Нужна е още подкрепа!

* Към 1 април 2013 г. в дарителската банкова сметка за Симонка има 425 лв. * Северина: „С първите 500 лв. ще закупим дърва за огрев
 за следващата зима”
 
 Тема с продължение

СИМОНА ПЕНЧЕВА - невръстното троянско детенце, което едва 4-месечно наскоро загуби майка си, 26-годишната Гергана – продължава да се радва на подкрепата и любовта на много хора. Плътно до момиченцето и неговия татко от самото начало са двете троянски самарянки Северина (Сиса) Илиева и приятелката й Мария Бакърджиева. Помагат и техните семейства, помагат и много други хора, знайни и незнайни, защото каузата е велика и сладка, но никак не е лека и е твърде отговорна.

ОТ Г-ЖА ИЛИЕВА научихме, че след двете публикации в Т21 („Две троянски самарянки” и „Има добри хора”) телефонът й не спира да звъни, вече трети месец, обаждат се добри хора от цялата страна, от чужбина също. Продължават да пристигат памперси, храни, колички (зимна и лятна), дрехи, играчки. Няколко местни фирми осигуриха дърва за огрев.

Хриси и Симонка с Наталия Симеонова
ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ направиха децата от троянското СОУ „Св. Климент Охридски” (виж отделно), готовност за подобна акция имат в троянското читалище „Наука”. Отците Марин и Станимир от троянската църква „Св. Параскева” кръстиха малката без такса. Троянският кмет и тримата му заместници всеки месец дават по една сума, заделена от заплатите им, и ще го правят до края на мандата. Помагат – кой с каквото може – още много сърцати хора. Големи очаквания има от предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък” по бТВ, чието предстоящо издание (6 април) е посветено на Симонка. 

НО, ДОНЯКЪДЕ изненадващо на фона на многобройните обаждания и ангажименти за финансова подкрепа, която в момента е особено необходима, в дарителската банкова сметка, чийто титуляр и гарант е Северина Илиева, към 1 април 2013 г. има едва 425 лв. Затова отново публично призоваваме всички, които искат и имат възможност, да вкарат в сметката някой и друг лев в подкрепа на сирачето. „С първите 500 лв. ще закупим дърва за огрев за следващата зима”, обясни ни г-жа Илиева, която, да припомним, осигури безплатна квартира на осиротялото семейство и ежедневно е до бебето, 17-годишната й дъщеря Хриси – и тя. 

Банковата сметка в подкрепа на Симонка е:
 
BIC код: STSABGSF
IBAN: BG31STSA93000007500930
Северина Илиева   
Банка ДСК – Троян

P.S. Т21 се ангажира периодично да дава информация
какви средства са постъпили в сметката и как се използват.

За контакти: тел. 0887/471401 (Северина Илиева)

*****

Нашата добрина

* Протегнахме ръка към едно малко същество
 с големи невинни очички

11-класничката Паулина със Симонка
НА ПРОЛЕТНИЯ базар нашата ученическа общност събра сумата от 157 лв., която бе предназначена за материална помощ на малката Симона, наскоро изгубила своята майка. Днес сутринта (5 март) аз, Стефания и Ива, заедно с г-жа Иванка Цекова и Макси от предучилищната група отидохме до дома на Симона и нейния татко, за да занесем закупените неща. Те, по препоръка на една жена, която помага на бащата в отглеждането на детето, бяха кашон с памперси, 10 кутии с бебешка храна и няколко пакета мокри почистващи кърпички.

С УСМИВКИ на лицата пристъпихме прага на дома им и заварихме малката Симона току-що станала от сън, с прозявка на уста и широко отворени живи очички. Вече свикнало с това да го заобикалят непознати лица, малкото момиченце лесно ни прие и игриво протягаше ръчички, озовало се в прегръдките ни. Порадвахме й се, а след това си тръгнахме умилени и радостни от факта, че всички ние - учениците и учителите от СОУ „Свети Климент Охридски“, сме извършили нашата добрина. Протегнахме ръка към едно малко същество с големи невинни очички, неспособни да оставят никого безразличен.

ОЦЕНИЛИ НУЖДАТА от разбиране и взаимопомощ между хората, ние възнамеряваме и занапред да подтикваме нашата ученическа общност да се включва в подобни благотворителни каузи и да бъде отворена към страданието на другите. Защото понякога лошата оценка и несподелената любов далеч не са най-лошото, което може да се случи на един човек.

Паулина Пенчева,
СОУ „Св. Климент Охридски”, 11.а клас


Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО...!!! Просто да не повярва човек,че в този просташки свят в който живеем имало толкова добри хора,трябва да се доверим на младото поколение,ако искаме да има по-добро бъдеще...!!!

Анонимен каза...

Във всеки магазин до касовия апарат може да се сложат по възможност прозрачни кутии, в които всеки пазаруващ ще може да остави каквато сума има възможност от рестото като дарение за малкото дете!
Това е начин, който се практикува при дарение на малки суми от много хора, лесно е, а и не е свързано с банкови такси, които може и да надминат сумата, която можеш да дариш.
Също така, при липса на банкова сметка във валута, как става превода от чужбина?
Работя доста часове, и нямам много свободно време, но ще опитам да посетя български вестник в чужбина, и да потърся съдействие.
Пожелавам,здраве на малкото прелестно създание, на неговия баща и всички, които се отзоваха на молбата за помощ! Пожелавам здраве, и на всички, които се борят с трудностите в България и чужбина!
По–голям отзвук след предаването!
Далечни поздрави!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |