв отговор на съсед? С такова ли съзнание ще градим европейска община? За такива хора Михаил Генин има много точна сентенция, но не искам да я цитирам тук. Питам Ви, г-н Маринов, дали има Комисия за безопасност на движението или нещо такова в Община Троян. Ако има, тази комисия работи ли и как работи? Все въпроси, на които аз не мога да намеря отговори. Сещам се и за пътната полиция. Тя какви задължения има? 

НО ТОВА не е единственият проблем на ул. „Македония”. Досега не съм видял някой представител на Общината или на полицията да дойде да анализира трафика по тази улица, а той е убийствен. Камион с лека кола не могат да се разминат. Какво става, когато се срещнат два ТИР-а - разминаването е плътно по двата тротоара, на половин метър от къщите. Докога ще издържат те, като голяма част са строени с гредоред. Единствено през зимата, когато има много сняг, от полицията и пожарната помагат на закъсалите камиони, които отиват за „Калинел”. Това е смешното, тези институции имат грижа за камионите, но не и за хората.

ТОЛКОВА начини има да се облекчи движението по тази улица, но никой не си мърда…. Институциите показват, че не ги интересува живота и безопасността на хората. Г-н Маринов, не вярвам някоя институция да се самосезира, за да разреши проблема с паркирането и домуването на автомобили по тротоарите, но въпреки това реших да споделя проблема си. Накрая все пак Ви предлагам - доведете г-жа Михайлова, г-н Ичев и ако има председател на Комисията по безопасност на движението да постоят един ден на ул. „Македония”, от 8:00 ч. до 17:00 ч., за да видят за какво става въпрос.

10 януари 2014 г.
Минчо Ненов, Троян

28 коментара:

Анонимен каза...

писмо до арменския поп

Анонимен каза...

Проблема с спрелите коли по тротоарите е в целият град!!! Докато не започне да се наказват тези водачи системно няма да се реши проблема! Снима се колата и до 14 дни глоба При второ провинение по-голяма глоба и т.н. Решението отдавна е измислено в другите градове и държави. Просто в Троян няма наказуемост!!!!!!

Анонимен каза...

Същата работа е и по ул."Стара планина" до "Малкия пазар". Колко писане и за тука се изписа и нищо. Преди време от управата дойдоха, поогледаха и едно голямо "Ъ"!

Анонимен каза...

Напълно съм съгласна с всичко написано. Мога само да добавя - предлагам г-жа Михайлова и "дружките" и да поседят до 17:20-17:30, за да видят какво се случва в момента в който "калинелци" си тръгват от работа

Анонимен каза...

Интересно е и как камионите взимат завоя, където се отклоняват от "Македония" към "Калинел".

Анонимен каза...

Всичко написано е много вярно, но е важно да се отбележи и състоянието на асфалтовото покритие. То е под всякаква критика. Шофьорите се опитват да заобикалят копките и дупките и това допълнително усложнява обстановката и ужаса по тази улица. Но както в повечето случай, горе изложеното писмо, ще е глас в пустиня!

Анонимен каза...

Добре де, нали искате работни места! Ето има ги, а сега защо 'Калинел' е построен там и има само този вход?

Анонимен каза...

Само от глоби за неправилно паркиране по тротоари и зелени площи общинската администрация може да събира всяка година пет цифрена сума и първото число ще е по-голямо от едно За съжаление общинските служители отказват да си изпълняват задълженията и не санкционират нарушителите, като по този начин лишават общината от допълнителни приходи, а за жителите на града остава проблема с преодоляване на неправилно паркираните МПС. Общинските съветници "спят" и не контролират изпълнението на общинските наредби от кмета, а г-жа Михайлова очевидно решава по-важни въпроси и не се занимава с такива дреболии.

Анонимен каза...

Първо! В общината няма действаща комисия по безопастност на движението. Има купчина цървули дето само се чешат по топките и създават още по-голям хаос. Затова предлагам чекорите на тая комисия да бъдат заменени с хора от всеки един квартал плюс шефа на полицията.
Второ! Има временно решение за Македония (до реализиране на ухото) и то е тировете дя минават по Римския път, демек да влизат откъм Трапето. Естествено общината ще чисти снега и ще опесъчава.
Трето! Забранява се движението по Македония на тежки МПС.
Пак казвам, това е временно решение. Но е напълно възможно да бъде реализирано.

Анонимен каза...

Г-н Ненов е прав във възмущението си. Има обаче един много тънък момент и той е в първото изречение: "Пиша ви по един често повдиган въпрос, но нерешаван никога досега..." Е, те това е! Май много станаха проблемите нерешавани с десетилетия, с които сегашното ръководство на общината се заема и е факт, че едно по едно се решават.

Анонимен каза...

10-ти, само факти не са достатъчни за решаването на проблемите, дай доказателство за решен поне един проблем по повдигнатия въпрос и тогава ще се приема, че сегашното ръководство на общината прави "нещо" за хората, а не работи само за лична изгода...

Анонимен каза...

11-ти, като искаш пример, ще ти дам и то пример, който касае именно повдигания проблем. Общината е заложила в програмата си изграждането на връзката "Ген.Карцов" - "Македония". Сигурен съм, че Михайлова ще намери нужните пари. А този проблем стои още от времето на Енкин.

Анонимен каза...

До господина написал писмото! Ами покани комшията с буса, почерпи го с една ракия и решете проблема. Едно време тъй си оправяхме неразбориите по комшийски.

Анонимен каза...

К'во щяла да направи Донка?

Анонимен каза...

Проблемът е,че "уважаемият гражданин" е научен само да иска и да дава акъл!

Анонимен каза...

Донка никаква няма да я направи.Тя е само по помпозните приказки,а да свърши работа не я търсете.А освен това много вярва на корумпираните си чиновници.Колчо Кацаров/или Кольо водката/ повече го интерисува шишенцето отколкото работата.Какво очаквате от един комсомолски секретар.Те са само по приказките,а ги нареждат много добре,че даже можеш и да им повярваш.

Анонимен каза...

Към 15-ти: уважаваният гражданин си плаща данъците и трябва да иска.От неговите данъци общинските чиновници си взимат заплатите.Освен това уважаемият гражданин им плаща и осигуровките.А тези общински бюрократи по голямата част от тях ходят само за трудов стаж и заплати.И вместо да намалява администрацията тя се увеличава.Сегашната кметица вместо да я намали тя непрекъснато я увеличава.Скоро време сградата на общината няма да може да побере толкова чиновници.Ще се наложи да строим палатки по площада да ги съберем.

Анонимен каза...

Разбира се, че гражданите плащащи данъците си и спазващи наредби и закони имат право да изискват! Точно, защото всеки си мрънка под нос недоволството вместо да направи като автора на писмото, затова и институциите не си мръдват четерибуквието и само симулират заетост, загриженост и псевдоефективност. И не смейте да критикувате г-н Ненов, а тези които си паркират возилата по този начин да се позасрамят и намерят друг начин за домуването им.
Предлагам всяка майка слаломираща между безценните МПС-та да се въоръжи с камък и да налага по страничните огледала. Е, не е много възпитателно спрямо децата, но ще хване декиш! Не е редно, но който трябва да вземе мерки нехае. А ако опре до самосъзнание - колко троянци го имат?!!
И г-н Ненов, недейте да викате на ракия комшията с буса, ще да е голям катил за да отговори така.

Анонимен каза...

Г-жа Михайлова взе решение за това. Г-жа Михайлова взе решение за онова. Г-жа Михайлова планира ту туй, ту онуй. Трета година планира. На лице - нищо. Тъй ще си замине мандата й. С много планиране и нищо неизпълняване. Ама инак да назначат този и онзи свой човек да цуца от държавния и общинския бюджет, без да планират го правят! На часа!

Анонимен каза...

16,17,18 и 19, хайде опитай се да промениш малко начина си на изразяване, защото се повтаряш без да съзнаваш. Да оставим настрана това, че пишеш пълни глупости.

Анонимен каза...

9 ти много си прав
1.общината неси гледа работата.
2.по някой пат си мисля че троян е 1 000 000 милионен град,много работа имат общината,немогат да смогнат хахахах.
троян е едвам 10 000 души,общината ги марзи да гледат,марзиги да работят и пак накрая зимат заплата за ништо..
3.общината работят над 200 души персонал,чак толкова ли работа имат.
4.предлагам да ходим,да помагаме на общинарите че много работа имат.
5.ул.македония е като в кербала,след война.......

Анонимен каза...

20-ти кое от написаното е глупости.
1.Донка беше първи секретар на градския комитет на комсомола и след това отиде в окръжния комитет.Защо в биографията и в сайта на общината кариерата и започва от закриването на комсомола.
2. На Кольо Кацаров два мандата работното му място в по голяма част от деня беше в китайския ресторант на водчица с Иван Панев.Анчо Балев изкара цял мандат с работно място във Виенската сладкарница.Как сега Анчо се справя като е на половин работно време Председател на общински съвет.Ама ние плащаме заплата на председателя и общинските съветници.
3.От къде вземат парите за заплати и осигуровки на общинските чиновници.Ако не знаете да ви кажем ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.
4.Колко човека назначи Донка в общината откакто е Кмет вместо да намалява администрацията.Да ги изброявам ли поименно.
5.Времето в което гражданина нямаше право да иска и да дава акъл се наричаше СОЦИАЛИЗЪМ.Тогава по нареждане на партийните и комсомолските секретари се изпълняваше всичко безропотно.Който даваше акъл отиваше да чука камъни в Белене или Ловеч.Явно пак трябва да въведем бригадите където ходехме да работим безплатно и накрая си плащахме храната когато беше лагер бригада.Ако искате пак да въведем Ленинските и Димитровски съботници.
6.Какво се вършеше навремето в Комсомола- на всеки три месеца се пишеха едни доклади,даваха се комсомолски поръчения,правеха се едни надути отчети и докладите политаха към кошчето и се започваше ново писане за да имат работа партийните другари.
7.Казването на истината право в очите е некоректно изказване ли.
Тогава ще го променя.Колко сте велик другарю/другарке/комсомолски/партиен секретар.Благодарение на вас понеже се придържате към начертаното от априлската линия на партията,както и от директивите посочени в историческия 12 конгрес на партията и в писмото на Другаря Живков до комсомола нашето общество върви към всетли бъднини.Явно това искате да чувате.Е носталгията по спомените е голяма,ама се настройте от тук нататък да чувате истината и все по чести укори.Явно протестите в София не ви правят впечатление.Затова протестират хората защото им писна да ги лъжат да назначават некадърници,ама наши хора да ни управляват.Управници които изпълняват нарежданията от горе безропотно без да имат грам мозък в главите си.Управници които да крадат нашите пари за да подсигурят финансово внуци и правнуци.Не смятате ли,че на това време вече отива към своя край.

Анонимен каза...

Браво Минчо.Комшия съм ти на Македония.Няма да се сърдиш ако те допълня.Аз ще кажа следното: При разминаването камионите минават по тротоаритеВсички тротоари пропаднаха.Не можеш да вървиш пеш по тях,а камо ли да буташ детска количка.Всички майки бутат количките по шосето.Освен това камионите наслагват толкова пясък по тротоарите,че при най -слабия вятър ул.Македония се превръща в пустинята Сахара.Всикия този пясък влиза в къщите ни и се наслагва по мебелите.Стените на къщите ни и таваните вече са се напукали.Кога ли гредоредите ще отърват и цялата мазилка от таваните ще се срине върху главите ни.Какво очакваш от тези мързеливи общински чиновници или Кметицата ще свърши нещо.Предния Кмет Минко Акимов каква я свърши като всеки ден минаваше по два пъти по Македония за да си иде наТрапето

Анонимен каза...

В Комисията по безопастност на движението има двама служители на МВР и всички останали вижте кои са!?! Как искате да се решат проблемите на Троян???Няма чуваемост отстрана на Общината!!! Служителите на МВР увисват без гражданска подкрепа! Вместо да пишете тук ,тези сесий са отворени и Вие може да присъствате! Там да се чуе Вашия глас, та дори да Ви изгонят ....Всичко ще бъде отразено!

Анонимен каза...

И аз подкрепям напълно Минчо, браво за смелостта.

Анонимен каза...

Няма такава държава където третуарите да се ползват за паркиране, а пешеходците да си вървят по уличното платно

Анонимен каза...

Бай 7-ми, то ИСКАТЕ РАБОТНИ МЕСТА, какво значи? Ти не искаш ли? Наемните работници не искат ли? Бизнесмените не искат ли? Ти какъв си? От Марс ли си, та ти пращат от там пари? Би ли обяснил?

Иван Макариев каза...

Не мисля да си крия името но наистина трябва да се направи нещо със паркирането по улиците и тротоарите защото продължаваме на наши и на Ваши , ще бъда много критичен , кой наслага тези глупави знаци и некомпетентни слагани но като знам капацитета на хората който ги слагат се обръщам към г-жа Михайлова моля поканете превозвачите да участваме в едно сбирка с тази комисия , първо питане как да отидем до бюрото по труда с кола има хора и още много такива места със знаци защото кмета не знае за много неща за това пледирам за среща и там ще кажим много неща по организация на движението защото имаме по голям поглед и ще дадем предложения.Дано го прочете някой.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |