Необходима инвестиция

* Входът и фоайето на Общината добиха друг вид – елегантен, функционален, нов * В ремонта са инвестирани 29 хил. лв., изпълнителите - троянски
 
Вальо Влаховски ръководеше екипа на „Комфорт Протект
Работата приключи в неделята преди празника (13 октомври)
Ремонти 

СГРАДАТА на Община Троян – една наистина впечатляваща административна сграда за нашия район (открита през 1968 г.), следваща европейски архитектурни образци и напълно различна от обичайните, скучни и грозни административни „кубове” – посрещна тазгодишният Петковден (празника на Троян, 14 октомври) с важна придобивка. Централният вход и фоайето, които бяха пределно амортизирани и деляха от обновения горен етаж, добиха друг вид. Мрачното фоайе с правещата го още по-мрачно демодирана ламперия вече е просторно, функционално (мека мебел), елегантно; а окото радват огромните фотоси на три троянски емблеми – Троянския манастир, Марковските къщи, троянската керамика. Нови са дограмата, витрините, двете плъзгащи се врати, осветлението, декоративната зеленина вътре и пред входа, която допълнително хуманизира пространството, големият видеоекран.

Обновеното фоайе
Входът на сградата
И ЦЯЛАТА работа бе свършена от местни фирми. Основната част – дограмата, витрините, вътрешният ремонт, осветлението – бе дело на „Комфорт Протект” ЕООД, като собственикът на дружеството Вальо Влаховски лично ръководеше строителния екип. Трите фотопана са подготвени от рекламната фирма „Арт студио БМ” ЕООД на Богдан Дочев. А озеленяването бе възложено на общинското предприятие „Комунални услуги” с управител Събчо Събчев. В ремонта са инвестирани около 29 хил. лв. общински средства (без зеленината, финансирана в рамките на годишната субсидия за градско озеленяване), научихме от началника на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура” инж. Банко Банков. Една, според нас, добра и необходима инвестиция.

Т21 

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

Общинаря трябва да е добре нахранен, за да не е нервен при работата си с гражданите, да е добре заплатен за да взима по-малко рушвети, да е в приятна обстановка, на топло, уютно, просторно и ново за да не изпада в лошо настроение и да си го изкарва на гражданите. По този начин общинаря ще е по-малко стресиран/зъл/ от постоянните молби, жалби, сигнали и искания на досадни граждани които явно си нямат друга работа освен да го тормозят и развалят спокойствието му. Когато общинаря е спокоен то и работата му върви добре, по-ведър е при изкането на рушвети с приятна лъчезарна и безкомпромисна усмивка. В приятна обстановка и часпрома заемащ близо 90% от служебното му време/другите 10 % са за почивки и кафе/ върви по- добре. Нещо което не трябва да прави общинаря-да не поглежда сутрин продължително време от прозореца навън, защото няма да има какво да прави следобед. Спазвайки тези правила и в тази приятна обстановка пред него се простират перспективи за успешна кариера.Благодаря Ви госпожо кмет за грижата към личния състав на общината.

Анонимен каза...

хихихихихиии

Анонимен каза...

Първите двама профани се показаха. Впрочем този ремонт много отдавна трябваше да стане. Много сполучлива е идеята с трите фотоса, особено този в средата - с калните ръце и грънчарското колело.

Анонимен каза...

Хубаво е кметът и екипа му да имат отношение и към естетиката и красивото!

Анонимен каза...

Други места в града ни нямат нужда от ремонт.Всичко в града ни е обновено както и Великата Община.

Анонимен каза...

Не малко беше обновено това лято. Защо не и общината.

Анонимен каза...

Хубаво е когато нещо става хубаво :).

Анонимен каза...

СГРАДАТА на Община Троян – една наистина впечатляваща административна сграда за нашия район . Mdaaaaaa,taka e za hora,koito po-daleko ot Kaleitsa ne sa hodili :))))))

Анонимен каза...

имаше нужда

Анонимен каза...

Смятам,че така оформеният вход на община Троян е много добро решение.Който не го харесва да си ходи по Калейца или Трапето.Или Белиш и т.н.
Иванов Иван

Анонимен каза...

Браво за ремонта и вложените средства! "Браво" и за това, че децата в детската градина стоят вътре, защото една учителка с 28 деца няма как да ги изведе навън! Няма за заплата на необходимия персонал!
Добре е за бъдещето на българските правителства и управленски институции–колкото повече деца вътре в стаите, на тясно и тъмно, толкова по–депресирани бъдещи граждани–търпеливи и безмълвни!

Анонимен каза...

11, нещо искаше да кажеш ли? Какво общо имат детските градини и ремонта на общината?

Анонимен каза...

Няма нужда от възхищение - просто е направено нещо, което отдавна трябваше да стане. Това е все едно да си смениш дограмата в апартамента от дървена или метална с алуминиева. Най-после и ти. Та най-после и общината...

Анонимен каза...

Имат, имат 12–ти, ала ще го разбереш по–късно!!!

Анонимен каза...

12ти, понеже питаш ще ти светна. Общото между сградата на общината и детската градина е общинския бюджет. Как се формира и как разходва това е друга тема, по която можеш да се ограмотиш, но се съмнявам като чета какъв умен въпрос си отперил. И кое е по-важно или приоритетно? Комфорта на държавните служители или този на децата от детската градина? Това ти казва № 12 ама ти не можеш да вденеш. Тъпо, тъпо.

Анонимен каза...

Защо ми се струва, че № 11 е някоя недоволна учителка, която няма да получи 14-15 заплата и вече крещи от недоволство.

Анонимен каза...

Поздравления!!! Наистина е хубаво и стилно!

Анонимен каза...

Платените захвалвачи на БСП, са по-жалки от тези на предишния кмет . о пък са еднакво грозни в отвратителните си опити за възхвала. Кметът е несъстоятелен.Факт !

Анонимен каза...

Че Донка не става за кмет е ясно 18-ти, но грях ти е ако я сравняваш с трапчанскити говедо което открадна маса пари и ние ще плащаме 4 000 000лв.

Анонимен каза...

Не "опаковката" , а съдържанието е боклук.

Анонимен каза...

Тъпи троянски коментари...

Анонимен каза...

Браво, нова визия на бардака...

Анонимен каза...

19 ти, че защо я избрахте тогава на изборите. Ако се чувствате излъган/а, направете необходимото и я сменете, че да видим какав куркузъбел изблеял ще нахецате във властта, та да ви командва тъпите кратуни, дето сами по себе си за никкакъв грездей не стават!!!

Анонимен каза...

16–ти, не съм недоволна учителка, а загрижена баба на внуче! Скъпи 16–ти, децата се нуждаят от въздух, игри, светлина и слънце, занимания, играчки с добро качество за безопасна игра, игра, в която ще се развиват правилно и ще научат много неща. Имат нужда от персонал с добро образование и високо заплащане, добра и питателна храна с високо качество от биологично чисти продукти, съобразена със всяка възраст, Имат нужда от занимания , които да се провеждат от този високо квалифициран и добре платен персонал.
Но...уви, скъпи 16–ти, с такова мислене като вашето, и като мисленето на държавните ни и общински ръководители, такова обслужване децата ни, и внуците, които са и бъдещите граждани на нашата държава ще получат през "крив макарон", или на Свети Никога!
Знаете ли колко струва на данъкоплатците "лятната" стомна до моста при киното? Попитайте да ви кажат! Много пари за такова произведение. Много са и парите за детската площадка в детската градина, но като няма възможност да се използва!?
Стана тя "Отпред лъснати–отзад блъснати".

Анонимен каза...

24-не разбра ли, че комфорта и спокойствието на общинарите е най важното нещо. Деца в градини, училища, детски площадки, паркове, спортни площадки, това не е важно за общинарите и кметицата госпожа Михайлова.Те пак ще си правят часпрома в работно време, но в по-приятна обстановка. С кеф ще се прибират в приветливата сграда след дълги, продължителни командировки за семинари, обучения и тем подобни- в чужбина и страната за сметка на нас данъкоплатците. Сега малко са бесни на Дянков щото ги прееба с парите по проектите които въртят съвсем легално и то в работно време, но ще намерят начин да неутрализират и коригират тази голяма несправедливост в заплащането им. Я виж що пенсионер се е набутало в администрацията. А за нас младите работа няма.

Анонимен каза...

Хубаво,е че "поредна" наша фирма фирма в действие. За това са връзките :)

Анонимен каза...

Какво друго могат да направят тъпи троянски муцуни, освен тъпи коментари.

Анонимен каза...

Прав си 27ми,те трояските муцуни,ако не са тъпи няма да имат това ръководство начело на общината,мнго си прав даже,пълни тъпанари!

Анонимен каза...

Че,как ли така познати нам фирми от времето на един "величав" кмет, не са "спечелили" поръчката за ремонта ???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |