400 лева – бариера пред надеждата?!

* 40-годишната ни съгражданка Силвия Георгиева, претърпяла операция след тежък мозъчен инсулт, се нуждае от тази неголяма сума за спасителна рехабилитация * Всеки, който иска да помогне,
 нека се обади на тел. 0878/404246

ЕДНА МЛАДА ЖЕНА – 40-годишната Силвия Георгиева, се нуждае от нашата помощ. Преди две години Силвия, която тогава работи като санитарка в Пневмоболницата в Троян, получава тежък мозъчен инсулт. Следва операция в Плевен, мъчителни месеци на легло, постепенно раздвижване. Но възстановяването е затруднено, защото парите не стигат. По-точно – пари изобщо няма.

СИЛВИЯ ЖИВЕЕ на квартира с двете си деца – син на 22 години и дъщеря, която е ученичка в 8. клас в троянското СОУ „Васил Левски”. Със Силвия и децата е и майка й Пенка Атанасова, благодарение на чиито грижи, всеотдайност и невъзможни начини да намира пари – за лекарства, храна, наем, семейството оцелява. Нещата стават още по-тежки, тъй като и синът претърпява тежка операция и след това мъчително възстановяване; отскоро младежът, който има първа степен инвалидност от ТЕЛК, е започнал работа и всички се надяват нещата с него да са наред.

КАКВА Е СИТУАЦИЯТА в момента? Силвия и майка й спешно трябва да намерят 1200 лева за рехабилитация в болница „Токуда” в София. Толкова време след операцията пострадалата жена няма движение на лявата си страна и дори до тоалетна се придвижва с чужда подкрепа; а от столичната болница, след извършен обстоен преглед, са дали надежда, че серия процедури при тях ще помогнат. Ще помогнат, но ако Силвия и Пенка успеят да съберат тези 1200 лв.

СУМАТА НЕ Е ГОЛЯМА, за някой може да се стори дори пренебрежително малка, но за това изстрадало семейство тя е огромна. Огромна бариера пред надеждата. Досега Пенка е успяла да събере 800 лв. – как, само тя си знае. Но остават още 400 лв., а може би и малко отгоре, защото освен за процедурите ще се плаща и за специален транспорт до болницата и т.н.

НЕКА ПОМОГНЕМ, защото Силвия, Пенка и децата го заслужават. Защото толкова страдание е недопустимо. Защото не може 400 лв. да отнемат надеждата, не е справедливо. Защото троянци сме добри хора, със сърца.

Всеки, който иска да помогне с някаква сума, нека се обади
 на тел. 0878/404246 (Пенка Атанасова)   

5 коментара:

Анонимен каза...

като си помисля колко пари се харчат сега за тези избори!:(...дано някой троянски "политик" види това и му се откъсено от сърцето...

Анонимен каза...

Те имат ли сърца?

Анонимен каза...

А, вашите къде са мрънкалници ?

Анонимен каза...

Аз съм номер 1 и не мрънкам....просто бия самара, за да се усети магарето, всезнайко под номер 3! Христос Воскресе и дано възкръсне поне малко добрината у хората! Амин!

Анонимен каза...

Биячи на самари колкото щеш. Функционално и практично мислене липсва. Трябва действие, като искаш да помогнеш, можеш да го направиш още дне, още сега. Не съм многознайко ти се правиш на такъв. Опъвай самара и продължавай да си мрънкаш. Търси грешките в другите, твоите се прави, че не съществуват. Да ти е спокойничко!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |