-->

На 2 юни в Троян

* Поклон и цветя пред паметника на Ботевия приятел и верен съратник Димитър Икономов-Димитриката 

Поклон и цветя от малкия Кристиян
Жив е той, жив е

НА 2 ЮНИ, минути преди 12:00 ч., пред паметника на Ботевия четник Димитър Икономов-Димитриката на централния площад в Троян, бяха поднесени венци и цветя от името на Община Троян, Музея на занаятите, ПП ГЕРБ и малкия Кристиян.

НА МЯСТОТО, където днес е паметникът, е била родната къща на Икономов - участник в първата легия на Раковски, създател на плана за завземането на кораба Радецки, пръв съратник на Христо Ботев. След Освобождението троянци го избират за народен представител в Учредителното събрание във Велико Търново. Член е на административното управление в Троян в първите години след Освобождението. По негова молба руското ръководство в Търново отпуска помощ от 3000 франка за възстановяване на опожарената от турците през 1877 г. троянска църква „Света Петка”.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Малък родолюбец - дано остане такъв!

Анонимен каза...

Малък родолюбец - дано стане голям такъв! :)

Анонимен каза...

Браво на родителите.

Анонимен каза...

Браво на Кристиян и на баба му, която го беше довела! Докато има такъв почетен караул - не е напразно делото на Ботев. А къде бяха общинските служители, "благодарните потомци", едва ли имаше повече от 20 души! А господата властимащи от някои партии едва дочакаха да поставят венеца и да хукнат за някъде. Минутата мълчание, преклонението - за тях не се отнасят!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |