Журналистът Иванов обвини кмета Казанджиев в публични лъжи

* Ако бъда опроверган, два месеца ще мета безплатно улиците на Ловеч, даде облог собственикът на сайта „Ловеч днес”

У комшиите
Минчо Казанджиев (вляво) и Павлин Иванов
КОЛЕГАТА от Ловеч Павлин Иванов, собственик на сайта „Ловеч днес” (www.lovechtoday.eu), обвини ловешкия кмет Минчо Казанджиев в публична лъжа. По-точно – в две лъжи, изречени в предаването на живо от Ловеч „България избира News7 TV7!” по TV7 на 26 март. Но не само – журналистът направи облог в сайта си, че ако твърдението му за кметската лъжовност бъде опровергано (от г-н Казанджиев или служител на неговата администрация), той (Павлин Иванов) два месеца ще мете безплатно ловешките улици към тамошната фирма по чистотата „Еко”.

ЗА КАКВИ ловешки кметски лъжи в националния ефир говори Павлин? Първата, че всеки гражданин на Ловеч може да избира как да си плаща такса битови отпадъци  – на гюм (съд) или на промил. „Това е новина! До този момент аз, вероятно поради неграмотност, неосведоменост или липсата на любопитство от моя страна, не съм знаел тази възможност”, иронично възкликва Иванов. И в същия тон моли кмета Казанджиев и неговата администрация официално и подробно да разяснят „как гражданите могат да плащат такса битови отпадъци, изчислена на гюм, а не на промил”.

ВТОРАТА (лъжа) е свързана с друго твърдение на кмета Казанджиев по отпадъчната тема – че той и администрацията му, заради предложения нов размер на такса битови отпадъци, са в съдебен спор с Областния управител. Иванов напомня, че делото не е на кмета и неговите хора, а на Общинския съвет. И още - че независимо как ще приключи обжалването пред ВАС, срокът за промяната на таксата за настоящата 2013 г. вече е изтърван, т.е. „кметът Казанджиев и неговите поддръжници от различните партии в Общинския съвет не могат да прокарат годно решение за такса битови отпадъци”.

СЛЕД КАТО на два пъти е хвърлил ръкавица в лицето на градоначалника, журналистът завършва призивно: „Уважаеми г-н Казанджиев, нито мога, нито искам да Ви задължа, затова настоятелно Ви моля да направите официално изявление, с което да се извините на ловчалии за произнесените от Вас думи, които не отговарят на истината и да обясните истината такава, каквато е”.

Т21

П.П. Не сме чули Павлин Иванов да върти метлата из ловешките улици, за официално кметско извинение – също.

Той ли цял месец метлата ще върти или къметът ще се извини... (колаж: Данчо Заверджиев, Ловеч)

5 коментара:

Анонимен каза...

Не знаем нищо точно! Но защо не? За кмет е нещо нормално да лъже народа си. Всеки кмет на гр. Троян, ни е лъгъл, не за едно-две неща, а за много, много неща! Че така нищо ново под слънцето кмет да лъже!

Анонимен каза...

И да краде!

Анонимен каза...

Да!Точно така! Който е бил кмет на гр. Троян, всеки е лигъл и крал от нас обикновенните хора! За тях е присъща лъжата и кражбата!!! Защо не?

Анонимен каза...

За комунистите лъжата е начин на живот...А този е дърта комуняга...

Анонимен каза...

И в Троян таксата смет се изчислява на база оценка на жилището, а не на база реално изхвърлен боклук от домакинствата, което си е втори данък.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |