Официалната позиция на БСП - Троян

* „Доверието ни в ръководството на БСП  е силно разклатено от провежданата кадрова политика, подмяната на принципите на институционалност и държавност”

Както се очакваше, след извънредното си заседание снощи (17 юни, понеделник) ръководството на БСП – Троян излезе с декларация във връзка с актуалните събития в страната и очертаващата се сериозна политическа криза. Очакванията за назоваване на конкретни виновници и имена обаче не се оправдаха. Все пак ясно става, че доверието на троянската организация към централното ръководство на БСП е „силно разклатено от провежданата кадрова политика, подмяната на принципите на институционалност и държавност”. И че троянските социалисти са „потресени и от липсата на диалог в Областния съвет на  БСП - Ловеч”. Което, макар неназовано, означава недоверие и противопоставяне на националния лидер Сергей Станишев и на областния Димитър Горов. 

Има и конкретно искане – спешно да се свика разширено заседание на Националния съвет на БСП с участието на председателите на общинските и областните структури. Пълният текст на декларацията вижте по-долу. Т21


ПОЗИЦИЯ
НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП - ТРОЯН

ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ на БСП - Троян е възмутена от политически неадекватните решения, които взривиха общественото мнение и разклатиха доверието в правителството.

ДОВЕРИЕТО НИ В РЪКОВОДСТВОТО на БСП е силно разклатено от провежданата кадрова политика, подмяната на принципите на институционалност и държавност. Активът на троянската организация е силно разколебан. Считаме, че при номинацията на кандидати за държавни постове и при водените разговори с партньорите се допуснаха неразумни и необосновани компромиси, бяха нарушени демократичните принципи, грубо бе пренебрегната волята на партийните организации и на ръководните органи на всички нива. Потресени сме и от липсата на диалог в Областния съвет на  БСП – Ловеч.

ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ на БСП – Троян участва в изминалите парламентарни избори с убеждението, че БСП ще предложи политика, насочена към хората. Вместо това виждаме налагането на еднолични решения, които дискредитират партията. Това не е волята на членовете  и симпатизантите на БСП – Троян.  

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП пропиля шанса ни да докажем, че можем да водим политика, насочена към младите хора и към решаване на реалните проблеми на гражданите, нанесе петно върху лицето на БСП, което ще носим задълго.

НАСТОЯВАМЕ:

• Националният съвет на БСП да предприеме мерки за недопускане на еднолични решения в партията и спазвайки устава на БСП да работи за възстановяване на демократичните механизми, залегнали в него;

• Да се възстанови нарушеният диалог между общинските организации, Областните съвети и Националния съвет на БСП. Спешно да се свика разширено заседание на НС на БСП с участието на председателите на областните и общинските организации;

• БСП да провежда политика различна от тази, която провеждаше ГЕРБ и която хората отрекоха. Ние искаме политиката да се провежда от почтени хора с чисти лица и висок морал.

17 юни 2013 г.
ОбС на БСП - Троян

21 коментара:

Анонимен каза...

Никъде не излезе поне един ред дали в Троян е имало или има стачкуващи! Някой ако знае, да го напише тук,защото съм далеко и няма как да знам! Какво става с назначаването на областен? /и тази информация липсва!/...

Анонимен каза...

Какви стачки бе брат ми?! То град няма ти стачки искаш. Кой да стачкува, нали останаха само пенсионерите, мангалите и лудите тука...

Анонимен каза...

До 2 - Чудя се ти от кои си. Пенсионер едва ли, мангалите няма да седнат да пишат във форума.Остава да си от последната категория.Ама като си луд ходи се хвърли от мостта докато в реката има още вода.А ти какво си направил за този град "брат ми"

Анонимен каза...

А ти какво си направил за този град,докато аз цял живот градя в името на Троян!

Анонимен каза...

Ха ха ха прочетох 3-та точка и щях да умра от смях , кои са тези честни хора с висок морал ве , дилянчо енкин ли дет се опитахте да набутате за областен , гоце първанов ли дет му обслужвате сега интересите или ще извадите от нафталина още някои политически труп ? По полека , че станишката кат ви скръцне със зъби бързо ще свиете баираците .

Анонимен каза...

Поне знае КАК (ЕНКИН),а вие тъпи гербери НИЩО

Анонимен каза...

Па много горделиви тия бесепари бе

Анонимен каза...

6-ти ти да не си любовницата на енкин та знаеш какво знае тъпия желязненски ....... . Според теб всеки честен човек които мрази крадците и лакеите от бсп е задължително гербер ? Щом трябва ще гласувам но никога няма дс се примиря да ме управляват наглеците от бсп , все пак човек избира по-малкото зло въпреки че на местно ниво в Троян са от един дол дренки .

Анонимен каза...

Почти всички соцялисти минаващи поне в своите очи за чесни и морални искат директно в прав текст твърдо и категорично оставката на станишев . Нашите излизат с кухи двусмислени деклараций явно консомолския опит на донка си казва думата сега ако гоце победи декларацията може да се тълкува против станишев , ако се запази статуквото ще е за втвърдяване на партийните редици и всичко в полза на не изпускане на кокала . Лицемери !!!!!!

Анонимен каза...

Жалка картинка... Дори редовните хейтъри не ви обръщат внимание.

Анонимен каза...

В Ботевград се организират автобуси за протестите:
20лева и шише ракия на човек

Анонимен каза...

Отивате в историята, мило бсп, барабар с дпс!

Анонимен каза...

12ти прав си..............като партийте с най-голям политически опит,това да не са ти сдс,дсб,вмро,рзс и разни други с по 20-30 хиляди гласа

Анонимен каза...

Господа социалисти от БСП, хубаво говорите, но дайте да уточним първо понятието „МОРАЛ“, за кой точно морал става дума, за моралът на Станишев , моралът на Борисов, моралът на Доган или на някой друг. Защото както тия изброените така и почти всеки човек за себе си ще тврди, че има морал и че дори е високоморален. И така, колкото човеци –толкова видове морал ли има?
Аз лично смятам, че не е така, има два вида морал: Единият базиран на Християнските разбирания за добро и зло, заключаващ се в изречението: „Прави на ближния си това което желаеш той да прави на теб“ и другия обединяващ всички други разновидности, обобщени най-общо в изречението: „ Абе на мен да ми е добре, пък другите не ме интересуват“.
От първият вид вие отдавна се отркохте, а по вторият и досега се усъвършенствате. Едва ли мнозина ще повярват, че можете да се промените.
Истината е, че вашата партия е идеино отдавна изчерпана, тя отдавна е станала свърталище на най-долното, най-низкото, най-противното на което човешките същества са способни да бъдат. Така е, даже и след сто години онова, което е основано на насилие, кръв и братоубииство ще пропадне и няма да устои. Бидейки заблудени, заблуждавахте, и днеска още не сте способни на друго освен да лъжете и мамите, слепец като води слепеца и двамата падат в ямата. Съсипахтие народа си , съсипахте земята си , станахте за посмешище пред целият свят. Жалко за България!

Анонимен каза...

Миналия ден троянското БСП тичаше да уреди за областен управител троянския Пеевски, пак Дилян. Първо за депутат го гласеше, сега за областен. И понеже това не стана, сега се пише на ербап организация. Дилян Енкин и Дилян Пеевски - няма избор!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Какво сте я захапали Михайлова , тя е една безгласна фигура демагог в бсп от която ловешката организация е решила да се избави изпращаики я в Троян . Явно водена от максимата "по добре пръв на село от колкото последен в града " тя приема , но сега виждаики възможност за напредък от разместване в партийното блато за момент реши да се изтреля напред . Но явно консултираики се с енкин , за щансовете на моралните соцялисти отново се залепи на дъното на блатото изчаквайки бурята да отнесе разбонтувалите се функционери .

Анонимен каза...

Нещо ги опетля фактите 17ти понеже ловешката организация номинира Михайлова за кмет на Ловеч.Пръв на село последен в града нещо не ми се отнася към двете равностойни градчета Троян и Ловеч

Анонимен каза...

Сергей не можел да си подаде оставката защото имал КАУЗА.Той да не е някакъв си ЧЕШКИ ПРЕМИЕР с морал и съвест.Ама ха!

Анонимен каза...

18 ти щяха да я удобрят колкото удобриха енкин за депутат и областен . Донка стана кмет единствено защото в Троян има персона съпернечеста по наглост и безочие на станишев и безумните гербери предложиха точно него за втори мандат вместо да го изритат да си ходи по Трапето .

Анонимен каза...

Браво донка усети , че съпартийците и ще склонят глава пред станишев и бързо смени позицията си . Сега за да умистилови опусума и предлагам да промени името си на станишка михаилова , а ние ще я наричаме на галено мишка . Чест и достойнство от консумолец соцялист недеи чака .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |