Пеевски срещу процедурата за почетните граждани

* Съветникът предложи „всички досегашни и бъдещи кметове и председатели на ОбС” и „всички членове на ГК на БКП – Троян” да бъдат избрани за почетни граждани
Хубава работа, ама троянска 
инж. Илиян Пеевски
ОСТРО несъгласие с действащата нормативна уредба, практиката на номиниране и критериите за избор на почетните граждани на Троян изрази общинският съветник инж. Илиян Пеевски на последната сесия на Общинския съвет (26 септември). Съветникът определи процедурата като комична и без ясни критерии, а актуалната Наредба за символите, почетните знаци, отличията, званията и наградите направо бе обявена за несъществуваща. Напомни също, че е задължително и общественото обсъждане, каквото този път нямало.

КАТО уникална пък бе определена ситуацията номинациите за всички почетни звания и отличия (почетните граждани и носителите на „Златен герб – Троян” и „Почетна значка – Троян”) да бъдат внесени за гласуване единствено и само от кмета и председателя на ОбС. „Ние не правим почетни граждани на Общинския съвет, а на Троян!”, репликира инж. Пеевски (трябва да отбележим, че в тази, макар и силно емоционална забележка на съветника, имаше резон – защото нито бе съобщено, нито от официалните документи по номинациите става ясно кой от кого точно е номиниран /от кмет, общински съветници, творчески съюзи, авторски колективи, граждански инициативни комитети/, както е според изискванията на Наредбата; и оставаше неприятното усещане, че сегашните номинации са по-скоро вътрешно-ведомствени – бел. Т21).

ИНЖ. ПЕЕВСКИ завърши изказването си с едно впечатляващо предложение, с което явно иронизираше номинацията за почетен гражданин на червения кмет и активист на БКП Киро Данков. Предложението, внесено в писмен вид и прочетено от трибуната, гласеше следното: „ОбС – Троян признава и избира за почетни граждани на Троян: 1. Всички досегашни и бъдещи кметове и председатели на ОбС в Троян; 2. Всички членове на ГК на БКП – Троян и работилите за ГК на БКП – Троян, включително чистачките. Членовете на Бюрото на ГК на БКП са с предимство”.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на ОбС инж. Ангел Балев прие връченото му предложение, но позовавайки се на чл. 12 и чл. 13 от споменатата Наредба, го остави без последствия; по-точно – обяви, че го прилага в архив за разглеждане при номинациите догодина. Председателските аргументи – предложения за номинациите за почетни граждани на Троян и за носителите на останалите троянски отличия се правят най-късно до 15 септември. Инж. Балев обаче се съгласи, че действащата Наредба за символите, почетните знаци… е остаряла, несъвършена и се нуждае от актуализация.

Т21

П.П. За двамата новоизбрани почетни граждани на Троян – червения кмет от втората половина на 50-те години Киро Данков и лондонския топ адвокат с български корени Джон Бризби, и за новите носители на отличията „Златен герб – Троян” и „Почетна значка – Троян” очаквайте отделен материал.

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

Пеевски, все нещо не си разбрал. Какво дириш в общиския съвет, като все не си разбрал?

Анонимен каза...

Е как какво, 1-ви? Патерица на БСП и ДПС. В унисон с поведението на Сидеров.

Анонимен каза...

Според мен пък единствено Пеевски е разбрал, а всички останали съветници са гъзолизци. Нормално ли е в 21-ви век да номинираш някаква мумия от времето на Сталин само защото е баща на Йордан Данков и Сашо Данков? Погледнете двете снимки, открийте разликите! А вие №1 и №2 се застреляйте веднага!

Анонимен каза...

Илияне, гледай твоите приятели и съпартийци какво правят.
http://www.blitz.bg/news/article/225174
Точна представителна извадка на партия Атака си. Неработещ, деструктивен вечен кавгаджия. Да се чуди човек, като си тъй точен и умен, що никой не ще за нищо да те наеме?

Анонимен каза...

Дядо Киро Данков става за почетен гражданин.Дал е живот и всичко останало на на синовете си - "велики" ГЕРБ-аджийски фунцкионери и "заслужили" лапачи от държавната софра.
Алооо Йордан и Сашо опомнете се бе. Колелото се върти. Много е интересно да се видят мотивите за тази номинация.Ако съм общински съветник не само че ще гласувам против, но ще направя всичко възможно да убедя и другите да гласуват против.

В Троянска община има много достойни хора за това почетно отличие. Да са ни живи и здрави.

Анонимен каза...

4-тия, нещо май не си в час - Пеевски и Атака Троян отдавна отсвириха централното ръководство на Атака и им поискаха оставката на всички до един заради подкрепата правителството на БСП и ДПС.
Аре бегай да се поограмотиш малко и тогава пиши.
Селяко 4-ти, ами вие като сте толкова работещи и не сте "деструктивни" - я виж до къде сте докарали този град бе, комуняги некадърни с тъпия крадлив слугинаж.....

Анонимен каза...

Сделката между БСП и Герб Троян беше повече от очевАдна. Едните подкрепят кандидата на другите и обратното. И двете кандидатури са на бивши комунистически величия. Джон Бризби се оказа само един подходящ параван за сделката.
Останалите общински съветници също са ясни. Милко Станчев отдавна е продажник и слуга на милиционера и комунягите. Тр.Трифонов е на заплата при Радевски и гласува като андроид. Сираков и останалите клякат при команда. Остана само един Пеевски. Абе на кой му пука, Един срещу всички и всички срещу един. Победата е вързана в кърпа.

Анонимен каза...

Според мен ГЕРБ и БСП в Троян трябва да се обединят в обща партия с почетен председател стареца Киро Данков и секретар Йона Мичева. И членове на ръководството Цона, Иван Попов и Мичо Генковски.Непременно да вземат в нея слугинажа Милко Станчев и Трифон Трифонов. Доживотна опозиция да е Пеевски.Сираков не го слагам никъде, понеже и той не знае къде е. Да живеят реформите в Троян и страната ни!!!!

Анонимен каза...

Във видеоматериала видях още няколко "интересни" неща
1. Оказва се, че комисията която разглежда кандидатурите - такава комисия не е избирана в този мандат, което я прави напълно нелегитимна.
2. Самият таен вот се оказва уникален и общинските съветници са гласували с листчета, на които има само едно име и САМО ЕДНА кутийка за гласуване. Няма въздържал се, няма и против. Всички трябва да са "За" или все едно не са гласували.
3. За това абсолютно незаконно гласуване А.Балев отказва да подложи прегласуване и пак според Балев прегласуването изобщо не било процедура и не можело да се правят такива неща в троянския общ. съвет.
Последва реакция на Пеевски от трибуната: "Осрахте се, о-срах-те- се"
*
#Осрахтесебе!

Анонимен каза...

Аз подкрепям N8 с уточнението,че те отдавна са се обединили.Бяха пратили Сашо Данков да мъти водата на Бойко,но той ги разкри.Изобщо целия Общински съвет са червени боклуци,включая и недоразумението Пеевски.

Анонимен каза...

Я по-кротко с квалификациите бе 10ти боклук. Ти къде беше, когато десетки граждани поискаха оставката на общинския съвет? В коя миша дупка се беше скрил? Голям си ербап тук щото си /уж/ анонимен, ама си поредния страхлив дрисльо.

Анонимен каза...

Доколкото знам Иван Пеевски, бащата на Илиан Пеевски, е бил член на Градския комитет на БКП. Излиза, че Илиан предлага баща си за почетен гражданин. Наистина - защо Йордан и Сашо да могат да предложат баща си, а Илиан да не може.
Иначе казано, Илиане, мисли преди да избълваш каквато и да е глупост.

Анонимен каза...

Пеевски, стъклоглавецо, престани сам на себе си да обръщаш внимание:)))))))))))))))))

Анонимен каза...

Вземете да намерите и на Пеевски някаква работа, стига е висял по форумите. Е, не става за нищо, но все нещо ще му намерите, ваш човек е. Гледайте как успешно ви върши черната работа.

Анонимен каза...

По тази тема има какво да се дискутира, но когато човек прочете безумните, гнусните и заядливи "мнения" снизходително се отказва от участие в "дискусията"

Анонимен каза...

Уважаеми съграждани,
СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА , КОМУНИЗМА Е ВЗЕЛ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ПО СВЕТА ОТ ВСИЧКИ ПРИРОДНИ БЕТСТВИЯ ВЗЕТИ ЗАЕДНО !
Замислете се над това!

Анонимен каза...

Художникът Иван Пеевски е един от най-известните живописци не само в Троян, но и в България. Негови творби се пазят в много музеи и галерии, както и в частни колекции, включително в чужбина. Той не е предложен за почетен гражданин от сина си, а от групата на троянските художници. Има огромна разлика! Киро Данков от коя гражданска група или творческа организация е предложен? От "дясната" партия ГЕРБ, от демократичния "реформаторски" блок или от тенис-клуба на Ангел Балев?

Анонимен каза...

Троянската мърша вече се чуди за какво да оплюе Илиян Пеевски. Скочиха и на баща му мизерниците смрадливи, а баща му на всичко отгоре не е почетен гражданин на Троян.
Троянската мърша плюеше по Пеевски, когато разкри и информира общ.съвет и жителите на Троян за липсващи 1,7 млн лева от общинския бюджет. Никой в този град не си мръдна пръста. Миналата седмица столичен вестник потвърди за тази липса на пари от бюджета и информира, че в одит на Сметната палата е констатирано това нарушение /престъпление/. От същия вестник разбираме, че е стартирало разследване срещу Минко Акимов, което Цветан Цветанов е прекратил.
Пеевски излови Акимов в чудовищен конфликт на интереси и злоупотреба с власт, карайки шефа на ВиК и една адвокатка да си "затварят очите" и да подправят документи, че да спечелела фирмата на жена му.. Отново от външни медии научаваме, че комисията за конфликт на интереси е оправдала Акимов.
Години наред Пеевски алармира за провала с европрограмите на Акимов и Герб. Пак никой не си мръдна пръста. Сега жителите на общината плащат над 4 млн глоби и санкции.

Анонимен каза...

Почетен гражданин на Троян е изгубил истинския си смисъл, защото партиите вредят на идеята. Ако погледнем нещата от човешкия смисъл, д-р Балевски са лекували без пари троянци, когато са имали нужда. Не трябва да го забравяме. Да награждаваме тези, които нямат нищо общо с политиката и с парите.

Анонимен каза...

Защо за пореден път тук се пише крайното мнение на един маргинализиран човек, без някой да си направи труда да се поинтересува от истината? Има законово основание за извършването на тази дейност. Г-н Пеевски, г-н Маринов, прочетете Наредба за символите, почетните знаци, отличията, званията и наградите на Община Троян. Не пишете неверни неща. Ако г-н Пеевски има желание за публична изява, нека намери някакво друго поприще, а не да трови всичко до което се докосне с откровените си лъжи. Ако на някой, особено, ако е общински съветник, не му харесва наредбата, да внесе предложение, което смята за адекватно и резонно. На мен също не ми харесва бивши активни комунисти като Данков и Попов да вземат награди. Особено, ако в живота си друго, освен да оправят себе си и близките си не са правили. Има други, на които не им харесва "капиталисти изедници" като Джон Бризби да вземат награди. Какво да направим? Да се хванем за гушите, да крещим по анонимните форуми и да пръскаме отрова около себе си ли? Информирайте се, преди да пишете! Особено вие, г-н Маринов. Журналистът трябва да е информиран преди да дава становище по някой въпрос. В противен случай губи всякакъв професионализъм и се превръща в рупор за налудничави мнения.

Анонимен каза...

Странно защо тук никой не пише за морал...Уважаеми форумци, считатели за морално един бивш гербаджийски функционер и брат му - настоящ "фактор" в Общинския съвет да предлагат баща си за почетен гражданин? Този въпрос дори Илиян Пеевски не го задава. Защо ли?

Анонимен каза...

Троянци, хора като Илиян Пеевски обикновено или ги обявяват за луди или ги окарикатуряват по една и съща причина - или са изпреварили времето си и остават неразбрани, или ги унизяват поръчково от властта, та да окалят истините, които изричат по адрес на управниците.
Вместо, да го хулите, вслушайте се в думите му, щото ако все клевети изрича, би трябвало някой от засегнатите поне дело да му заведе. Но, доколкото чета форума ви, дело, заведено на Пеевски няма. Изводите да си ги прави всяка шушумига за себе си! Впрочем, сравнете примерно Троян със Севлиево и ще видите колко е прав този г-н Пеевски по отношение на стопанското и политическото развитие на града ви!
Севлиево, Василев

Анонимен каза...

А.Балев що не е номиниран?Той най много заслуги има за почетен, нали

Анонимен каза...

гатанка
Велик син си партио родила
с Вълчи апетит дарила
и станал той същински Лев
а името му е А...Б
Кат него нема втори
с интелект, тегло и класа
и който и да спори
непобедим е той на... маса
непобедим е и на... корта
дори и срещу Надал
и клюки от типа на сорта
че доста е .......наддаааал

Анонимен каза...

24-ти, велик, велик! : DDD

Анонимен каза...

на Анчо една голяма лъжица за награда , да може да муа!

Анонимен каза...

Милко Балеж посмъртно - почетен гражданин на Троян! Направил е много за града и е комунист! А.Балев също е направил много
/ килограми основно / като председател на ОС!

Анонимен каза...

готини момчета 27 ми

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |