Не се разбраха за РИК, ще я реди ЦИК

* Консенсус около председателската кандидатура на
 адв. Валентина Недялкова (ГЕРБ), неразбирателство за зам.-председател и секретар
 Парламентарни избори 2013
По време на консултациите, Ловеч, 20 март 2013 г.
ОБЛАСТНИЯТ управител Ваня Събчева проведе консултации - с парламентарно представените партии и коалиции и с партиите и коалициите без парламентарно представителство у нас, но вкарали свой човек в Европейския парламент - за определяне на състава и ръководството на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч за предстоящите през м. май парламентарните избори. В консултациите, състояли се на 20 март, участие взели представители на всички поканени партии без „Атака” (заради, както обявил областният лидер на атакистите инж. Илиян Пеевски, прекомерните апетити на ГЕРБ). По-късно обаче от „Атака” внесли своето предложение.

ОТ СТРАНА НА ГЕРБ преговорите водила Корнелия Маринова – председател на общинската партийна структура в Ловеч; областният лидер на БСП Димитър Горов и Емил Моев представлявали „Коалиция за България”; от НДСВ и ДПС участвали областните председатели д-р Красимир Гунешки и Юнал Мъстънов; „Синята коалиция” била представена от Тодор Пеев, Иван Арабаджиев, д-р Георги Митев и Младен Близнаков.

ОБЩО 13 са членовете на РИК – Ловеч според разпоредбите на чл. 28 от Изборния кодекс: 11 членове за избирателни райони с до 9 мандата, какъвто е и нашият Ловешки избирателен район, плюс 1 член от непарламентарната НДСВ, имаща свой евродепутат, и още 1 член от „партията с най-голям неизползван остатък” (в случая ДПС), за да се постигне задължителното нечетно число, т.е. общо 13 души. От тях 6-ма са от квотата на ГЕРБ, по 2-ма от „Коалиция за България” и ДПС и по 1 от „Атака”, „Синята коалиция” и НДСВ.

ПРЕГОВАРЯЩИТЕ се обединили около кандидатурата на ГЕРБ за председател – младата ловешка адвокатка Валентина Недялкова, която бе председател на РИК – Ловеч и за провелия се през м. януари т.г. национален референдум. За зам.-председател и секретар обаче достлукът не станал и окончателното решение ще се вземе от Централната избирателна комисия (ЦИК) на база на направените партийни предложения. Крайният срок, в който ЦИК трябва да определи състава и ръководството на РИК – Ловеч, е 27 март.

Т21

1 Коментара:

Стоян Борджуков каза...

Бележка на АДМИНА:

Господа и господарки... и малки господарчета...
ЗАБЪРСАХ КОМЕНТАРИТЕ, които нарушават правилата!

МОЛЯ СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА, защото си имам работа и не мога да се занимавам с глупости!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |