За поредна година със сертификати на Университета Кеймбридж

* 27 троянчета получиха престижния документ * Ива Цакова: „Те са сред най-будните и конкурентноспособни деца на града ни”

Училища „Европа”
НА 13 СЕПТЕМВРИ Училища „Европа” връчиха езикови сертификати на Университета Кеймбридж на свои възпитаници от Троян. 27 младежи и девойки от нашия град получиха престижния документ. За 20-та поредна година учениците на Училища „Европа” се сдобиват със сертификати от престижния университет. Като този път освен гимназисти, студенти и работещи на изпит имаха възможност да се явят и по-малките ни възпитаници. Което стана възможно благодарение на оторизацията на Училища „Европа” като изпитен център на University of Cambridge ESOL Examinations. По този начин в Плевен вече се провеждат изпити YLE, KET, PET, FCE, CAE, CPE, които покриват пълната гама от възрасти и нива при изпитите и сертификатите по английски език.

ДОКУМЕНТИТЕ, които се получават при успешно полагане на изпита, са солидно и авторитетно доказателство за високо ниво на владеене на английски език. Изпитите на Университета Кеймбридж са сред най-популярните езикови изпити в света. По статистика на именитото учебно заведение, всяка година около 1,5 милиона души по целия свят проверяват и сертифицират езиковите си умения в оторизирани от университета официални изпитни центрове. Голямата популярност на тези изпити се дължи на факта, че точната и надеждна оценка, която дават, е призната от хиляди образователни институции и работодатели по целия свят. От голямо значение е и фактът, че за разлика от TOEFL, IELTS и други езикови изпити, които са с двегодишна валидност, сертификатите на Кеймбридж важат за цял живот.

НА ЮНСКАТА СЕСИЯ (2013 г.) в изпитния център BG 015 ECET – Europe Schools се явиха близо 1200 кандидати, от които споменатите 27 троянчета. За успешно явяване изпитите са необходими сериозни практически умения по английски език и добра подготовка по формата на изпитите. И тук трябва да подчертаем, че в Училища „Европа” още в началните нива учениците работят с най-съвременни учебници, съобразени с Общата европейска езикова рамка, които освен че създават солидни езикови умения, стъпка по стъпка ги запознават с формата и изискванията на изпита. В сертификатните класове обучаемите обобщават знанията си и целенасочено се подготвят за изпитите на Кеймбридж.

УЧЕБНИТЕ ПЛАНОВЕ в Училища „Европа” умишлено са организирани така, че да водят до успешното полагане на един или повече от тези изпити. За обучаемите Cambridge Examinations бележат постигането на сериозно, високо ниво на езикова компетентност. За родителите и преподавателите успехът на учениците на YLE, KET, PET, FCE, CAE и CPE е обективна и, най-важното, независима оценка за положения дългогодишен труд и за качеството на свършената работа. Постигнатите резултати, освен че мотивират обучаемите да продължат към следващото ниво, създават ценни умения за успешно представяне в изпитна ситуация.

ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ този модел на работа доказва своята ефективност, потвърдена и от хилядите успешно реализирали се възпитаници на Училища „Европа”. Статутът на официален изпитен център за изпитите по английски език на Cambridge University, получен от Училища „Европа” – Плевен през 2011 г., е поредното доказателство за качеството на работа във веригата. По този начин плевенската структура на Училища „Европа” стана единствената официално оторизирана от Кеймбридж образователна институция не само в Плевен, но и в централна Северна България.

*****

Ива Цакова,
директор на
Училище „Европа”, Троян:

Екипът на Училища „Европа” в Троян е убеден, че обучаемите, които получиха своите сертификати на 13 септември 2013 г., са сред най-будните и конкурентноспособни деца на града ни. Защитените със сертификат на Кеймбридж езикови умения са предимство, което ще им служи през целия живот както в професионален, така и в личностен план и ще им помогне да се реализират като успешни европейци. Пожелавам на всички наши възпитаници смело да сбъдват мечтите си, винаги да търсят по-високи върхове за покоряване с неизменния стремеж към усъвършенстване на своите знания и умения - ключът към успеха!

Училища „Европа”

Още по темата:

9 коментара:

Мунчо каза...

Една хубава наистина хубава новина....Но не съвсем, защото голяма част от тези деца ще отидат на Терминал 2 един ден, а в Троян ще останат ония, дето и български не занят добре...

Анонимен каза...

БРАВО на децата. Лошото е, че в България няма да ги оценят по знанията. Деца, бягайте далеко . Желая ви още много много успехи.

Анонимен каза...

Съгласна с първите двама, за съжаление ...

Анонимен каза...

Даваме мило и драго децата ни да се изучат и да станат ХОРА и после си бършем сълзите, че са далече от нас :( Българийо, Българийо, защо така?

Анонимен каза...

Единственото хубаво нещо, което "прави" българина - това са децата. Хубаво е, защото не ги "прави" с ръце и още по-малко с умствена дейност :)
След което децата заживяват в робската действителност на родителите си, в среда от пълзящи, пречупени гръбнаци и олигавени нищожества пред кое да е овластено говедо.
Само след 15-20 години, децата са изправени пред дилемата - или да заприличат и станат роби като родителите си, или да бягат и да се отърват от робска участ.
При българина отдавна са закърнели чувството и способностите да се бори за достойнството си, за свободата си, за справедливост, за човешкото си бъдеще, ако щете. Той се е примирил с всичко, мрънка, стене, пролива сълзи и бавно и безвъзвратно пълзи към гроба си.
Какво се чудите, че младите хора не искат да са като вас, днешните страхливи и безотговорни дори към децата си българи.
Ще бягат! Ще бягат и още как! Ще бягат като от чума!

Анонимен каза...

Защо не си се подписал с "Роб" ?

Анонимен каза...

Не се заблуждавайте, че зад граница е лесно. Лесно изглежда в мислите и мечтите. Действителността е съвсем друга–не се иска само да знаеш езика. Работи се много, страшно много.
Когато попаднеш във "водовъртежа" на едно друго общество, на един многохиляден, или многомилионен град, между хора, които са с друг манталитет, с други проблеми, отношения, бит ако искате, ниво и начин на обучение, качество на живот, оценени в работата си по друг начин, много по–различен от нашия, общество и градове с друго темпо на живот, ти се струва, че до вчера си живял без да се движиш.
Живял си в едно "застояло блато", и като че ли за първи път в живота си излизаш на повърхността и поемаш глътка въздух, за първи път в живота си се чувстваш в жив човешки поток! Край тебе "ври и кипи", а ти си част от това "живо" общество– работиш, оценен си, уважаван, не ти завиждат, помагат ти, не те клюкарстват, уважават ти мнението, живееш достойно, имаш възможност да се развиваш.
Но...отново подчертавам, работи се много, търси се резултата, развитието, ефективността.
Упоритостта и трудолюбието помагат, интелигентността и бързите решения в критичен момент са "добре дошли", точността е може би най–важното нещо, а и строгото спазване на законите.
Мили млади хора, пожелавам ви само "крачки напред", много от споменатите качества по–горе и много, много успехи в бъдещите начинания и умни решения! Който не рискува–не печели!

Анонимен каза...

Забравих да се подпиша–Емигрант!

Анонимен каза...

За съжаление емигрантите останаха единствената надежда на България за да не фалира напълно като държава.Само за първите два месеца на 2013 г. сънародниците ни в чужбина са изпратили на близките си 122.9 млн. евро. За сравнение преките инвестиции у нас през този период възлизат на 40.3 млн. евро. Това означава, че емигрантските преводи надхвърлят три пъти инвестициите в България.И това са само официалните данни от БНБ. Реалната цифра е 5 - 6 пъти повече, т.е. годишно от работещи извън България български граждани постъпленията в страната са от порядъка на 4 - 6 млрд евро.
Изводите:
1.За българските правителства е много по - изгодно да ни държат в криза и бедност, тъй като това пропъжда все повече българи да работят навън от страната и да си изпращат парите в България
2. Чрез бедността, пропъждайки възможно повече граждани извън страната, българските правителства се хвалят, че са намалили безработицата, но без да са създали работни места чрез икономически субекти. Ако, обаче, се върнат работещите извън страната безработицата в БГ ще удари 50%
3. Никога няма да чуете български политик да казва, че българският бюджет в голямата си част НЕ се пълни от "всеотдайния" труд на българските управления, а от този на пропъдените от тяхната некадърност български граждани.
4. Ако работещите в чужбина продължават да изпращат парите си в България никога няма да накараме политиците си да работят за българската икономика и да направят поне минимален опит за повишаване на жизнения стандарт на българите. И понеже това е невъзможно, защото работещите зад граница не могат да изоставят своите близки да тънат в мизерия и глад, а на европейците много им харесва да използват ниско платеният ни труд България ще продължава да е държавата с най - ниския жизнен стандарт, с най - бедните си граждани в целия ЕС и извън него.
5. Решението: Всички българи да се изнесат извън страната и да оставим калпавите си политици с пръст в уста? Не, и това е невъзможно, просто трябва да си сменим политиците и никой от онези, които са ни управлявали до сега и миришат на посттотаритарен мухъл не трябва да припарва до власт и управление. Ред е на младите!
И макар, че натамъненият казус с бюлетините беше осъществен с цел да бъде нарушено мълчанието в предизборния ден и това да бъде употребено за касиране на изборните резултати, ако не ги устройват, може би наистина тези избори трябва да бъдат касирани и на поправителния най - накрая да оставим политиците с пръст в уста.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |