Троянската елха грейна

* Дядо Коледа и красивата му асистентка Снежанка пристигнаха с… Коледомобил * Кметът Донка Михайлова и 13-годишният Христо Баковски запалиха светлините
Зън-зън, кой е вън? 
ОБЕЩАНИЕТО бе спазено и лично Дядо Коледа дойде за запалването на коледните светлини в Троян (четвъртък, 5 декември). Добрият старец имаше и помощница – една прелестна Снежанка, цялата в бяло, и двамата пристигнаха на централния троянски площад не със шейната (еленът Рудолф нещо бил болнав и трябвало да си почива преди Коледната околосветска обиколка, плъзна слух сред посрещачите), а със специален автомобил/Коледомобил с регистрационен номер „Лапландия 0001 Дядо Коледа”, шофиран лично от вълшебника с бялата брада. Възторгът на десетките троянски деца, изпълнили площада, пък бе неописуем и в един момент скъпият гост от Лапландия и асистентката му бяха „приклещени” като във футболна агитка, но за радост се размина без инциденти (надяваме се, че екшънът не бе заради лакомствата и от невъзпитание, а от неудържимо желание да си най-близо и да докоснеш самия Дядо Коледа – бел. Т21).

КАКТО и в предишни години честта да запалят коледните светлини се падна на двама важни троянци – разбира се, кметът Донка Михайлова и заедно с нея 13-годишният Христо Баковски от ОУ „Иван Хаджийски”, талантливият компютърджия, носител на една от националните „1000 стипендии” за 2013 г. „Надявам се, че с тези светлини в душата на всеки троянец, на всяко троянско дете ще влезе повече светлина, повече настроение”, каза г-жа Михайлова. 

А ПРЕДИ да натисне бутона градоначалникът обяви една важна инициатива на Общината – създаване на фонд за подпомагане на болни деца и възрастни, които не могат да съберат средства за лечението си. И поясни, че затова сега на площада има две кутии – едната традиционната, за писъмцата до Дядо Коледа, а другата за дарения за болните.

МОЖЕШЕ да се очаква, че студът в тази доста мразовита троянска вечер ни май-малко няма да попречи на купона и си бе точно така. Нещо повече - Дядо Коледа и Снежанка бяха принудени да удължат троянската си визита, което изобщо не ги разсърди, даже напротив. А троянската Коледна елха (едно от великолепните иглолистни дървета пред читалището) грееше в чудна премяна заедно с празничния троянски площад.

Т21 


Още по темата:

Още снимки от събитието:


9 коментара:

Анонимен каза...

...за радост се размина без инциденти (надяваме се, че екшънът не бе заради лакомствата и от невъзпитание, а от неудържимо желание да си най-близо и да докоснеш самия Дядо Коледа.... Заблудил си се Генадий. Хлапетата се натискаха и пипаха Снежанка....Сега Дядо Коледа трябва да и купува нов сутиен и чаропогащник...Дано е имала късмет, иначе през август да не се родят джуджетата, а както се видя Принца изобщо не беше на събитието...И после-защо имало разводи?! Той Дядо Коледа може и да поеме отговорността, но е много стар за тази работа и никой, даже и Принца няма да му върже. Горката Снажанка...Надеждата досега беше в Рудолф, да брани Снежанка от посегателства с рога, копита и др. атрибути, ама той остаря и вече не му ....се идва на такива мероприятия.

Анонимен каза...

Снежанка с кабриолет!Браво,чудесен избор!

Анонимен каза...

Както казва добрия - стар Добри Войников в "Криворазбраната цивилизация "...сивилизацион!...

Анонимен каза...

Пред нищото е нещо!

Анонимен каза...

По-добре нищо, отколкото лицемерно напъване за нещо...

Анонимен каза...

До 5-ти...Каза комплексара с малката пи*ка :D

Анонимен каза...

Е,браво!Само дето моята дъщеря остана разочарована,защото мама и тате не работят с работното време на Общината - техният работен ден приключва в 17:30 и си нямат "коледомобил" за да литнат през града до детската градина и обратно до Централен площад.Все пак си мисля,че това трябва да се прави за децата и е редно да се организира така,че повечето от тях да успяват да присъстват.

Анонимен каза...

съгласна съм с 7ми. Нека догодина да бъде в събота например...или неделя /стига да им се излиза и през почвиния ден на общинарите и дядо коледа/. Между другото Снежанка нещо не ми се вързва, малко натруфенка ми е..и с тези ланчета ;)......

Анонимен каза...

8-ма, ако не си грозна като баба Яга, догодина се премени, съобразно обрания си вероятно "селски" вкус и се представи на троянската общественост, като Снежанка. Ясно е, че няма угода на този народ.Знае само да укорява и мрънка.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |