Троянска възпитаничка сред финалистите на Arte Laguna, Венеция

* Българската художничка Пенка Минчева е сред 110-те най-добри на престижния арт фест, представя се в
 раздел „Скулптура и инсталации”
По света и у нас
Пенка Минчева пред афиш за изложбата на финалистите
на Arte Laguna (Венеция), 17-31 март 2013 г.
ХУДОЖНИЧКАТА Пенка Минчева – възпитаничка на Националната гимназия за приложни изкуства (НГПИ) „Проф. Венко Колев” - Троян, е сред 110-те финалисти на един от най-големите арт фестивали в света, Arte Laguna във Венеция (Италия). Това научихме от преподавателя по живопис в НГПИ – Троян Владо Киров, чиято ученичка е била и българската финалистка. От 17 до 31 март 2013 г. творбите на 110-те  ще бъдат показани в Центъра на бъдещето (Arsenale) и Румънския институт във Венеция. Общо 8000 участници от 37 страни и пет континента са се борили да попаднат сред финалистите, което красноречиво говори за мащаба и качеството на Arte Laguna

ПЕНКА МИНЧЕВА се представя в раздел „Скулптура и инсталации”, като победителят във всеки един от петте раздела (живопис, скулптура и инсталации, фотография, видео арт и виртуално изкуство) ще получи парична награда от 7000 евро. Младата художничка е родена в Карлово (1979 г.) и след НГПИ е завършила керамика в Националната художествена академия – София. В момента живее и работи в Стокхолм (Швеция).

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Препоръчвам на бъдещите троянски възпитаници да се замислят сериозно къде искат да живеят и работят, жокер: состра не е наблизо.

Анонимен каза...

Последно Мичева или Минчева е,че се объркАхме?

Анонимен каза...

Минчева ;-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |