Смениха шефа на ИПЖЗ

* За временно изпълняващ длъжността бе назначен 42-годишният
 доц. д-р Диян Георгиев, досегашният директор проф. Тодоров
 остава на работа в института 

доц. Диян Георгиев, проф. Марин Тодоров
ИЗВЕСТНИЯТ Институт по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян, наследник на основания през 1910 г. Държавен овощен разсадник, отскоро има нов временно изпълняващ длъжността директор – доц. д-р Диян Георгиев, който е специалист по растениевъдство (докторската му дисертация е на тема „Агробиологична и стопанска преценка на нови интродуцирани сортове малини и касис”). Той е и най-сериозен кандидат за титулярното място.

ДОЦ. ГЕОРГИЕВ е бургазлия (р. 1970 г.) и е женен за троянка, а съпругата му също работи в ИПЖЗ. Завършил е Аграрния университет в Пловдив. Основната му задача като директор ще е финансовото стабилизиране на института – чрез привличане на евросубсидии, развитие на потенциала на базата (научна и производствена), увеличаване производството на посадъчен овощен материал и на млечни биопродукти; надежди се възлагат и на мащабната идея за партньорство с Катар в областта на овцевъдството.

Централната сграда на ИПЖЗ - Троян
ДОСЕГАШНИЯТ директор проф. д-р Марин Тодоров остава на работа в ИПЖЗ, като нямаме данни дали полицейската акция в института през м. май 2011 г. и досъдебното производство срещу директора с обвинение в длъжностно присвояване има пръст в управленската рокада. Директори на ИПЖЗ – Троян в по-новата му история са били Пенка Докова (1953/55 г.), Мичо Балев (1955/63 г.), Цочо Спасов (1963/72 г.), Константин Коев (1972/76 г.), Петър Дончев (1976/91 г.), Иван Гергов (1991/94 г.), Марин Тодоров (1994/2013 г.).

Т21

Още по темата:

17 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Аз нищо конкретно не съм чувал досега като злоупотреби към проф. Тодоров, за жена му не искам да коментирам, защото преките ми наблюдения върху нея са, че измами много студенти, по времето, когато в ИПЖЗ се помещаваше някакъв мним колеж ,, Телематика". Тогава изгърмяха доста хора и се плащаха семестри по 500лв. , но така се потириха нещата в небитието. Колкото и една лъжа да е грозна имайте предвид, че в нея винаги има доза истина! А, дали е лъжа или не, всеки сам преценява, я с разсъдака си, или чрез собствен опит и източници.

Анонимен каза...

Пълен т-шак са тези професорски и доцентски титли. Просто не проумявам????

Анонимен каза...

Имах разговор със Сантулов, собственика на Телематика. Изплува едно познато име -ЕНКИН!
Идеята за утвърдено висше учебно заведение ,и то специализирано такова, в Троян, бе чудесна.Уви, като всяко нещо случващо се тук, трябваше да бъде омаскараено и заличено. Разбира се с дейното участие на Марин и Пена Тодорови.34 пъти за един ден й звънях за да ми даде досието и да се преместя в Стара Загора. Криеше се като пратизанин.Накра ми поиска 500 лева за ей така. Преподавателите бяха много разочаровани,защото според самите тях, Троян е чудесен регион с неразвит туристически потенциал и земеделие. В Стара Загора,колеж Телематика разполагаше с чисто нова и много модерна база, всичко от до!
А сега какво се случва тук?Ни колеж,а института е хранилка за търтеи и гений отрили,че пръча не ражда (:

Анонимен каза...

Някой може ли да изброи, за толкова години този институт, какво ново е създал или само са харчени държавни пари ей така в Троян да има ИПЖЗ.Дали е ефективен и дали има нужда от него при условие че беше създаден да обслужва системата на ТКЗС и АПК на времето, сами си отговорете. Селко стопанство няма то е съсипано
и не се знае кога ше се възроди. За какво са тези пари за професори, доценти , научни сътрудници, какво ше създават и къде ше се прилага.

Анонимен каза...

Ще създават бабината си - търтеи! Само смучат парички и чакат да се пенсионират, да им ....

Анонимен каза...

Да създадем група или движение ДА МАХНЕМ ЕНКИН И АКИМОВ от Общинския съвет. Ще работим по-спокойно!

Анонимен каза...

Стига сме му се лезили на тариката Дилян, дойде горница на всички ни. То не бе даване не бе чудо.

Анонимен каза...

Михайлова е друг тип, този кърлеж Енкин, само между палците, като гнида, колко ли кръв ще изтече? Много и то мръсна!

Анонимен каза...

хм, много добра идея за създаване на група във фейса за махане на Енкин.. мисля че няма да се забави появяването на тази група :)

Анонимен каза...

Остави фейса, тук му е мястото. Да ги сринем, да се махнат, вредни са от вред. Не става въпрос за партий, става въпрос за мафиотската органеизация в Троян.ДА МАХНЕМ ЕНКИН И АКИМОВ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ! Да го напряавим1

Анонимен каза...

Хаде бе, Гена, направи това! Стиска ли ти2

Анонимен каза...

11-ти, остави го ти г-н Маринов, на теб какво ти стиска? Стиска ти да се кикотиш зад монитора си и да се правиш на боец, нали ? Вземи ти свърши нещо, плява такава.

Анонимен каза...

Няма врътка в която трапчанина и желязовенеца да не участват!

Анонимен каза...

Избрахте Донка и полечихте 3 в 1.Сега с това че ревете само радвате любимците си.

Анонимен каза...

Вярно, че сега имаме 3 в 1, Донка винаги е с такъв антураж, направо са като залепени за нея тия двамата. Тъжно и жалко за Троян.

Анонимен каза...

Има ли по мразени и ненавиждани хора в този град, от Делянчо Енкин и Минчо Акимов.
/въпроса ми е реторичен/

Анонимен каза...

16 -ти тези двамата са в комбинация с г-н Тодоров тримата трябва да ги осъдят най -накрая за тяхните мръсни игрички.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |